Jump to content
ivelin85

теч от рейката :o

Recommended Posts

Здравейте колеги скоро ми се наложи да долея хидравлична течност,и от там тръгна проблема.взех си 1л. АTF от един магазин ,долях след това обезвъздуших и след 2 дни гледам от лявата страна на рейката(през маншона) текло масло и то доста гледам нивото много малко е паднало.въпроса ми е вазможно ;) ли е да е от маслото защото е по рядко или имам проблем с рейката,какво бихте ми препоръчали да направя.благодаря предварително

Редактирано от ivelin85

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами там АТФ не се налива, то е за автоматични скоростни кутии. Слага се HONDA Power Steering Fluid цената му е 30 лева за литър.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами аз му казах на продавача да ми даде масло за хидравликата и той вика това ползват всички,и аз ми направи впечатление,че е за авт. ск. кутии ама викам той човека си знае работата,а сега си мисля обратното

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми се вярва маслото да е направило някоя беля.. :lol: Може и преди това да си имал слабичък теч, който да не се забелязва така отгоре и сега заради различната гъстота на маслото (примерно) или по друга такава причина да се е показал..Моята течеше съвсем мъничко и си я карах така година и половина..бях доливала само веднъж..но наскоро текна изведнъж и мнооого ;) Закарай я да я видят колега. Успех :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди да и долея и капка нямаше изтекло незнам и аз какво да си мисля

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега от около седмица съм със същия проблем.Рейката ми протече.Трябваше да долея масло.Отидох в представителството на Хонда в моят град-Бургас и ми дадоха точно такова масло АТФ за автоматични скоростни кутии 16 лв литър.Карам 6 генерация Сивик хеч.Според мен не е от маслото което си долял просто и е дошло времето.

Редактирано от bizybone

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

моята също е сивик 6г. 1998г ,а ти реши ли твоя проблем или доливаш?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Алтернативите са или покупка на втора ръка рейка или рециклиране.Третия варият покупка на чисто нова автоматично го изключвам заради цената.При мен се наблюдава само теч.Няма никакво тропане, не усещам и никакви вибрации във волана при неравности на пътя.Смятам да рециклирам мойта рейка, но скоро ще излизам извън страната и колата няма да се кара.След като се върна ще решавам проблема.За сега само веднъж съм долял масло и всеки ден следя нивото в казанчето.Относно рециклирането прочетох доста противоречиви мнения.Един казва след месец пак протича, друг вече 5 години минаха и не е мръднала.Тук във форума има стари теми свързани с нашия проблем с търсачката ще ги откриеш.

Редактирано от bizybone

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мерси колега ще потарся и аз

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

от 1 месец съм със същия проблем..тече реиката.. лекичко.. долях атф 3000 (което не е само за ажтоматични кутии) и за хидравлики и за мех скор. кутии (опела е с такова) сега ще си карам така докато не шурне :P не се притеснявай не е за умиране : :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен се появи теч от половин година. Интересното е, че не е равномерен. Май, като се случи по-често да въртя волана до край и доливам по често. Имам предвид на периоди с разлика от седмици. Карам с доливане и аз с АТФ, червено на цвят (ако е от значение - другото в момента не се сещам).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и при мен сам забелязал,че като вартя пълен ляв или пален десен тогава почва да тече.и аз ми препорачаха ATF ,aма мисля тези дни да отида да потърся някаква добавка(ако има такава)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не слагайте добавки. По-добре потърсете продават ли се ремонтни комплекти. Протичат Гумените О-пръстени. Не съм правил такава рейка но предполагам че е както и на другите и не е голяма философия смяната им. Успех! :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колеги аз съм със същия проблем и искам да ви кажа, че хидравличната течност в казанчето на хонда трябва да бъде само от марката хонда в зависимост от това дали е автоматична или ръчна скоростна кутия.моята рейка протече от както и сложих обикновено хидравлично масло и затова съм си виновен само аз,а иначе за ремонтен комплект на рейката може и да не е от хонда стига да не е заминало буталцето а то заминава само когато сте я оставили без масло.така че по добре наливайте преди да сте направили ремонта за да не остане суха рейката че тогава е проблем.а ремонта ако не можете да си го направите вие то поне в някой що годе добар сервиз ще ви го направят,както ще направя и аз не че не мога но просто нямам условия.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хмм не съм съвсем съгласен колега, когато купих сивика нивото на хидравличната течност беше ниско и взех оригинална Хонда ходравлична течност и след около 8 месеца теча беше на лице. С малко по малко доливаня 900-те останали в бутилката грама свършиха и сега купих обикновен червен АТФ щото не ми се разсипва оригинално масло по пътя :D Не казвам, че не е от значение дали е оригинално или не маслото, но едва ли това е причината за протичането.А това с навъртането на волана е вярно щото като навиеш докрай шибъра се отваря целя и подема на масло през маншоните е максимален :tooth: Ако не ви се дават по 300 лв. за рециклиране правете завои с по-малък градус и купувайте обикновен атф и това е :devil: (глупаво звучи ама като няма излишни пари)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за момента аз специално смятам да доливам докато не издаде багажа тотално,а след това ще видим дали ще подлежи на ремонт или ще потърся втора ръка чувам,че вървят към 150 лв. втора ръка

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...