Jump to content
PETROFF

Имам проблем с оборотите на газ.

Recommended Posts

Студен мотор държи 1500 об., като по загрее малко падат до 1200об. и така си работи на бензин.Но с газта имам проблеми, мени обороти от 1100 - 1400, някой път падат и на 850 на които съм доволен. а като е студена нагаз неможе и да закрепи и 200 об. Моля Ви дайте съвет къде е проблема ? :):)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

сменял ли си скоро въздушния филтър?като е студена колата и ми е позцапан филтъра (5-6К км) и съм на газ, почва да не държи добре обороти - "клатят" се между 500 и 1000. Като загрее си държи нормалните 850.Като сменя филтъра и о чудо - всичко е като на бензин (освен пъргавината) &|

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-принцип ли са ти така оборотите или е така от скоро? Не си написал с какъв двигател си... предполагам Д15Б2 с обикновена газова?Ако е така и ти прави номера от скоро, колегата преди мен те е насочил. Ако винаги е била така, просто отиди при някой читав газаджия да ти настрои колата. Ако обаче си с газов инж. нямам представа... :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нормално за майсторите в България да си вършат работата на половина. Просто газовата не ти е настроена.Аз като слагах се учудих че колата ми гаснеше отидох уж я настройха но ми менеше уборотите както твоите и даже като загрееше се качваха към 2000-2500 оборота на свободна :) Реших да не се занимавам с тези "майстори" отидох при хора където разбират закачиха ми газта и с компютър ми направиха перфектна настроика сега ми работи все 1 е на бензин (верно самото ускорение е различно, но говоря за оборотите) , единственото което си остана е това за 2000-2500 оборота но момчетата ми казаха че автоматичния смукач ми се ебавал от време на време за това ги държеела(колко е вярно нз, но важното е че ми оправиха ооротите) :) Услугата струваше 10 или 15 лева вече не помня, но не е скъпо :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ще пробвам с филтъра , а и смукача ще видя , мерси.......... :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въздушния филтър също е вариант но най-добре иди хората да ти кажат и настроят. Иначе ще премахваш един по един възможните проблеми от което може и да няма смисал :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E па да беше казал ква е газовата, ГИ ли е, обикновена ли е , с газ контрол ли е, не е ли !?!?! въпроси въпроси... Хаиде като опишеш газовата може и да помогне някои, а до тогава си смени филтъра профилактично :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

BRC ,ми е газовата,гаранцията и беше до 23.01.2010 г. Един ден след това почнаха проблемите ми. :). .... авто превключване , емулатор и др. незнам,бате. за моно инж.

Редактирано от PETROFF

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нормално за майсторите в България да си вършат работата на половина. Просто газовата не ти е настроена.Аз като слагах се учудих че колата ми гаснеше отидох уж я настройха но ми менеше уборотите както твоите и даже като загрееше се качваха към 2000-2500 оборота на свободна :) Реших да не се занимавам с тези "майстори" отидох при хора където разбират закачиха ми газта и с компютър ми направиха перфектна настроика сега ми работи все 1 е на бензин (верно самото ускорение е различно, но говоря за оборотите) , единственото което си остана е това за 2000-2500 оборота но момчетата ми казаха че автоматичния смукач ми се ебавал от време на време за това ги държеела(колко е вярно нз, но важното е че ми оправиха ооротите) :) Услугата струваше 10 или 15 лева вече не помня, но не е скъпо :)

къде са тия майстори ? (в кой град, аз съм от Плевен)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Пловдив са : ) На мойта толкова излезе даже и за прекъсващия ми цилиндър ми казаха, дето го осещах преди ма сега вече е история след кабели и свещи е пушка :) А бе явно си разбират от работата :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

BRC ,ми е газовата,гаранцията и беше до 23.01.2010 г. Един ден след това почнаха проблемите ми. :). .... авто превключване , емулатор и др. незнам,бате. за моно инж.

За моно явно си с обикновена, едва ли е с газ контрол дори, щом търсиш начин сам да се справиш смени първо филтъра да игнорираме него. Не е лоша идея да си свалиш и почистиш моторчето за празен ход, не знам обаче на твоя мотор къде е нека колегите ти подскажат, то е един от главните виновници да прави такива номера особено като се кара на газ бързо се зацапва. После ако не се оправи на БРЦ има две врътки отстрани на изпарителя едната е издадена на вън месингова върти се на ръка, определя колко газ да пуска изпарителя за ниски обороти, под нея с лимбус има друга месингова врътка, тя определя чувствителноста на мамбраната за ниско налягане, от нея също може да пробваш, но бележи кое къде е било за да може да върнеш врътките ако се наложи. Огледаи всички маркучлета и вакумчета към мотора, да няма некое нацепено и да смуче въздух. Щом проблема ти е започнал така изведнъж изключвам вероятноста в изпарителя да се е скапало нещо, щото там го има същия на лице проблем но се явява постепенно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....пробваи още нещо, откачи акумулатора за 10 тина минути и посел виж има ли промяна. така ще изчисти евентуални грешки в ламбда контрола и компа на колата. Аз не вярвам мног на тоя метод ама някои път казват че помага, макар че това е само времено отсраняване, щом се е появило пак ще се появи трябва да се намери виновника.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Пловдив са : ) На мойта толкова излезе даже и за прекъсващия ми цилиндър ми казаха, дето го осещах преди ма сега вече е история след кабели и свещи е пушка :( А бе явно си разбират от работата :(
говорим за майстори на Газов Инжекцион...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...