Jump to content
djigata

разход гориво

Recommended Posts

Здравейте колеги, интересува ме колко километра мога да измина градско и извънградско каране след като ми светне лампата за горивото акорд 96г 1.8 бензин

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти колега аз съм с същия акорд, мисля че резервата беше около 40-50км,но не съм сигурен защото не ми е светкала лампата държа си го почти до половината.Карам на гас повече и разхода ми е към 14/100 градско и 10-11.5 извън според зависи как какрам.ти как си с разхода :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

градско около 10-11 навън не знам още

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

е да ама аз съм бензин а и това което ми прави впечтление е че стрелката почти забива на 0 и светва + това ти с 15л. нафта ще караш още поне 250км

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги наскоро пуснах такава тема,защото и аз не знаех колко мога да карам на червено.Карам акорд 96г. купе обаче 2.2 150к.с. бензин.Колегите написаха,че резервата ми била около 9л.,което значи,че мога да изкарам около 60-70км ако не я напъвам много.За 1.8 ми се струва,че имате доста висок разход,защото моя градско е от 11 до 13л.,а извънградско падам на 8,но явно и кубатурата тук играе важна роля.Поздрави!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

значи аз колата я имам от скоро и навън още ве съм я засичал за градско си мисле че е нормално да ми харчи 10л на 100км при тези минусови температури като единственното което не съм сменил по колата са свещите и кабелите но не съм засякъл и да прекъсва а може би и ти си прав че все пак и кубатурата си има значение ти си 150кс и вървиш с малко газ

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а сега се замислям всъщност че аз съм със катализатор дали от него не идва по високия разход но не съм регистрирал да прекъсва или да се мъчи двигателя

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най лесен и сигурен начин е да караш докато свърши. Стрелката не я глее, на мен ми като ми свърши бензина е доста под нулата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

няма ли да изгори горивната помпа като остане на сухо без бензин

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами ако не изгори ще засмуче всички боклуци и утайки от дъното на резервоара

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

е да де ама не ми се рискува че туко виж съм си купил нова бензинова помпа

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

През есента, от момента на светването на лампичката за горивото до следващо зареждане изминах 150 км. /при положение, че все още нямаше индикации, че привършва, но реших да не рискувам/. Уточнявам, че режимът на каране беше смесен - градско + извънградско.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип резервата на всеки автомобил е около 70/80км смесено,останалото зависи от шофера.Миналата година ходих до Мадрид,светна ми лампата и след това изминах окло 120км на резерва,но карах с 90км/ч и доста по инерция,Но си познавах доста добре колата на какво е способна.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо като ти светне лампата не заредиш веднага до горе, така ще разбереш колко гориво ти е било останало? Например 10л, при разход да речем 10/100 теоретично имаш за 100 км. При положение, че не искаш да преебаваш помпата 10-4=6л, т.е. за 60 км. Това примерно, по-точно - замери и си сметни сам :) . Успех :)

Редактирано от musset

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...