tsurko 39 #1 Публикувано 29 Март, 2010 Здравейте колеги,Имам на задния капак една много избеляла лепенка (от предишния собственик), която искам да махна. Изпекла се е здраво и няма сваляне - опитах да я търкам с топла вода и пластмасова лъжичка, но лака се драска. Някой знае ли как мога да я сваля без да повредя лака и боята? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vex 13 #2 Отговорено 29 Март, 2010 Пробвай с коресилин. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rEsPeCtiVe 148 #3 Отговорено 29 Март, 2010 Намираш си един пистолет с топъл въздух нагряваш мястото,дърпаш и си готов Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #4 Отговорено 30 Март, 2010 Намираш си един пистолет с топъл въздух нагряваш мястото,дърпаш и си готов И малко допълнение . След като я свалиш ще остане лепило ,намокри един парцал с AMB и с него ще го свалиш.не опитвай с друго с това става най бъзо и лесно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tsurko 39 #5 Отговорено 30 Март, 2010 (Редактирано) Намираш си един пистолет с топъл въздух нагряваш мястото,дърпаш и си готов И малко допълнение . След като я свалиш ще остане лепило ,намокри един парцал с AMB и с него ще го свалиш.не опитвай с друго с това става най бъзо и лесно.Много благодаря за мненията колеги. Ще го пробвам и ще пиша какво е станало. Простете невежеството ми, но какво е АМВ?EDIT: Това е вид разредител за боя А до каква температура е безопасно да нагрея лепенката? Редактирано 30 Март, 2010 от tsurko Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jorko82 19 #6 Отговорено 30 Март, 2010 Намираш си един пистолет с топъл въздух нагряваш мястото,дърпаш и си готов И малко допълнение . След като я свалиш ще остане лепило ,намокри един парцал с AMB и с него ще го свалиш.не опитвай с друго с това става най бъзо и лесно.Много благодаря за мненията колеги. Ще го пробвам и ще пиша какво е станало. Простете невежеството ми, но какво е АМВ?коресилин. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Player101 383 #7 Отговорено 30 Март, 2010 Това е разредител за бои. На бутилката пише с големи букви АМВ(АМъВъ). Другия вид е МРТ(МъРъТъ) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tsurko 39 #8 Отговорено 30 Март, 2010 Много сте бързи Пак ви благодаря за помощта. Ще пробвам в петък като се прибера да я махна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivankrystev 16 #9 Отговорено 30 Март, 2010 Както са ти казали колегите с пистолет за топъл въздух. Това AMB силно ме притеснява, най безболезнено е с бензин(нямал съм грижи с него). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BLEIN MONO 148 #10 Отговорено 30 Март, 2010 Ако е на стъкло, няма проблем с кореселин, но ако е на боядисана част, по-добре с нещо друго, кореселина матира яко лака, после нито пасти, нито нищо не помага... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vex 13 #11 Отговорено 30 Март, 2010 Ако ти е зле лака, може и да го матира, аз моята съм си я чистил от тиксо и не ми е матирала Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
georgivanov1 23 #12 Отговорено 30 Март, 2010 Пробвай със сушоар за коса,аз така си сложих огледалото,но трябва да е около 2000 вата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalmara 49 #13 Отговорено 30 Март, 2010 Аз пък знам че оцета разяжда (разтваря, омеква?) лепилото по подобни лепенки. Едно време така съм свалял стикери от хладилника. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PARUSHEV 14 #14 Отговорено 30 Март, 2010 Аз скоро свалях една лепенка на багажника, но само с мокри кърпички и здрави нокти , препоръчвам ти да не го правиш така, като мен. С пистолета май най - добре Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #15 Отговорено 30 Март, 2010 Както са ти казали колегите с пистолет за топъл въздух. Това AMB силно ме притеснява, най безболезнено е с бензин(нямал съм грижи с него).Колега незнам какво ви притеснява като по цял ден това работя, не пиша глупости ако изкате пробвайте и с керосинКато съм написал амб , значи съм го пробвал а не предполагам .Залепил съл сума си филио и съм свалил също много , кво има да ви притеснява незнам ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ian 54 #16 Отговорено 30 Март, 2010 Мойто решение е по-общо - като отидеш на автомивка да ти измият колата, кажи на момците освен измиването и да ти свалят лепенката... Ако имаш доверена автомивка, разбира се. Най-добрият вариант за мен винаги е да се облегнеш на който разбира и може. Стикерите ми от националната среща от миналото лято ги свалих преди 2 седмици по този начин... и те се бяха изпекли, че чак и напукали :-)... И всичко е ОК сега. Разбира се, хората от автомивката ги познавам от 5+ години и знам, че са точни - необходимо условие за моя вариант. Успех! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tsurko 39 #17 Отговорено 2 Април, 2010 С пистолета и една стара дебитна карта се получи идеално. Почистих остатъците от лепилото с кореселин, но много внимателно. Получи се добре.Много ви благодаря за помощта. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fozi 2 #18 Отговорено 3 Април, 2010 С пистолета и една стара дебитна карта се получи идеално. Почистих остатъците от лепилото с кореселин, но много внимателно. Получи се добре.Много ви благодаря за помощта.В Бриколаж има течности за махане на всичко !Има един препарат немски с жаба нарисувана на него - най-добрият е ... и най-скъпият сответно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове