Ekzotik 2 #1 Публикувано 21 Декември, 2009 Проблема е следния снощи след ми се наложи да правя малко оглед под капака и забелязах нещо доста притеснително.Преди седмица смених всмикателния колектор със д16з6 (други неща не сам бутал) и забелязах че в казанчето за антифриза на повърхноста имаше две капчици като от масло.Нивото на антифиза е паднало но отдавам това на загуби след смяната на колектора. Може ли да е попаднало масло при смяната на колектора??? Как мога да разбера от коя гарнитура пуска (ако наистина е от там проблема)?Едно от съмненията ми е да е заради маистора.След смяната тои ми каза че събрал антифриза и го долял,но също така беше бутал нещо и целия ми мотор от от масления филтър до картера беше омаслен. Възможно ли е от там да ми идад тези симптоми??? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokyo 27 #2 Отговорено 21 Декември, 2009 Може да е всичко така като обясняваш.По добре се върни при майстора и говори с него.А може и съда в който е събирал антифриза да е бил омаслен от друга кола например и от там да имаш масло в разширителния съд.Повечето майстори мърлячи източват масло,антифриз,спирачна течност в един и същ съд и всичко става мазало. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalos 37 #3 Отговорено 21 Декември, 2009 маслото няма път през всмукателя!Според мен случайно е попаднал или както каза колегата випбеелс може майстора да е бил малко по мъляв.Но аз бих си проверил нивото на маслото и ако е ок не бих се притеснявал. /Разбирасе долей си антифриз и му следи нивото/ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ekzotik 2 #4 Отговорено 21 Декември, 2009 Така е съгласен сам,но има и др нещо маслените пари от картерните газове,правят някакво омасляване защото стария ми колектор беше целия омаслен от тях... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #5 Отговорено 21 Декември, 2009 и да се омасли какво общо има с антифриза (охладителната течност) ? п.п. споко не само при теб омазнява. Всеки позаминал двигател го прави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Titi-Honda 0 #6 Отговорено 22 Декември, 2009 колега ии нов да е двигателя пак омазнява там така че нормално караи си Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ekzotik 2 #7 Отговорено 22 Декември, 2009 и аз мисля че е нормално да се омаслява,двигателя ми е доста запазена на 140 000 реални..........Притеснението ми беше да няма някоя скъсана гарнитура някаде по мотора и да меши антифриза с маслото..! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Titi-Honda 0 #8 Отговорено 24 Декември, 2009 колега не се притесняваи така се е получило защото когато са сменяли колектора за да съберат антифриза слагат някакъв съд под колата нали така ок ама като олива по блока всичката мизеряя се събира с антифриза,аз го цедя после задължително ама твоите хора явно не и от там е и маслото дошло. има вариянт да го извадиш от там ии то мн. просто. ама трабва да сте 2-ма. ако ти се занимава ще ти кажа Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ekzotik 2 #9 Отговорено 24 Декември, 2009 Колега мисля че си прав,но за всеки случаи следя нивото на антифриза да видя как стоят нещата.За смяната която предложи ще се възползвам от съветите ти наи вероятно А с колектора и филтъра моята д14 сякаш просто облече костюма на Супер мен :Д Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rado_eg6 0 #10 Отговорено 24 Декември, 2009 НЕ ИСКАМ ДА ТЕ ПЛАША АМА МАИ СИ ЗА СМЯНА НА ГАРНИТУРА НА ГЛАВАТА. ЗАКАРАЙ Е НА ОМБРЕ ИЛИ ТАРСИ ВЛАДО''ТОЙ ТАМ РАБОТИ'' АМА АКО ТИ СМЕСВА МАСЛОТО СЪС АНТИФРИЗ ИЛИ АНТИФРИЗА СЪС МАСЛОТО ТОВА Е ГАРНИТУРА НА ГЛЛАВАТА НЕ Е ПРИЯТНО НО УСПЕХПИШИ АКО ИМАШ ПРОБЛЕМ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ekzotik 2 #11 Отговорено 24 Декември, 2009 Колега изключитено се надявамда Не си прав Съвпадението със смяната на колектора и събрания антифриз ми радва съзнанието,но все пак нищо в този живот не е сигурно.За това ще преглеждам положението под капака по често.Весели празници Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Wyvern 382 #12 Отговорено 24 Декември, 2009 Няма лошо колега сега е момента да и сложиш и Втек глава Весели празници и по малко проблеми с хондите Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ekzotik 2 #13 Отговорено 25 Декември, 2009 (Редактирано) Дай Боже Колега Весели Празници! Редактирано 25 Декември, 2009 от войводата/cls Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policaja 16 #14 Отговорено 25 Декември, 2009 НЕ ИСКАМ ДА ТЕ ПЛАША АМА МАИ СИ ЗА СМЯНА НА ГАРНИТУРА НА ГЛАВАТА. ЗАКАРАЙ Е НА ОМБРЕ ИЛИ ТАРСИ ВЛАДО''ТОЙ ТАМ РАБОТИ'' АМА АКО ТИ СМЕСВА МАСЛОТО СЪС АНТИФРИЗ ИЛИ АНТИФРИЗА СЪС МАСЛОТО ТОВА Е ГАРНИТУРА НА ГЛЛАВАТА НЕ Е ПРИЯТНО НО УСПЕХПИШИ АКО ИМАШ ПРОБЛЕМ ГОЛЯМ РАЗБИРАЧ ЩЕ СИ,КОЛЕГА Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalos 37 #15 Отговорено 26 Декември, 2009 НЕ ИСКАМ ДА ТЕ ПЛАША АМА МАИ СИ ЗА СМЯНА НА ГАРНИТУРА НА ГЛАВАТА. ЗАКАРАЙ Е НА ОМБРЕ ИЛИ ТАРСИ ВЛАДО''ТОЙ ТАМ РАБОТИ'' АМА АКО ТИ СМЕСВА МАСЛОТО СЪС АНТИФРИЗ ИЛИ АНТИФРИЗА СЪС МАСЛОТО ТОВА Е ГАРНИТУРА НА ГЛЛАВАТА НЕ Е ПРИЯТНО НО УСПЕХПИШИ АКО ИМАШ ПРОБЛЕМ Точно за тази гарнитура ще да е! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове