Jump to content
fenabg

Нотариялен казус при смяна на рег.

Recommended Posts

Колеги проблема е следния въстановявам един автомобил хонда акорд .Взех я бракувана със следните документи ,талон и бележката от кат за брак.Минах я на техно тест за пускане в движение ,там проблем нямах, парите си ги взеха.Лошото е, че като питам вещи лица :huh: дали трябва да я прехвърлям нотариално ,преди да ида в кат никой нощо не знае.Питах в КАТ и там ми дадоха отговор равен на нищо :dry: .При нотариус като ходих последния път ми каза че няма как да прехвърли "скраб" със следния отговор -Ако си вземеш тухли втора ръка трябва ли да ти препишат /прехвърлят/ сградата или етажа от която са?

Е вече незнам ,лесно ще ги набутам тия стотина лева при нотариус ама има ли нужда? А няма да се размина само с толкова има и такси и какви ли не простотий.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фенче, при положение, че имаш фактура за закупена вещ и документите са в тебе логично е да не се ходи да прехвърляш тъй, като вече един път собственика на даденият автомобил се е отказал от него и с фактурата ти ставаш собственик. Би трябвало само с талона, фактурата и технотестът да си регестрираш колата. Но това е един отговор от не компетентно лице. Даже братле незнам защо ти трябва големият талон при положение, че технотестът е точно с тази цел и фактурата от моргата. :huh:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лошото е че я взех няколко дена след бракуването, от собственика. И нямам фактура .Дали да не видя да си зема от някаде такава?Незнам вече.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Утре късно ли е ?... За отговора... :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Утре късно ли е ?... За отговора... :D

Съвсем не ! :) регистация ще правя скоро но не утре.Проблема е в това ,че незнам какво да правя а не ми се хвърлят пари на вятара.П.п Големия талон е в мен Перфориран. Редактирано от fenabg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

според мен няма как да регистрираш нещо, на което по документи не си собственик, нямаш пълномошно, нито договор за покупко-продажба.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

pitbuls напълно съм съгласен с теб. Защо тогава тия на техно теста не ми изкаха никакъв документ освен тоя за брак от КАТ.Егати законите .Предишната беше с някакъв скапан депозит :) за пререгистрация там циркове сега се запалих да зема тая пак филми :D:D

П.п necentrovaniq мерси брат ама бирата си остава :P . После ше зема да чета закони ..........

Редактирано от fenabg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ще ти дам пример- сменям цвета на колата(от син в оранжев с черно). отивам в кат-в.търново за смяна на талон и цвят. обедна почивка, отиваме да пием по кафе. връщаме се и гледаме около колата 10 човека се събрали и гледат. минава шефа на кат и пита-колата твоя лие. казвам у-да. той пита за кво съм дошъл, аз му казвам за смяна на цвят. той вика -щом е само за това дай документите и изчезвай??? нито проверка на номер на рама, нито на двигател , нито нищо-подпис и бягай.... ми ако беше крадена или със сменен двигател или купе.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз смятам, че догова за покупко продажба е точно ФАКТУРАТА. Така, че си вземи една фактура и си свиркай. Питбуле брат, ако бях на твоето място и толкова леко ми мина смяната на цвета щях да си ударя гъза в тавана.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фен, не ти трябва фактура, само големия талон и оригинала на документа от технотеста.Успех !П.П. Инфото е от КАТ. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре Фен, от технотеста не ти ли дадоха документ, в който пише нещо подобно "лицето Фена се появи на дата .... с едикаква си машина, за която ние удостоверяваме,че според на някакви си наредби, закони и пр. - МАШИНАТА Е ЛЕК АВТОМОБИЛ (има двигател, спирачки, фарове, седалки и там още каквото е необходимо)" ?Би трябвало с такъв документ да можеш да отидеш в КАТ и да го регистрираш, както се регистрира едно бъги например.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

sebulba големи благодарности :) ще почерпя задължително само да се видим :D някога ,някаде .Мерси!

ogo нищо подобно гледат какъв е двигателя ,рама, номерата по тях светлините по колата да ли са си там ,междуосия и горе долу това е.Ако на някои му е любопитно мога да ги сканирам документите да се види по таблицата какво преглеждат май пишеше не помня.Мой документ не са ми изкали.Хо документ ми дадоха за пред кат.

Редактирано от fenabg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest necentrovaniq

Е добре бе,Тия в кат може ли да такива педераси.Там ако не знаят къде еб...ти държавата.а иначе в старата тема от нашия форум(първата) някой беше написал нужните документи.п.п.Фен,то бирата е най-лесната част.Пък и както съм зет в същия град може да се измисли нещо :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...