Jump to content
Radko

Спешно съвет за счупено казанче на хидравликата

Recommended Posts

Колеги, днес счупих казанчето на хидравликата (точно горнияемаркуч където влиза в казанчето, изтече всичко).Колата е замразих заклчючих я и я оставих на тротоара.Сега въпроса ми е как да постъпя.Като намеря друго казанче,поставям го връзвам двата маркуча и просто го пълня? Трябва ли някаква друга процедура да се прави? Да очаквам ли някакви други проблеми? Ще има ли въздух в системата?И още едно въпросче, в момента нямам идея какво е маслото,може ли да се долее с друго хидравлично?(в смисъл проблем ли да се смесят два вида хидравлично масло)Благодаря ви предварително!Радко

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега не би трябвало да се обезвъздушава. Не е проблем и два вида масло да са само да са с еднакакъв Визкозитат

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да съгласен съм, но как да разбера какъв е вискозитета на маслото което е останало в системата?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

в такъв случай най добре източи цялото и го подмени с ново така ще си спокоен

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А идея как да го източа? Пробка на хидравличната помпа има ли? Колко ще ми струва да си купя такова масло и как точно се казва?

Редактирано от Radko

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако е червено, значи е сипано ATF, а ако е жълто (или вече тъмно жълто) значи е хонда PSF. Аз съм карал и със някакво ATF за 15лв, но си е добре да е хондово - 30лв литъра. Няма нужда от обезвъздушаване... сипваш до макс, палиш двигателя, въртиш волана няколко пъти от край до край, и ако се наложи доливаш. Това е.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съветите колеги! Новото казанче е монтирано и сипах масло от Бултрако 30 лв/л.Само да кажа,някой ако се интересува,че казанче за хидравлика за Акорд 5-та генерация в Бултрако струва 249лв.Благодаря на Dragi4,че реагира на момента!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре дошъл си винаги!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съветите колеги! Новото казанче е монтирано и сипах масло от Бултрако 30 лв/л.Само да кажа,някой ако се интересува,че казанче за хидравлика за Акорд 5-та генерация в Бултрако струва 249лв.Благодаря на Dragi4,че реагира на момента!

Колега кажи моля те преди да сипеш новото масло старото източили го и ако да от къде. Редактирано от Dragi4

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разкача се горният маркуч който влиза в казанчето и се вкарва примерно в бутилка /или в друг съд в който ще се събира старата течност/. Пали се колата, върти се няколко пъпи волана наляво - надясно и готово. Поне така пише в документацията за Акорда. Винаги ще остане малко от старото масло но не е фатално.

Редактирано от martins

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...