Jump to content
ajax6

глава от д16а9

Recommended Posts

мисля да сложа втек глава от д16з6 на д14-та чудя се дали става глава от д16а9 все пак д16а9 е 131к и мисля че ще има по голям ефект та става ли да се сложи двуваловата глава или е голям филм

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегата Tino,успешно сложи такава на Д15Б2,предполагам ще стане и на Д14 ,ама филма ще е голям.По добре сложи цял ДВГ Д16А9 на твойта скоростна кутия и си 6. М/у другото някой може ли да каже пасва ли Д16А9 блок на Д14 скоростна кутия и освен ДВГ и инсталацията му ,требва ли още нещо за суап на 6-та ген.? Въртят ми се едни мисли из главата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се захващай :) VTEC главата предлага по-голямо развитие на проекта ти , освен една глава :) До колкото си спомнян не пасват скоростните кутии с д15б2 , не знам за д14 , но се съмнявам :) Пасват обаче карантиите :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега без проблем може да поставиш кутия от Д14 на Д16, все пак двигателите са от една серия. Във Враца имаме 5-та генерация сивик със Д16А9 и кутията от Д15А2, лошото е само че кутията е малко по дълга и колата нее толкова динамична колкото с рексовата кутия, но пък е доста икономична.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не съди по главата а по джоба ..... ако мислиш после да се заиграваш с "тюнинг" по добре слагай д16з6 че имаш голям избор на чаркалъци...та и мн по ефтинко излиза..... както ти казаха и някой колеги по горе...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега без проблем може да поставиш кутия от Д14 на Д16, все пак двигателите са от една серия. Във Враца имаме 5-та генерация сивик със Д16А9 и кутията от Д15А2, лошото е само че кутията е малко по дълга и колата нее толкова динамична колкото с рексовата кутия, но пък е доста икономична.

кутия за д15б2 може да е със жило от 4-та/кончрто/шатъл или 5-та със хидравлика ... мисля, че двете кутии нямат нищо общо и не бих генерализирал ... не казвам, че не става, а че може и да не става !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята на колегата е ясна,и ако мога аз да използвам темата му без да ми се сърди ще съм му благодарен! Става въпрос да си оставя моята кутия ,хедърсите 4-2-1 и да си лопна един Д16А9 на моята кутия . Едно не ми е ясно обаче,каква част от моята инсталация мога да използвам ,или трябва цялата инсталация от Д16-ката да я прехвърля на моето купе? Другия въпрос който ме мъчи за кутиите е ,моя притискател и диск са на 200мм и незнам дали на рекса не е 210мм,дали ще стане по малък притискател,ако въобще има некво значение при 1см???

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

брата кара англичанка скорости д14а2 двигател д16а9 тва лято ще се слага и кутията на д16а9

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно,казва ,че маслените магистрали съвпадали,което е баси варианта! Как добре звучи Д14А9-DOCH 16V :dry::D:P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е вие какво очаквате :dry: Ако човека , който ми слагаше главата казва истината / защото не ми се разглабя двигателя , за да го потвърдя / това , което се разминава е един болт и чрез разпробиване на главата се оправят нещата и се удължава един болт :D После има подложки на обтяжната ролка , която е от Прелюд Н23 и малкорязане с ъглошлайфа :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е вие какво очаквате :huh: Ако човека , който ми слагаше главата казва истината / защото не ми се разглабя двигателя , за да го потвърдя / това , което се разминава е един болт и чрез разпробиване на главата се оправят нещата и се удължава един болт :( После има подложки на обтяжната ролка , която е от Прелюд Н23 и малкорязане с ъглошлайфа :)

Според мен има и малко разминаване на един от отворите на охлаждащата течност, но не е болка за умиране (оправя се).Интересно е дали освен главата не е добре да се сменят и буталата, за да се вдигне компресията, и какви да бъдат буталата?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...