Jump to content
Ivilharski

Accord Tourer - 7ген - 2,2 I-cdti

Recommended Posts

Здравейте,Въпреки скорошната смяна на накладки (взех японски, но не оригинални, за 85лв - двете) спирачката е доста "безчувствена" към натиск.Колата е Accord Tourer 2,2 I-CDTI 2004 (тежичка), но не ми се струва нормално да се държи като кораб във вода, когато настъпя спирачка.Едва в края на хода на педала всякаш се включва допълнителното подсилване (VSA), та заковава в последнич момент, за ужас на предходния в колоната.Моля ако имате идеи как да подсиля ефекта от спирачката (освен спирането с по-ниска предавка, което неизбежно ползвам), да ме светнете.За скромните 5 месеца, от които притежавам колата, квича от кеф, но тоз проблем разваля малко удоволствието.Благодаря предварително.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

E тва не моа го разбера и знам че много хора ще скочат ...но всички сравнителни тестове който чета с участието на къвто и да е модел хонда тя неизбежно е последна или предпоследна в категория спиране...3 сивика съм карал и 2 акорда еми не спират и тва е, оня ден се качих на 626 мазда ми направо перфектно спиране...а моята гондола, мани над 150 направо съм си без спирачки...

Редактирано от едмундо

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едмундо, да те кача на моя Сивик ако искаш да видиш спирачки? (жена ми понеже кара рядко колата още не може да им свикне ;) )По темата: най-вероятно имаш въздух в спирачната система

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм... това с въздуха в спирачната система ще го проверя.Впрочем, хрумна ми е една подробност - когато при спиране натисна спирачка, педала поддава около половината си ход, но при рязко повторно натискане педала почти не поддава, а ефекта от спирачката е бая по-задоволителен.Дано това да ви подскаже нещо.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Батка 1 провери си спирачната течност, АБС-а работи ли ти , 3то ако имаш въздух в спирачката я помпай 10 мин само я запали и поЧни да помпаш докато педала не се втвърди , но първо виж сп течност.. Имам същия проблем на мене помпата на АБС-а ми не работи и съм пренуден да връщам спирачната течност от казанчето на абс-а тъй като кръга не връща обратно в казанчето за спирачките.. Може и да не е това но както ми го обесняваш за мене или ти е намаляла спирачната течност и е навлязло въздух в спирачната система или незнам може би още някой по компитентен трябва да каже :plane:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На моя Турер му сменихме накладките в Бултрако и както преди , така и след това нямам проблеми със спирането :) Имай впредвид , че некачествени накладки най-често са резултат за подобен проблем :) на мен това ми се е случвало доста често на Сивик-а , Джазз-а и Логото . Но Акорда беше още в гаранция и нямаше как да купим други освен от Бултрако. На Турера по принцип му дават по-лоши характеристики на спирането , още повече на тези преди файслифта - като нашите :D Решението ти е да си смениш спирачната течност с ДОТ 5.1 , води се спортна течност и си мисля , че ще имаш положителен ефект :D Или иначе тактиката с първо натискане на педала и след това повторно такова действа еднакво при всички модели :D просто като е по-тежък Акорда и се усеща повече :D Това което правя аз е първо да натисна леко спирачката и веднага след това да я натисна истински :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съветите!Много е яко да получиш малко помощ (та дори и да е само морална), когато ти е сефте :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм... това с въздуха в спирачната система ще го проверя.Впрочем, хрумна ми е една подробност - когато при спиране натисна спирачка, педала поддава около половината си ход, но при рязко повторно натискане педала почти не поддава, а ефекта от спирачката е бая по-задоволителен.Дано това да ви подскаже нещо.

Определено въздух в системата!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...