Jump to content
nch

Маслен Филтър Сивик 1,5 V-tec

Recommended Posts

Здравейте, днес ходих да си купя маслен филтър от магазин TOYOTA на Шахбазян, за втори път ходя там и ми прави впечатление, колко бавно е обслужването там, как търсят частите в каталозите, като имам чувството че изобщо не намират точните части...да не говоря за качеството...Притеснява ме това че, днес си взех филтър от там за Сивик 1,5 В-ТЕК цена 8 лв. На кутията пише с малки букви SUN и като цяло на тези кутии няма почти никаква информация за това дори къде е произведен филтъра. Има написани 3 парт номера UC2415A REPLACE MD360935; MD135737 , от които след моя проверка в интернет, последния се оказа реален и беше за Mitsubishi: LANCER, SHAMP 16V., ALTIMA, Ecar 1.5 GLXI Имам ли повод за притеснение за съвместимостта, а също и за качеството? Някой друг пазарувал ли е филтри от този магазин?Скоро си взех горна помпа за съединителя от там и протече на втората седмица, а може и по-рано ако я бях видял. Смениха ми я но пак имам притеснения. Изобщо някой има ли впечатления какви части продават там? Ако реша да закупя нов от къде препоръчвате да е? Четох във форума нещо за FILTRON, но ако може повече информация?

Редактирано от nch

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май нямаш повод за притеснения стига филтъра ти да си застане на мястото.Тези консумативи явно са унифицирани до някаква степен и стават за различни коли.Моя филтър например е за съвсем друга хонда но такъв излезе че трябва да е.Въздушния на хондата например,идеално пасва на Нисан Примера.Марката Sun мисля че се продава във Тех-ко нямам наблюдения,Филтрон съм ползвал и не е имало проблем но всички които питам нещо не ги кефи ,общия отговор който получавам е- "боклуци".

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е то като го сравня със стария филтър който ще сваля ще видя дали ще пасне, въпроса ми е дали ще си върши работата както трябва.Влязох в сайта на FILTRON всичко изглежда приказка, та за това мислих да се насоча към тях.Ако може още мнения по-въпроса. Прави ми впечатление че хората обръщат повече внимание на маслото отколкото на филтъра. А той не е никак маловажен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...така и не видях някъде във форума да се дискутират маслени филтри, марки и от къде да се вземат, да разбирам, че са маловажни така ли?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не знам вече дори и Honda да пише на филтъра или друга част дали е оригинална. Иначе като отидох там, нито ми предложиха някакво разнообразие на марки нито нищо, пък бива ли за един филтър, който максимум 20 лв да излезне, да обиколя целия град?Рекламата ви не е лоша и все пак, няма споменати препоръчителни марки които да се търсят. Моля колегите за отзиви, кой какво е взимал и от къде? Принципно за Пловдив говорим, но може и София.Някой купувал ли е филтър от Тех-ко марка FIAAМ, доволни ли сте от цена и качество?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вземи си PURFLUX. Фирмата e френска и произвежда филтрите (поне за най-масовия маслен е така) на Хонда за Европа. Ако си купиш оригинален филтър от дилър, гаранция, че ще е PURFLUX. Ето как изглежда: http://images.cmsnl.com/img/products/15400...F03-01_219e.jpg. Излиза около 20-22 лв. с доставката, а в Бултрако май беше около 35 лв. (забравил съм точно, 'щото ми стана лошо, като чух цената). Същото, но без надписа на Хонда е около 9.50 лв. А може да се включваш в поръчките от Щатите. Там един филтър е около $5, но не мога да ти кажа колко точно излиза крайна цена в България с мита, доставка и пр.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забелязвам че в другите форуми цените на тези филтри се въртят около 20 лв, а и в сайта им има много интересни презентации.В Пловдив май само СФА продават такива филтри на по ниски цени, а Бултрако естествено се оливат с уникалните цени.....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...така и не видях някъде във форума да се дискутират маслени филтри, марки и от къде да се вземат, да разбирам, че са маловажни така ли?

Не гледаш хубаво колега.Елена (meche s tesla) продава оригинални маслени филтри!Вече 2-ри път взимам от нея!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно, да ти кажа, никъде не го пише това, или поне да беше дал линк.Аз иначе, видях на 3 места в Пловдив да продават MANN и най вероятно ще се ориентирам към тях. Дано да няма ментета и при тези марки.

Редактирано от nch

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да нямаш никога повече притеснения с такова обслужване и вяра на каталог, разглобяваш си всичко и отиваш с часта да търсиш по нея :), дано си ме разбрал, аз вече втори път сменям масло и филтър, двигателя ми е като твоя, ядове нямам! Вземам винаги японки филтър!

Редактирано от ilkocivic

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятел, аз си купувам оригинални филтри чрез колегата prelude. Филтъра е около 5$ +някакви за доставката. Не мисля че разликата в цената с този за 8 лв, който си си купил ще ми срине бюджета. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Общо взето, като се разрових из нета, забелязах доста стойностни марки филтри, които са на доста достъпни цени, MANN в Пловдив 15 лв.Purolator... не ги бях чувал, но им разгледах сайта: 9.50 лв; Bosh :12лв; и още други марки като FIAAM Purflux... на които не научих точни цени освен приблизителни. 100 % е по-добре от неопределения азиатски филтър който никога няма да сложа а и ще имам вече едно на ум за това от къде да купувам части. Благодаря за офертите, но доста време ще ми отнеме да внасям пари да се разкарвам за доставки, чакане и т.н, сигурен съм че за поръчката на наистина важни и дефицитни части си струва !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смених го най-после пустия му филтър -_-Взех си масло YACCO VX500 10W40 от представителството в Пловдив и маслен филтър MANN от дистрибутор на MANN, който даже е упоменат в сайта на MANN.Та както си говорихме за части и каталози, се оказа че в онлайн каталога на MANN трябвало да си взема един филтър, после каталога на един от дистрибуторите на MANN Аутохит, излиза че филтъра за D15Z8 е друг и взех него. Добре че при смяната бяха едно към едно със сваления филтър, който се оказа BOSCH и бях доволен от него. Иначе техника ми каза, че филтъра ми MANN, не изглежда хич оригинален и такива същите ги правили в ТУРЦИЯ и повечето дистрибутори ги взимали от там, да не говоря че с тези от снимките в сайта няма нищо общо. Пише made in South Africa...което в възможно, всички изнасят производството, ама гаранция че е правен там няма. Изобщо в БЪЛГАРИЯ всички са скапани ТАРИКАТИ, дистрибутор да ми внася боклуци...Off Topic: Иначе ми направи впечатление за частите които поръчвате от САЩ и сайта който не работи в момента и този който го замества в момента... ами там Хондите правени в Англия или поне моята Civic Fastback 1.5 v-tec 16V D15Z8 97' изобщо не присъства, което леко ме разочарова :huh: ще си търсим части из боклуците в България.

Редактирано от nch

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
:huh: Намираш си програмата Honda EPC,вкарваш си VIN-а, и излиза номера на частта за твоето купе.Дадените сайтове имат опция за въвеждане и на парт номер.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много! Вече се тегли :huh:В тази тема исках да спомена възможно повече фирми за авточасти, производители и цени. Разбира се най-добър избор няма.На всички които смятат да купуват нещо, за в бъдеще е хубаво да са мнителни и винаги да взимат касова бележка. Успех!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...