Jump to content
goro2

хонда сивик 6 генерациЯ аналогиЧно масло за скорости

Recommended Posts

колеги за тези които карат хонда 6 генерация биха могли да си сложат при смяна на маслото в скоростите аналогично от това което продават в хонда и то е 70 на 90 вместо мтф което струва 30 лв.литъра.излезе ми само 15 лв.събира 1,5 приблизително.беше ми извадено от каталог дано съм бил полезен по някакаъв начин.

Редактирано от goro2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип може да и налееш и пресечено масло, или някакъв друг боклук :ranting: После най много да има тема" Търся скоростна кутия"

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми незнам колега това го извадиха от каталог такаче не би трябвало да има проблем а и скоростите си работят идеално

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пич незнам какво са ти пробутали но то не е за скоростната кутия на Хонда.Не месли че ти си открил топлата вода ;) .На Хонда не се слага 70W90 ,сега поръчаи си от Бултрако МТФ и не я мисли повече :ranting: .В форума има доста теми поразрови се ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

добре колега ,но засега не мисля да го сменям мисля че в гемини са доста отворени понеже с това се занимават ще рискувам.благодаря все пак

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо ли в мануала пише МТФ или 10W40 двигателно :ranting: ,явно не му разбират японците...П.П:Стигна ги най накрая 50-те поста ;) Успех с продажбата

Редактирано от AMD

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ок .Не искам да ти давам акъл просто прочети тук там и ще видиш. Исках да съм ти полезен ,ако смяташ че те подвеждам поразпитаи хора които карат Хонди какво наливат.Какъвто и бъркоч да сложиш в скоростната котия ако е здрава ще издаржи 20-30 хил.км. Ако не искаш да имаш ядове порови се :ranting: .Все пак колата е твоя , не е моя или на някои от гемини. ;) Успех и жалко за хондата ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги дайте съвет на колегата ,не му гледаите сеира ;) .Знам че има хора със скоростни котии за продан но не бива така :ranting:;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

10w40 добре тогава явно ще се наложи пак да го сменям за сажаление

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-безсмислените теми на света,и 51-ят пост в продава части!? :ranting:

Редактирано от Dotz

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги дайте съвет на колегата ,не му гледаите сеира ;) .Знам че има хора със скоростни котии за продан но не бива така :D:D

Няма ядове колега няма нужда от съвети мина се заветната граница от 50 поста :D П.п е заради такива историй форума стана боза :ranting:;):);) ;) Абе човек ти следиш ли какво пишеш?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се че помогнах, няма да съжаляваш :ranting: .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ето какво открих MTF 94 SAE 75W-80W Специфично трансмисионно масло за синхронизирани механични скоростни кутии на Rover, Land Rover и Honda.Намира приложение в нехипоидни трансферни кутии

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ето какво открих MTF 94 SAE 75W-80W Специфично трансмисионно масло за синхронизирани механични скоростни кутии на Rover, Land Rover и Honda.Намира приложение в нехипоидни трансферни кутии

Колега не си ли чувал че евтинито излиза скъпо, 2 литра мтф струва 57 лв. с 27лв.повече от маслото което си купил като имаме в предвид че се сменя доста по рядко от двигателното масло не си заслужава компромиса от парите специално за такива неща като (ангренажен ремък ролка и масла)за 27 лв.няма смисъл от експеримент какво ще стане-дали ще започне да вие някоя предавка .Така че моят съвет като стар хондаджия който кара коли и мотори с тази марка от 14 години е бягай веднага да го сменяш с мтф, или ако си на зор с парите поне с някое читаво 10w40 до като не е станало късно

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

в Гемини? За Gemini4 ли говориш???? масло 70w90 не се слага в скоростна кутия на хонда. На хондите след 96 та се слага само MTF, а на автоматиците ATF мисля. И защо изобщо питаш в форума като не желаеш да ни послушаш? Това си е твоята кола, карай си я ако искаш и с суха кутия за да спестиш 40-50лв. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с двигателно Repsol 10W40 от 3 години насам :P Такова излезна - такова слагам. Проблеми до сега не е имало!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, може ли да се налее маслото на скоростите, горе през отдушника, че нямам къде да я вдигна?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с 10W40, а наливния MTFможе да се намери за 20лв.

• Надолу 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виждам че темата е дооооста стара, но все пак:цитат"масло 70w90 не се слага в скоростна кутия на хонда. На хондите след 96 та се слага само MTF"може би колегата ще ни "осветли" какъв е вискозитета на СВРЪХ СПЕЦИАЛНОТО масло на хонда?Аз залагам на 75W90. Някой друг?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

От цялото ровене из нета, това което разбрах е, че МТФ се доближава най-много до 75W-80, като вискозитет!А ето това дават като аналози: http://syntheticoil-europe.eu/78-mtf-7289, но честно казано, не ми се рискува, и ще си налея МТФ, все пак не се сменя често!Ще съм благодарен, ако някой ми отговори и на въпроса, проблем ли е ако се налее, през отдушника отгоре, просто информативно?

Редактирано от Civic_6gen

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е никакъв проблем,на едно и също място отива маслото само дето ще чакаш повечко време да влезе.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря колега, това ме интересуваше! :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Развий датчика за задната скорост и наливай.По ще ти е лесно отколкото през одушника.Вече маслото какво ще е си е твоя работа.Аз си наливам МТФ,за другите не знам(ако искат и боза )

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слагайте МТФ и не се занимавайте с глупости. Грижете се добре за колите си е моето послание.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...