Jump to content
vesso_varna

Въпрос за документи при смяна на двигател

Recommended Posts

Здравейте, колеги!Може ли някой от вас, който наскоро е пререгистрирал автомобил след суап на двигател, да ми напише какви документи са необходими, освен фактурата за закупения двигател. И има ли специални изисквания за това какво трябва да бъде изписано във фактурата (става въпрос за фактура от Великобритания или Германия например).Благодаря предварително!п.п. Не става въпрос за моята кола, на мен засега 90 кончета ми стигат в тази криза ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега при положение, че двигателят се води резервна част, защо трябва да го регистрираш в КАТ? Ако мнението ми е некомпетенто моля не ме нападайте ами обеснете.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първото което ми идва на ум е, че си има номер и е вписан в талона, второто е, че ако те проверят и видят, че имаш двигател друг номер, могат да ти конфискуват колата докато не се установи кое от къде е. А това в страна като България, може да продължи с години, зависи колко пари и къде ще буташ. Това достатъчно ли е? ;) Мога да го кажа, понеже приятел имаше горе долу подобна случка. Едвам си взе колата след няколко години мъки.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Питам точно, защото да смениш двигател не същото като да смениш спойлер или ауспух ;) Номерът на двигателя се вписва в големия регистрационен талон на колата. Така че не е просто резервна част. Уточнявам, случаят, който визирам е при покупка на двигател от автоморга от страна от Европейския съюз.След това този двигател се монтира на мястото на стария и автомобилът трябва да се регистрира наново с новия номер, за да се избегнат недоразуменията, които е споменал колегата, преди мен.Та, освен фактура за двигателя (в която да е посочен номерът на двигателя), катаджиите изискват ли други документи, за да се извърши пререгистрация? И ако да, какви?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какъв е стария двигател и какъв новия, фактура за него имаш ли?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Двигателят е абсолютно същия като стария, така че няма да се правят допълнителни модификации по колата. Не става дума за хонда.Тепърва предстои да се купува, така че нямам фактура.

Редактирано от vesso_varna

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сменете го, земи фактура, ела в КАТ и ще оправим работите :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако е от Бг. трябва колата от която е мотора да е бракувана.Договор за покупко-продажба, може да не е нотариално заверен,талона на бракуваната кола,ако е от бг или фактура от морга,но на нея да е ясно от къде идва мотора.Ако е от чужбина талона на колата от която е :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ви благодаря, колеги! Приятана вечер! :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...