Jump to content
darius

Махат таралясниците!

Recommended Posts

Споко, всичко е парлама и реклама. Аз като съм с 19г Прелюд, дали ще ми лепнат лепенка и на мен :) Проблемът не е в тарамбуките, а в това че всяка втора кола на паркинга пред блока е с не-софийска регистрация. Има и друго - не всяка остаряла кола е за скраб - има разлика между ладите и москвичите които висят зад всеки ъгъл и ценните олдскул модели които се мяркат тук там.

А на мен ми пречат тия със софийска регистрация пред блока дето не ги местят с месеци да земат да ги продадат като не ги ползват а що че каеш бая место че се отвори а па ако земат и книжките на некъдърниците и на тия с купените книжки направо че си паркирам хондето както преди 12г където си искам :DНо в България все комшията ни е виновен че е по-лесно а новите кооперации пак се строят или с по макс 20 паркоместа или изобщо няма такива.
Че каем бате че нема грам логика в това което казваш - дали ще си карат колите или не си е тяхна работа, от това общия брой на колите не намалява. Никъде не съм казал че не-софиянците са виновни, казах че заради тях паркингите са препълнени, което е факт, но какво да се прави като столицата очевидно предлага най-добри работни условия и кара хората от всички краища да идват в Сф, държавата ни е такава. Така че не ми се обиждай толкова на провинция щото нямам нищо против хората сами по себе си. А лафа че в България все комшията ни е виновен не разбрах в каква връзка го каза. Защото и тия със софийските регистрации дето не си карали колите и ти пречели, нали са ти комшии на тебе. Май малко приказваме ей така колкото да кажеме нещо :D Редактирано от Preluded

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Да ама пропускаш факта, че живеем в БГ и инвеститорите предпочитат да заграбят парите от продажба на апартаменти/офиси наведнъж и без данъци (данъчна оценка на ново жилище - 30хил. лв при реална стойност 300хил.). Освен това приемат в брой, не по банка и айде в джоба - за държавата НИЩО. Ако вземе обаче да събира билетчета от паркинг, тия 4хил. лв на ден ще станат 2хил. заради данъците и сградата ще се избива с десетилетия - не е оферта.Освен това кой ви каза, че ще е без без инвестиции и поддръжка - нали ще се разпадне! Само вентилацията, системата за автоматично повдигане и саморазливния под като разберете колко струват ще ви се завие свят, а поддръжката на тия неща не е евтина. Каква поддръжка има една офис сграда? Миене на филтри на климатици, чистене на прозорци и зареждане на автомати с вода! Нали работя в офис, знам как се скъсват от поддръжка!

Автоматичния паркинг е само на колони. Отрани е със рекламни билбордове. И там човек не влиза, няма нужда о вентилация или поне не от такава каквато е в паркингите на бизнес парка. За данъците в момента данък печалба е 10%. И не казах че няма поддръжа а че тя е почти автоматизирана и че е впъти по малка от тази на офис сграда. Второ и по данъчна оценка да мине една сделка за имот 2.5% половина е държвната такса за това. А и данъчната оценка на новите сгради хич не е малка. Държавата си прибира нейното. И сградата ако е отдадена под наем без значение каква е е дългосрочна инвестиция, тосет ще се изплаща доста дълго време, но ако е паркинг със сигурност ще е по-бързо от офис сграда.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нека видим как е по света. Вижте "простия" германец как го прави:http://www.hoax-slayer.com/self-parking-garage.shtmlСграда с диаметър не повече от 30м.

Редактирано от lord_of_the_road

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нека видим как е по света. Вижте "простия" германец как го прави:http://www.hoax-slayer.com/self-parking-garage.shtmlСграда с диаметър не повече от 30м.

Тези паркинзи са създадени в Япония.Гюнтер иска от лев да вземе 10 и няма толкова акъл, макар да са нация техническа.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Само да ви кажа че са патентовани от българин в България. Само че тук никой не застава зад тази идея, най вече държавата. Имаме своя принос към автоматичните паркинги макар не в приложението им.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ал, като се замислиш, кое не е произлязло оттук..... :P Скоро ще се светнат и за паркингите. Като няма кой да им купува копторите на шпакловка и замазка, а ЧСИ-тата праскат търгове като обезумели, само и само банката да вземе някой лев суха пара.Особено след нова година, когато спира кешовото разплащане и се превежда сумата само по банков път. Тия сладури искат с един куршум - два заека. Хем банките да печелят от процента, хем да стъпят на врата на мръсните пари.Ама Ганю е велик и пак ще намери вратичка. А паркинга какво - бетонно скеле, приходи от наем, абонамент и т.н. плюс приходи от рекламна площ. Ама откъде парцели за строеж, при условие, че превърнаха всичко наоколо в "престижни и тихи " квартали?Българска работа.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Повярвай ми Ганьо вече го е измислил :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тоя паркинг в бизнес парка си е за бизнес парка, аз говоря за обществени паркинги на места, където просто не може да се паркира (това включва повечето софийски квартали вече). Защо вместо поредния нов блок не се издигне нов паркинг? Дали и строителните предприемачи са толкова тъпи като мен, че не виждат далаверата?Данъчната оценка на завършено (акт 15,16) ново строителство не е малка, но и не съответства на реалните пазарни цени. Да обаче колко са сделките със завършени НОВОПОСТРОЕНИ имоти? Повечето инвестират "на зелено" и познайте кога се прехвърля собствеността? На "право на строеж" с някаква измислена минимална данъчна оценка на земята, пари на ръка на строителя, после с разрешението за ползване нещата се окомплектоват и воала! Знам колко добре заобикалят всякаква данъчна и осигурителна тежест...За съжаление нито на държавата/общините може да се разчита, нито на строителните фирми, така че пак ще духаме яко супата и ще спираме по най-невъзможните начини на най-невероятните места...Аз се чудя как някой с дебели връзки (роднини) в общината, не си е направил още частна фирма с паяци за извозване на нарушители ;) ;) ;):D :tooth - от това се забогатява по-лесно, отколкото с паркинг.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...