fshit 3 #1 Публикувано 27 Януари, 2010 Един приятел има хонда сивик с мотор D15B2 и му присветва лампичката за маслото от време на време. Казва че налягане си имало, понеже като отвори капачката на маслото и се вижда как масло хвърля яко. Не разбирам толкова, той си знае по-добре, искаше да проверя къде е датчика за маслото точно за да провери дали не е от него проблема ама аз досега гледах из менюел-а, но не мога да го намеря къде е точно. Някой ще може ли да ми опише точно къде се намира на двигателя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #2 Отговорено 27 Януари, 2010 http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=44236 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chopper1969 5 #3 Отговорено 28 Януари, 2010 (Редактирано) Доста странен метод за проверка на налягането е приложил твоят приятел изивинявай но хубаво се посмях Датчикът трябва да е завит някъде по блока...на магистралата за масло между помпата и коляновият (или разпределителният) вал. Чувал съм от майстори за бърза проверка на налягането (незнам колко е вярна), че при студен двигател...след като запалиш...гасиш веднага и пак бързо даваш на контакт без да палиш отново...лампата на маслото трябва да светне след не по-малко от 3 сек. Аз съм го пробвал това с предишното ми Ауди, минаха 5 секунди преди да светне...така че има нещо вярно в този метод. Дано не заблудя някого...както и да е, щом му присветва лампата на авера ти...да отива в сервиз за проверка докато е време. Редактирано 28 Януари, 2010 от chopper1969 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slade 21 #4 Отговорено 28 Януари, 2010 На мястото на датчика за налягане се завива манометър и се мери налягане на празен ход и при 3000об. Има определени минимални стойности за всеки двигател. Това е единственият начин. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове