respawn 26 #1 Публикувано 1 Април, 2010 В интернет има сумати и кечета за продан ,но не са това което трябва. Трябва ми от старите хубави кечета които са дебели и здрави. На някой да му се намира такова чудо ,че тук в Шумен немога да открия никаде такова. Ще си го платяА става въпрос за точно такова или подобно http://media.snimka.bg/0502/007260190-big.jpg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
misho 50 #2 Отговорено 2 Април, 2010 На типичните "Железарски" магазини провери ли?Би ли споделил, какво ще полираш с такова кече? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone #3 Отговорено 2 Април, 2010 Бих те посъветевал да потърсиш основно из магазините за инструменти, както и в склад за неръжадеми тръби, ламарини и тн. в тях обикновенно имат кечета за полиране. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
respawn 26 #4 Отговорено 2 Април, 2010 Тук в Шумен навартях 30 км и обиколих всички магазини стойтелни,железарии и смесени магазини. Открих едно кече на шайба с около 30-35 диаметър и около 4-5 см дебело каквото и ми трябва,но ми обявиха точната сума от 156лв за него. Ама им казах.... вие добре ли сте и си заминах.А за магазините с който се занимават с траби не се сетих,макар че минах и през такива но нямаха. Утре ще пообиколя "още малко".Но каузата ми се струва изгубена след като кажа какво търся всички ми казват почти невъзможно.Иначе кечето е идеялно за полиране на алуминии, в моя случей за джантите който вече съм почнал да подготвям за полиране. Мисля да пусна после тема с снимки и обеснение кое как и защо, понеже в само в един форум има обеснено както хората ,но е можело и повече. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pitbuls 21 #5 Отговорено 3 Април, 2010 какъв диаметър ти трябва? можеш сам да си го направиш, като го нанижеш на шпилка със шайба отгоре и отдоло. ако не намериш до след почивните дни, ще се огледам на работа.имам такова, но не знам какъв диаметър кръг ще мога да извадя от него, че кой от където мине и си реже. не знам какво е останало. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
respawn 26 #6 Отговорено 4 Април, 2010 10 см, можеби ще е добре. Но колко е дебело то :? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DNL 4 #7 Отговорено 8 Април, 2010 Преди време се занимавах с малко полиране на алуминий. Четох по нета и си прав, че няма много инфо. Най-добра е онази тема от форума на БМВ. Та аз след известно лутане и търсене накрая си купих комплекта на Wolfcraft от Бриколажа. Идва с едно твърдо, едно меко кече и две пасти - една за по-грубо и една за фино полиране. Това предполагам вече си го чел, така че няма да влизам в подробности. Исках да кажа, че кечетата не са лоши, но самите пасти (калъпите) не струват май или просто са далеч от истината. Полирах си детайлите, които исках, но определено мисля, че може и по-добре. С една дума този вариант е вариант, но....не много добър. Другият вариант е да търсиш по битаците. Преди месец бях на пазара в Димитровград и там имаше и кечета най-различен размер и полиращи пасти от онези руските (голям калъп зелен на цвят). За съжаление на тебе Димитровград ти е доста далече, а и на мен не ми се очертава ходене скоро, но ако някой колега е от там или ходи може да ти свърши работа. Иначе, ако по вашия край се правят такива битаци търси там. Това е единствения ти шанс. Цените на кечетета на пазара варираха от около 2-3 лв за диаметър 5-6 см и от там нагоре според диаметъра. Имаше и доста големи на размер....според каквото ти трябва. Успех от мен! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chirenski 18 #8 Отговорено 8 Април, 2010 Колега , това са твоите хора :http://www.unicast-bg.com/tools/polishing/paste.htm Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
respawn 26 #9 Отговорено 8 Април, 2010 Писах им,че с обаждане понякога не се разбира за какво става въпрос,дано отговорят скоро и да имам положителен отговор на въпростите ми. Но и утре ще прибавя малко километри към онея в началото, явно съм изтарвал магазина в Шумен който имало подходящи работи за моята процедура. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
respawn 26 #10 Отговорено 8 Април, 2010 Преди време се занимавах с малко полиране на алуминий. Четох по нета и си прав, че няма много инфо. Най-добра е онази тема от форума на БМВ. Та аз след известно лутане и търсене накрая си купих комплекта на Wolfcraft от Бриколажа. Идва с едно твърдо, едно меко кече и две пасти - една за по-грубо и една за фино полиране. Това предполагам вече си го чел, така че няма да влизам в подробности. Исках да кажа, че кечетата не са лоши, но самите пасти (калъпите) не струват май или просто са далеч от истината. Полирах си детайлите, които исках, но определено мисля, че може и по-добре. С една дума този вариант е вариант, но....не много добър. Другият вариант е да търсиш по битаците. Преди месец бях на пазара в Димитровград и там имаше и кечета най-различен размер и полиращи пасти от онези руските (голям калъп зелен на цвят). За съжаление на тебе Димитровград ти е доста далече, а и на мен не ми се очертава ходене скоро, но ако някой колега е от там или ходи може да ти свърши работа. Иначе, ако по вашия край се правят такива битаци търси там. Това е единствения ти шанс. Цените на кечетета на пазара варираха от около 2-3 лв за диаметър 5-6 см и от там нагоре според диаметъра. Имаше и доста големи на размер....според каквото ти трябва. Успех от мен! Писах им,че с обаждане понякога не се разбира за какво става въпрос,дано отговорят скоро и да имам положителен отговор на въпростите ми. Но и утре ще прибавя малко километри към онея в началото, явно съм изтарвал магазина в Шумен който имало подходящи работи за моята процедура.а за колегата по горе ако случайно видиш някаде вземи ще си го платя в възнаграждение Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda symphony 8 #11 Отговорено 9 Април, 2010 Потърси във физкултурните салони в училищата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
respawn 26 #12 Отговорено 10 Април, 2010 аз намерих от тях,но те не се направени са точната процедура за която ми трябват на мен и са доста меки, а това за което говоря е по-твърдо и по-плътно от тези по даскалата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове