Jump to content
Alexandyr

Въпрос за светлините

Recommended Posts

Колеги, нещо фаровете никак не светят добре...много са слаби ми се струва, и са насочени като, че ли в земята...някой да предложи какви да си взема да ги сменя...не съм много наясно..има H4...H7 (може би яркост,цвят) ...гледах в една бензиостанция имаше от 10 до 30лв (за 2бр)...и какви по-точно стават за моята...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да се плашиш, има решение :D Фаровете щом имаш чувството че не са насочени на където трябва, значи най-вероятно не е само чувство. Отиди на реглаж на фарове. Не е скъпо, 15-20лв е, но си струва всяка стотинка. Правят го в почти всички автосервизи. Относно крушките, фара ти е с H4 крушка, ако става дума за 5-та генерация Сивик. И аз съм с такъв и до сега най-добрите крушки които съм имал са Osram Nightbreaker +90%, с които карам в момента. Разликата е голяма, макар че едва ли е 90%. За да се изкара обаче потенциала на всяка крушка до край, трябва да се направят малко модификации. Трябва да измериш колко напрежение отива до крушките :D ако е под 12В, което е често явление на нашите не много нови автомобили, трябва да си пуснеш един 4 квадрата кабел от акумулатора и да го прекараш през реленца, които да се управляват от тока на фаровете ти. Ако чаткаш жичките ще се оправиш, ако не ... ще помагаме :DЗабравих да кажа ... няма да е зле първо да си купиш крушките и после с тях да отидеш на реглаж :D Успех :)

Редактирано от Shadow^Dancer

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам как светят Найтбрейкърите обаче им дават доста къс живот...Аз наскоро сложих пак на Осрам Кул-Блу дето им даваха майче +30% процента повече светлина от на обикновена крушка, но понеже светят бяло(а не жълто) като е мокро не се вижда как трябва... а цената им беше около 25лв за двете...Според мене най добре не сменяй крушки а иди на реглаж и тогава вече ако не си доволен слагай ксенон и забравяш...вече поне той е евтин по 80лв с монтажа и гаранция от 1 година.... :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колегата rollin се изказва неподготвен :) колега, нещо като не ти е ясно, по-добре не заблуждавай хората. ти слагал ли си ксенон на h4 ? лични впечатления имаш ли? щото аз съм слагал и личните ми впечатления е че резултата е ... ;) на h4 обикновената крушка е най-доброто решение. колкото по-добра е крушката, толкова по-добре. има едно нещо на фаровете, което се нарича "графика" и нейното състояние зависи от крушките. ако фара ти не е проектиран за ксенон ... само ще заслепяваш отсрещните. а найтбрейкърките имат по-къс живот, ама за сметка на това светят повече. пък и къс ... е образно казано :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...