Jump to content
Wolfcry

Как се вкарва код

Recommended Posts

здравейте :plane: имам следния проблем - в служебната кола съм с едно старо радио на blaupunkt, точни модел е Blaupunk vancouver rcr44. не знам как се случи, но ми извади CODE на дисплея и "умря". та явно е, че трябва да му вкарам кода, някак съм го блокирал. някой може ли да ми каже как да го вкарам този код, нямам идея как става, и дали на някой му се намира user manual за това чудо? търсих часове из интернет, но всички мануали са платени, намерих няколко кода от форуми, но не знам как да ги вкарам, че да пробвам! спешно е, някой дори и някаква идея ако има ? благодаря!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

След като изпише "CODE", натискаш "1" колкото ти е първата цифра от кода, следва "2" колкото ти е втората цифра от кода и по-същия начин с бутони "3" и "4". Накрая натискаш "^" за запаметяване.

Например : кода е 4682

- натискаш "1", четири пъти

- натискаш "2", шест пъти

- натискаш "3", осем пъти

- натискаш "4", два пъти

- помпането завършва с "^"

п.с. Ако не си сигурен в кода прати серийния номер на касетофона да се пробвам да изровя кода

Редактирано от Fiend

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пробвах го това, но не става! или не става по този начин, или нещо ми е "забил" касетофона.. четирите чертички за кода стоят и не мърдат и не мога да напиша нищо. четох някъде, че за да мога да пиша, чертичките трябва да са активни, т.е. да мига първата, като въведа цифрата да започне да мига втората и така. един човек пишеше, че средно им трябвало от половин до един час на тия касетофони за "рефреш", т.е. да ми позволи да въведа нещо. цял ден карам колата и не стават активни.. имаш ли някаква идея?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вкарвал съм код по-този начин и нямаше ядове. Пробвай да го оставиш без ток за 10/15 минути, може да размисли!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По бледи спомени от опелските радиа (blaupunkt car 300) - задържаш AS (automatic seeking, туй копче за автоматичното намиране на станция), и докато го държиш пускаш радивото, след тва въвеждаш кода по горе описания начин, и накрая потвърждаваш отново със AS. :) Не знам на тоз модел дали е така, но пробвай. :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колата е служебна и не мога да го оставя без ток :( не мога и да си правя много проби, тъй като съм с нея само в работно време.. но утре ще пробвам пак, както казвате, и ще пиша!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, на баща ми Опела е с касетофон (оригинален си Грундиг) и при всяко сваляне на акумулатора се налага да се вкарва тоя код! За твоя жалост, кода се вкарва по гореописаният от колегата Fiend начин, само че накрая се задържа AS, както казва колегата kalmara!Мисля, че веднъж ми се случва твоя проблем с НЕактивните чертички и оправията беше само сваляне на акумолатора за няколко минути! Ако пак не стане и имаш бутон AS, пробвай да го задържиш, докато нещо изпиука или се размърда!Друго не се сещам :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...