Kobayashi 5 #1 Публикувано 29 Март, 2010 (Редактирано) Здравейте колеги!Имам Англичанка D15Z3 90 к.с. и искам да си сложа глава от D15Z6 114 к.с.Проверил съм, че двата двигателя са с абсолютно еднакъв работен обем (1493 см3),еднакъв ход на буталото 84.5мм, еднакъв диаметър на цилиндъра 75мм и степен на сгастяване 9 бара.Следователно разликата е в главата. Z6 е по-високооборотен двигател като постига мощноста си при 6300/6400 оборота, а моя Z3 постига 90-те си кончета при 5500 като при 6500 вече има ограничител. (Явно ще трябва да се бара ЕКУ-то ако искам суап на главата)Нищо не разбирам като цяло от двигатели в сравнение с някой от вас. Затова търся някой който да ми обясни какво точно трябва да се прави (каква е процедурата)!? Дали си струва изобщо?Като цяло целта ми е да ми е по-лесно при изпреварване смятам, че ако постигна 114 к.с. ще има значителна разлика. Очаквам вашите мнения по темата!Поздрави за всички фенове! Редактирано 29 Март, 2010 от Kobayashi Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Marcus 76 #2 Отговорено 30 Март, 2010 И със 114 к.с. ще имаш проблем с изпреварванията, повярвай ми. Аз от както си смених скоростите съм много доволен, препоръчвам от там да започнеш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AMD 347 #3 Отговорено 30 Март, 2010 Разрови се из форума, някъде имаше тема в която се споменаваше ,че има и разлика в диаметъра на клапаните(на D15Z6 мисля че бяха с по големи) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове