Jump to content
Foka

Въпрос относно амортисьори на английския акорд

Recommended Posts

Става дума за английският Акорд 99г. Колата е с пружини H&R свалят с 35мм. Въпроса сега е какви амортисьори ;) има няколко марки за които искам да попитам ;)OHLINS - Какво ще кажете за тях и дали ще стават на акорда с тези пружини?KAYABA - Какво е вашето мнение за тях, какви са цените и също стават ли?SHOWA - Ако съм разбрал правилно това били оригиналните на акорда и възможно ли е да се намерят в България и на какви цени?Билщайн и Кони има ли значение цвета за тези пружини и някаква цена, магазин или нещо друго?Последен въпрос ;) Има ли значение дължината на амотрисьора или нещо друго каквото и да е но да е от значение. За сега толкова ;) приятна вечер

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо не ми е ясно или ми се спи?! Събираш си кола от части или си си взел кола без амортисьори?!Оригналите амортисьори с масови пружини са наистина Showa и при официалните дистрибутори струват 285 лв/бр. Аз сменях предни. По стечение на обстоятелствата ми сложиха Монро оригинал. Които ги изтърпях 2 седмици и си поръчах оригинални. Сега Монрото ми седят в мазата и чакат някой да ги купи на атрактивна цена. На последния въпрос не мога да ти отговоря, но ако стават и ти е все едно колко ще ти друса колата ми се обади! Другите марки са около 200лв/бр, ама пак казвам за нормални пружини.

Редактирано от Dachev

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с червено Кони и четирите, от около година и съм доволен. Регулира се твърдостта.Искам обаче по-ниски и малко по-твърди пружини. Задните Кони имат възможност да се монтира зегерката в един от двата канала върху стеблото на амортисьора и така да се регулира височината. Поради тази възможност, която производителя предоставя да избереш мисля, че няма да е проблем, че твойте пружини са по-къси с 35 мм от оригиналните. Може ли да качиш снимки на твойта с новите пружини и да споделиш от къде си ги купил?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дачев :( нито едно от двете :D просто трябва да се сменят аморсисьорите и за момента нещата клонят към Showa но ще видим. OHLINS се оказа че няма за акорд и отпадат, но имаше предложение да се откара колата да я огледат дали могат да сложат други. Четири броя за S2000 струват 4000 евро :D Леле какви цениAccord F18A ще ти изпратя снимки скоро

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само немога да разбера защо тук няма бутон промяна или изтриване. Сега се налага да пусна втори коментар :) Тампоните трябва ли да се сменят задължително заедно с амортисьорите или само ако са скъсани или напукани?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мойте Омбре каза, че не се е наложило да се сменят и не са сменяни.Чакам си обещаните снимки! ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Намерих едни конита ама незнам дали са регулиращи (не съм питал :) ) и се чудех дали има червени конита който не се регулират?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След толкова чудене и умуване се реши, че ще е или Билщайн B8 BE5-6030 - BE5-6031 или Кони 8041-1262sport - 80401263sport, но все още не съм решил кое. Цена не е от значение защото разликата не е някаква фрапираща. Колата е Honda Accord 99година с пружини H&R е и свалят с 35мм. Вие кое бихте ми препоръчали? Казаха ми за Bilstein, че като минеш през дупка и се чува едно тропане в купето :D Нека в темата да не се обсъжда цената, а само кои амортисьори ще са по добър избор

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега избра ли амортисьори?Сподели ако си ги монтирал вече как се държи парахода с понижаващите пружини и новите амортисьори.Има ли подобрение в стабилността и започна ли да друса?От къде си поръча пружините? ПП.Изхвърлил съм кашоните на моите амортисьори и не можах да провера модела.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...