MakaveliTheDon 0 #1 Публикувано 22 Март, 2010 Колеги вече съм собственик на Прелюд 98ма,2ка 133/6 кончета ,много съм развълнуван и имам няколко въпроса :)1во като за начало ще ми трябва смяна на консумативите,интерсва ме някой може ли да ме ориентира с реалната цена на ангренаж,ролка + всички филтри?Маслото е ясна работа за него няма какво да говорим Благодаря предварително на всички отзовали се :lol:P.S. Не че нямам доверие на майстора който ще я обслужва,но да попитам и вас ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MakaveliTheDon 0 #2 Отговорено 22 Март, 2010 Никой ли незнае приблизителната цена на тези консумативи ???? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MakaveliTheDon 0 #3 Отговорено 22 Март, 2010 Колеги не се притеснявайте може някой да се излъже да даде някакво предположение поне Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1058 #4 Отговорено 23 Март, 2010 Ремъците наскоро взех за 50лв. двата-ангренажен и балансиращ.Това е с отстъпката за Н22.SUN са.Ролките ще бъдат и те към 70-80лв. двете.Пистови ремъци от 8-до 12лв./бр.Филтрите-маслен около 8-10лв.,въздушен 20-25лв.,бензинов мисля и той към 20лв. беше.Това устройва ли те? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MakaveliTheDon 0 #5 Отговорено 23 Март, 2010 Благодаря колега ценичките ми изглеждат доста разумни,ако наистина са толкова ще е добре Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MakaveliTheDon 0 #6 Отговорено 23 Март, 2010 Колеги как да разбера точно какъв ми е мотора? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1058 #7 Отговорено 23 Март, 2010 На мотора го пише.В ляво под изпускателният колектор на блока има плочка,на която е набит номера.Твоят е Ф20А4 или Ф20Z1-131к.с. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MakaveliTheDon 0 #8 Отговорено 23 Март, 2010 Не ми работи пръскалката на чистачките,явно е запушена или и аз нз какво идеи какво да правя?!? Другото което ме интересува е какъв разход да очаквам,защото днес за 55 макс 60 км изяде 20лв/12литра и се попритесних малко Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
UniCorn 13 #9 Отговорено 23 Март, 2010 Привет колега и добре дошъл.Поздравления за избора на марка и модел. Надявам се да ти създава само положителни емоции и да се грижиш добре за нея За пръскалките на чистачките, може да пробваш да ги отпушиш с тънка игличка, тъй като понякога се запушват от мръсотия и затова не пръскат. Също така провери дали се чува моторчето да работи, когато пръскаш течност. Ако не го чуваш, може проблема да е и от моторчето.Относно разхода, 12/100 в града не бива да те учудва. При мен горе-долу това е градския разход, а съм със същия мотор като твоя - F20A4 - 133 к.с.Все пак в момента бензина е над 2 лв, така че ако е "изяла" 20 лв. това са около 10 литра Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BLEIN MONO 148 #10 Отговорено 24 Март, 2010 Здравей колега, относно пръскалките, и аз съм на мнението на колегата Unicorn - с игличка, освен да ги отпушиш, можеш и да ги насочваш.А разхода, нормално градско прелюд с F20A4 мотор го дават да гори около 12,5л на 100, ако си превъзбуден първите дни, даваш газ повечко в града на първа и втора, нормално е да ти поизгори повечко, при нормално каране градско 11 - 12, извънградско 7 - 8.Преди 2 години като взех моята, първия резервоар си отиде с разход около 20 на сто градско, ама пусто вълнение Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MakaveliTheDon 0 #11 Отговорено 24 Март, 2010 Благодаря ви за отговорите колеги,ще пробвам да ги отпуша с игличка ако не стане ще пробвам с въздух. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
poplo 1 #12 Отговорено 25 Март, 2010 И аз си взех Прелюд наскоро, само че 4та генерация с F20A4 мотора, автомат. Още не съм го засичал пълно - пълно, но горе-долу 12-13 харчи. Относно пръскалките, на мен тази за задното стъкло ми беше запушена. Дадох да пръска, моторчето въртеше и докато върти с водоструйка срещу пръскалката и се отпуши. В момента работи нормално. P.S: На ръчка, ама адската ръчка и до 20 ще скочи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове