Wyvern 382 #1 Публикувано 25 Ноември, 2009 Колеги вчера ми светна чека и грешката която показва е 9. Според мануала това е CYL sensor който се намира в делкото. Двигателя е D16Z6. Някой има ли идея каква може да е причината за тази грешка и какво може да се направи по въпроса? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #2 Отговорено 25 Ноември, 2009 (Редактирано) CYP Sensor (Cylinder) defective circuit or unplugged / defective sensor* invalid code for throttle body injection Hondas Редактирано 25 Ноември, 2009 от sebulba Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #3 Отговорено 25 Ноември, 2009 единия вариант е да се е прецакала някъде връзката до този датчик, другия вариант е да се е смлял самия датчик ...... с един мултиметър ще намериш къде е проблема .... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Wyvern 382 #4 Отговорено 25 Ноември, 2009 Да това смятам да направя утре а самия сензор може ли да се смени в случай че той е проблема или ново делко ще трябва? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #5 Отговорено 25 Ноември, 2009 сменя се, стига да си намериш ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chirenski 18 #6 Отговорено 26 Ноември, 2009 Ако установиш ,че проблема е сензора имам колкото искаш (3 делка на части) пиши Л.С. ако ти трябва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #7 Отговорено 26 Ноември, 2009 трябва да мерните бубинките дали са едни и същи (най-малкото като размер ) Все пак неговото делко е ОБД1 и може и да имат разлика. п.п. на ОБД 0 всички бубинки на датчиците са взаимозаменяеми (едни и същи са). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Wyvern 382 #8 Отговорено 26 Ноември, 2009 Не съм много наясно с тия грешки но предполагам че става въпрос за хлабава жица защото вчера преди да запаля колата ресетнах ЕКУ-то и след това запалих. Чека светна едва след като покарах няколко км. Логично е ако е прецакан сензора чека да светне почти веднага след като запаля. Поправете ме ако греша Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове