EmZvr 225 #1 Публикувано 21 Януари, 2010 Здравейте, от 2 месеца карам първата си кола - Honda Civic 1.5 Vtec-e с двигател D15Z8 англичанка. Внос от Италия. Като я докарахме от София стрелката на бензина не мръдна, направо нищо не изгори. Веднага й се смени ангренажния ремък, ролка, сложих й масло ESSO 10W40, смених въздушен филтър и като че ли след тези процедури разхода се дигна, но може и да си въобразявам. на скоро се опитах да я засеча, ама не знам аз ли не правя нещо като хората.. защото излезе абсурдна работа. Значи сипах бензин и стрелката се дигна малко над 1/2 от резервоара и нулирах брояча. Карах я около 2 седмици - градско, ходя с нея на училище. Сега стрелката е почти до долу, а брояча показва, че съм изминал 115км ?! Половината резервоар би трябвало да е 22,5, което значи че харчи около 20/100 разход. Засекох я, когато нямаше сняг, само последните 30тина километра са в снежни условия и карам във Враца - няма задръствания и т.н. Дайте съвет. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Wyvern 382 #2 Отговорено 21 Януари, 2010 Неправилно зацепен ремък най-вероятно. Някакви други проблеми? Чека свети ли? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kristi09 206 #3 Отговорено 21 Януари, 2010 колега така не можеш да я засечеш............пълниш до горе резервоара и караш 100 км и пак допълваш и ето ти разхода.....а от средата до долу стрелката това са около 10 литра защото резевата ти е 12 литра когато светне лампичката......... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
EmZvr 225 #4 Отговорено 21 Януари, 2010 (Редактирано) Неправилно зацепен ремък най-вероятно. Някакви други проблеми? Чека свети ли?Други проблеми няма. Малко съм бос с термините, та ще обясня идиотски - след като запаля нещо не свети по таблото.колега така не можеш да я засечеш............пълниш до горе резервоара и караш 100 км и пак допълваш и ето ти разхода.....а от средата до долу стрелката това са около 10 литра защото резевата ти е 12 литра когато светне лампичката.........12 литра резерва лелее, толкова много ли е наистина, ако е така всичко е нормално. Значи явно не засичам правилно ще пробвам и твоя начин да видя какво ще излезе. Редактирано 21 Януари, 2010 от EmZvr Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BLEIN MONO 148 #5 Отговорено 21 Януари, 2010 Най-добре си засечи пълен-пълен резервоар, защото ми се струва че долната половина на скалата не е точно половината гориво. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pantev 0 #6 Отговорено 21 Януари, 2010 Е колко литра си сипал? Аз мойта като е на нулата почти и и сипа 10 литра и се вдига до половината стрелката на резервоара! То след половината вече почват сериозните литри не знам защо така! То сириозни колко да са сериозни то на хондите май резервоара им е 35-40 литра макс! Ми запомни къде е стрелката преди да сипеш бензин,сипи 10 литра покарай докато пак стигне началното нив и ще разбереш колко километра си минал с 10 литра! Аз за друг вариант не се сещам! Айде поздрави от мен! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ryuugan 251 #7 Отговорено 21 Януари, 2010 (Редактирано) Aз карам EG5 и като налея 15 литра е точно до средата. С още 15 е на макс, а като налея пълен резервоар поема 45 литра и стрелката е над максималното и не спада докато не останат по-малко от 30 литра.Предполагам ,че е възможно и при теб да е така. Но въпреки всичко ти дава голям разход. Редактирано 21 Януари, 2010 от Ryuugan Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kristi09 206 #8 Отговорено 21 Януари, 2010 колега в тая резерва влиза и мъртвия обем който е около 7-8 литра тоест това гориво помпата не може да го засмуче то постоянно си е в резервара така че резервата ти е около -5 литра Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
EmZvr 225 #9 Отговорено 21 Януари, 2010 Еми заредих 15 литра, но не помня къде беше стрелката преди зареждането. А иначе, когато стрелката падне до 0 и почне да точи от резервата горе долу колко километра мога да измина с нея, че мен сега ме е страх да разчитам на нея, да не закъсам някъде ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BLEIN MONO 148 #10 Отговорено 21 Януари, 2010 За съжаление, когато стрелката падне на нула може да минеш 0 километра, резервата е преди това. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
EmZvr 225 #11 Отговорено 21 Януари, 2010 Еми тогава кога трябва да ми свети червената лампата за горивото ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kristi09 206 #12 Отговорено 21 Януари, 2010 около 12 литра трябва да светне но на някои хонди няма лампа за резервата. така че ако имаш лампа и всичко е в ред като ти светне можеш да минеш около 80 км. но не е желателно да я караш в резервата че ще се спомине бензиновата помпа ако засмуче въздух ........ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
K1r1L 860 #13 Отговорено 21 Януари, 2010 (Редактирано) каква е тая резерва на 40 -5 литра резервоар ? резервата 5-6-7 литра в този диапазонуредите за бензина не са много точни ( трябва да им се свикне) Редактирано 21 Януари, 2010 от K1r1L Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fly-boy 91 #14 Отговорено 21 Януари, 2010 Колега аз карам със същия мотор и извън градско 5.5л./100 км. като не превишаваш 130 км и лампата econo свети . Градско 7-8л./ 100 км. много зависи при това студено време на какви разтояния я караш и разхода ще е различен . В големия студ на кратки разтояние ми е стигала до 10-11 л./100 км. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jamo 93 #15 Отговорено 21 Януари, 2010 (Редактирано) Според мен ти липсва лампата или си като мен имаш я ама не светва Когато стрелката показва 0 и заредиш 26-7 литра стрелката отива на MAX От опит знам, че като напълня резервоара докато спре пистолета след като измина 120 км стрелката почва да показва в графата и показва MAX. Та според мен имаш около 10 литра над графата когато ти е пълен резервоара докато спре пистолета и около 9 литра когато стрелката показва 0Малко сложно го обясних надявам се да ме разберете клегиПС : 10 литра над МАХ 27 от минимум до максимум и 9 от 0 до пресъхване10+27+9= 46л. толкоз ти е резервоара Редактирано 21 Януари, 2010 от jamo Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
EmZvr 225 #16 Отговорено 21 Януари, 2010 Ясно схванах, значи в резервата си остава доста от бензина, но дори и само тия 15 литра да ми е изгорило за 115 километра пак разхода излиза доста. Става 13/100, то сега като падна снега ще е добре тоя разход, но това е че я карах когато нямаше. Иначе каква може да е причината за високия разход, да не би да съм забравил нещо да сменя по нея. По принцип вуйчо ми се занимава с нея, може да е изпуснал нещо, аз за сега знам само да си видя маслото Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fir3 468 #17 Отговорено 21 Януари, 2010 Стига бе хора къф е тоя разход на 1.5 витек мотор мойта бабка хем няма витек и е 2000 кубика ми дава разход в града (при нормално каране) 10 горе доло... а извинградско между 6 и 6.5 при 120-140с ръчка 14 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ryuugan 251 #18 Отговорено 21 Януари, 2010 Аз карам д16з6 и ми дава към9.5-10 градско и извънградско средно 8. И това е що годе икономично.Нещо много ми се види. Ужким втек... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Борислав 23 #19 Отговорено 21 Януари, 2010 Всяка кола гори колкото и сипе човек нито повече нито по малко. Всичко е много относително за разхода на гориво. Всеки кара по свой начин, Един и същи автомобил да го карат десет човека и десете пъти ще даде различен разход. А дали има или няма сняг времето е студено и колата винаги качва разхода. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jamo 93 #20 Отговорено 21 Януари, 2010 (Редактирано) А на бас, че ако карате икономичен в-Тек в тоя студ и го карате всеки път по 5-10 километра на студен двигател ше удари не 10 ами 12-13. Колега засечи си колата както трябва и тогава може да коментираме пак Бонус: още повече, че докато свикнеш за 2-3 седмици на нова кола разхода ти е +1 литър Редактирано 21 Януари, 2010 от jamo Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
B7_ 56 #21 Отговорено 21 Януари, 2010 Аз си го карам и карам секи ден така: паля 2 мин на място 2 километра до работа гася вечерта пак и така 20 дена в месеца и разхода ми е около 10 - 11 някаде Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
murdera 384 #22 Отговорено 21 Януари, 2010 От разход градско,до разход градско има доста разлика.Вечер като карам 15-20км ми дава 9 на 100. Сутрин 4-5км пробег-25+ на 100 :П Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kembo 88 #23 Отговорено 21 Януари, 2010 Колега.кола се засича пълна пълна и ще видиш че всичко ще е ок и мини около 200 км преди пак да напълниш резервоара не е лошо да смениш и свещите Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #24 Отговорено 21 Януари, 2010 колега в тая резерва влиза и мъртвия обем който е около 7-8 литра тоест това гориво помпата не може да го засмуче то постоянно си е в резервара така че резервата ти е около -5 литрабатенце, какви са тия 7-8 литра дет помпата не може да ги засмуче... искаш да ми кажеш че от 45л. резервоар ползвам 37ли? бахти, се съм свалял помпата и нема къде да са тия 8 литра... 2-3... иди дойди...то това да не е с-класа с 100 литра резервоар...нормално резервата е около 6-8 литра Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
major 0 #25 Отговорено 21 Януари, 2010 Пич отиваш на Лукойл на кръговото в Враца, пълниш догоре, запомняш колнката, качваш и обикаляш улиците като гламав с нея. Може да пообиколи СУМи 3-4 пъти, комплекса, пътя за Згуриград, и като минеш 100 км отиваш пак на същата колонка и пълниш догоре. Това е засечка на разхода, о ти трябва да стане в един и същи ден двете пълнения, защото и времето оказва влияние и ако са заредили друг бензин на станцията и много други неща влияят. Аз карам сивик Д15Б2 90 кончета на газ и ми гори около 9-10 литра в града. Извън града ми пада на 7 ако карам до 120 ина4е отива на 8. Карай си колицата със здраве и не мисли колко харчи че то като почне човек да смят разходите по една кола може да се разболее Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
EmZvr 225 #26 Отговорено 22 Януари, 2010 Благодаря на всички за помощта, ще я засека пак с пълен резервоар и ще видя какво ще даде тогава. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове