Jump to content
sunny

създаване на протокол без кат

Recommended Posts

Колега, съжалявам за инцидента!Обаче и Каско да имаше ти, все тая. Гледат Шваке, смятат някакви коефициенти за овехтяването и накрая не получаваш почти нищо. Само, ако колата е нова (до 5 или 7 години) и/или гаранционна, ремонтът се извършва в техен доверен сервиз или по фактура, се плаща всичко. За съжаление повечето застрахователи практикуват изплащане на щети само по експертна оценка на по-старите автомобили.Относно КАТ - обаждаш се на 112. Мен ме питаха искам ли да дойдат на място или само ми трябва номер. В моя случай обаче нямаше за какво да напишат акт.Мой познат пък си е изпатил и с акт - просто потърпевшият е казал, че без протокол от КАТ няма да му признаят щетите и отказал да попълва двустранния протокол. В този случай КАТ са длъжни да дойдат! Относно претенцията - най-добре колегите, които са запознати да ти помогнат. Обаче ме съмнява да можеш да направиш нещо. Дори и да заведеш дело срещу виновния, без акт от КАТ срещу него не съм сигурен, че можеш да постигнеш нещо.Успех!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за отговора колега... Аз не искам да водя дело срещу виновника, а да обжалвам оценката на застрахователя и "експертите". Ясно е че всеки собственик на МПС, вкл. и аз, е пристрАстен към автомобила си, но 120 спрямо щета по цени в София 400-500 е неадекватно ако ще и жигулка да карам. Иначе за КАТ - аз звънях и на 112 и на 166, но и на двете места ми казаха че щом няма пострадали и спор чия е вината няма да изпратят полицаи, заведоха ме с номерче, казаха да викаме застрахователите и ми пожелаха приятен ден. Аз от виновния не искам нищо - всеки прави грешки, но смятам че е редно все пак да му се потърси някаква отговорност и санкция за това, т.е. да има "превенция" че утре няма да направи същото, само че този път с пострадали (недай боже). Тъй като това ми е първо птп от години, явно нямам тренинг и не очаквах че ще се налага да се пазаря с КАТ да си влезнат в ролята, още повече че инцидента стана на 200м от КАТ-София...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добре те разбирам, колега! В белите държави за виновника догодина гражданската набъбва доста, ама тук няма "единна система", за да проверят това (БНР "Хоризонт" от днес).Обаче има случаи, в които се стига до съд и накрая потърпевшият излиза виновен. Затова най-добре е да си има протокол от КАТ, подписи на участвалите в инцидента и ако е възможно - свидетели.Не знам какъв е твоя случай, но преди няколко месеца тук имаше описан инцидент м/у колега хондаджия и такси. Бяха принудили колегата да се признае за виновен в Протокола, след като е потърпевш...Важното е, че не си пострадал!Днес по радиото разбрах, че искали да променят закон, като сложат критерии за изплащане на застрахователните обезщетения. Целта е ясна - ако може въобще да не плащат, а ние да им пълним гушките. При това с увеличаващи се постоянно застрахователни премии (bTV Новините и не само). На загуба били, гадовете!

Редактирано от gena_bs

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...