Jump to content
vakaman

Сивик 6

Recommended Posts

Здравейте колеги,Харесъл съм си Сивик, 6-то поколение, хечбек, двигателите 1.4iS и 1.5i. Ще ми е първа кола. Общо взето искам да ви попитам за мнения по поддръжката и разходите. Добре ли е за начинаещ шофьор и дали мога да намеря някоя читава за около 3-4 хиляди лв. И става ли за нашите пътища, т.е троши ли се много?Мерси предварително :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен за първа кола си е супер.Поддръжката е като на всяка друга кола,не е по-скъпа,ако това питаш.Доста издръжлива кола е-става и за нашите пътища :D .И да за 3/4 хиляди би трябвало да си намериш добър екземпляр.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги,Харесъл съм си Сивик, 6-то поколение, хечбек, двигателите 1.4iS и 1.5i. Ще ми е първа кола. Общо взето искам да ви попитам за мнения по поддръжката и разходите. Добре ли е за начинаещ шофьор и дали мога да намеря някоя читава за около 3-4 хиляди лв. И става ли за нашите пътища, т.е троши ли се много?Мерси предварително :D

Ако си решил Хонда-вземай и чети каквото те интересува из форума.Ако ще питаш дали се "троши много" явно си сбъркал форума......... :DА съдейки по снимката която си сложил за аватар-май наистина не ти е много мерак за Хонда. Успех с покупката! Редактирано от buleka vti

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре си се ориентирал .6-ген е много красива и здрава кола-почти не се троши.Бих ти препоръчал ако търсиш по-подробно да вземеш Д14А3 мотора-90 к.с..Доста е еластичен и пъргав :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Грешка. D14A4,D14Z2 са твоите двигатели а ако намериш читава 1500 кубика не се замисляи и скачаи направо в нея. 1.4ИС е мааалко слабичка поне според мене т.е. има още какво да се желае откъм мощност но все пак колата е чудесна за каране няма да сбъркаш и с такава.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти и от менСамо положителни неща мога да кажа за 6 генерация, с D14A4 двигател съм. Ако си вземеш такава, независимо с какъв двигател е (1,4 или 1,5), ще върви прилично. Ще останеш и много доволен относно поддръжката: най- често ще ти се налага да сменяш маслото на двигателя и филтри (например веднъж годишно) :D . Евентуално горна или долна помпа на съединителя в зависимост от състоянието им, но оригиналните карат с години !Успех с покупката.Поздрави

Редактирано от JoroHondata

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има само един минус че като опознаеш пазаруването в ибей няма спиране :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За 3500 можеш да вземеш и 98-ма Сивик,така че не се замисляй !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви много колеги за мненията и съветите! :huh: В повечето форуми като човек зададе подобен въпрос и всички му се нахвърлят... Като посъбера парички до един два месеца ще видя какво се предлага на пазара и ще се похваля :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за 4000 лв може да се вземе доста добра хондичка, те сега и цените паднаха

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За тези пари един приятел си взе 1.5 V-TEC 2001г.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изобщо не се замисляй-идвай в отбора на 6-ците! :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз карам 6ген 1.4 от 2 седмици, няма слизане от тази кола. За града е добра не харчи, горе долу набира добре като я настъпиш. Здрави са, но мойта е много нискаа и вече като вида дупка или полегнал полицай бия аварийки и давам назад : )). А за частите, японските част са малко по скъпички, от обикновените немски коли например.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Купувай смело, не му мисли :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...