Jump to content
fshit

Датчик за маслото

Recommended Posts

Един приятел има хонда сивик с мотор D15B2 и му присветва лампичката за маслото от време на време. Казва че налягане си имало, понеже като отвори капачката на маслото и се вижда как масло хвърля яко. Не разбирам толкова, той си знае по-добре, искаше да проверя къде е датчика за маслото точно за да провери дали не е от него проблема ама аз досега гледах из менюел-а, но не мога да го намеря къде е точно. Някой ще може ли да ми опише точно къде се намира на двигателя.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста странен метод за проверка на налягането е приложил твоят приятел :( изивинявай но хубаво се посмях :( Датчикът трябва да е завит някъде по блока...на магистралата за масло между помпата и коляновият (или разпределителният) вал. Чувал съм от майстори за бърза проверка на налягането (незнам колко е вярна), че при студен двигател...след като запалиш...гасиш веднага и пак бързо даваш на контакт без да палиш отново...лампата на маслото трябва да светне след не по-малко от 3 сек. Аз съм го пробвал това с предишното ми Ауди, минаха 5 секунди преди да светне...така че има нещо вярно в този метод. Дано не заблудя някого...както и да е, щом му присветва лампата на авера ти...да отива в сервиз за проверка докато е време.

Редактирано от chopper1969

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мястото на датчика за налягане се завива манометър и се мери налягане на празен ход и при 3000об. Има определени минимални стойности за всеки двигател. Това е единственият начин.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...