Jump to content
CaTaHaTa666

шум отзад към капачката за резервоара

Recommended Posts

Здр. колеги имам едно въпростче на което се опитвах сам да си отговоря,но така и не можах и се обръщам за помощ към вас... Чувам един странен шум отзад към капачката за резервоара, чува се доста често когато е топло и много рядко когато е студено. Интересува ме какво може да е това, защото го прави когато колата е изгасена. Може ли да е нещо за налягането в резервоара, защото като отворя капачката има налягане и когато я завия спирам да издава този шум. Той е от рода на някво електромоторче и се чува за около 2 3 секунди

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ем сигурно ти изпуска налягане от резервоара(има клапан).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

наи често резервоара създава вакум а не налягане.Запушен е одушника на капачката сигурно.Аз имах подобен проблем.Създаваше толкова голям вакум че помпата спираше да смуче бензин.Но твоята капачка пропуска сигурно и от мястото където пропуска се получава шума които чуваш.Така предполагам де.Аз проблема си реших с нова капачка която не знам от къде изрових в гаража.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Карах я в сервиз и свалиха резервоара защото беше пробит и им казах да видят как са отдушниците и те ми казаха че са отпушени и е наред и не е жакуум а налягане в това съм сигурен

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А да не би този звук да се чува, когато заключиш колата (централното), 'щото и аз чувам тоя звук ама не му обръщам внимание и сега ми стана интересно :o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е от централното. Аз шума от централното го чувам но ми казаха че машинката убирало жилото. Този звук е постоянен... в смисъл че я заключвам и на всеки 5 6 минути го прави когато е топло а когато е студено го чувам много рядко, но вчера вече се чу на умряло :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-вероятно клапанчето ти на капачката всмуква или изпуска въздух и бензинови пари.Относно това дали в резервоара се създава вакуум или налягане - когато помпата смуче се предполага, че ще създава вакуум ,но при промяна на нощно-днвните стойности на температурата по-вероятно е да се създава палягане (особено по обяд). При мене какъв е случая:Въпросния клапан НЕ отваря, понякога като го разръчкам с отверката почва да щрака, но много бързо се затъква пак. И тук идва мисерията "помпата смуче, а в резервоара се създава налягане" :) ! Примерно: Когато заредя (почти до горе) и през следващите ~ 400-500км и няколко седмици не се сещам да отворя капачката, при следващото спиране на бензиностанцията в момента на развиване на тапата започва едно духане, дори при изцяло махната от резервоара капачка продължава да си вее 5-10 сек и замирисва на бензин, ТОВА Е СЕРИОЗНО! Вероятно клапана отваря, но само на вътре, незнам.

Редактирано от chipko

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен се появява това налягане макар да ми е отпушено всичко и така карам около 100 200 километра и като отворя духа здраво. Но ако този шум е от клапана би трябвало да нямам налягане при положение че клапана работи

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен вакуум бъзика помпата и след продължително каране умират конете. Отвивам капачката - звук от засмукване > паля > колата върви като нова.Налягане ще става ако другия клапан е заминал, но дори не знам дали има друг :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и аз не знам колко клапана има, но да ти кажа това ми е малко далечно. На мен ми прави налягане,но това не ме притеснява а звука който се чува

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колег миналата година свалях резервара защото протече от към купето има 8малки маркуча на единият от тях има клапан за налягане работи и в двете посоки и засмуква въздух когато трябва и изпуска налягане когато е необходимо понеже карам на газ и колата стои пред фирмата на слънце като си тръгвам мирише на бензин защото излизат пари този клапан с времето се запушва отпрахоляка и влагата се образува кал така от налягането протече моя резервар

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ха-ха ... и аз съм го чувал този звук от сивичето и много се чудих ама от това е - от налягането :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...