swift 0 #1 Публикувано 18 Октомври, 2009 Здравейте.Обиколих 3 сервиза, във всичките прегледаха ходовата част и не установиха нищо.Проблемът е следния - при висока скорост 100++ започва да се усеща ... биене, все едно гумата ми е яйцевидна.С увеличаване на скоростта биенето зачестява.Усеща се най-силно в педалите и няма значение дали воланът е завъртян наляво, надясно или в изправено положение.Колата е стабилна.Моля за съдействие. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #2 Отговорено 18 Октомври, 2009 А дамско мнение като за първо - провери ли джантите и гумите си? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
swift 0 #3 Отговорено 18 Октомври, 2009 А дамско мнение като за първо - провери ли джантите и гумите си? Дясната беше леко крива, изправиха я. Гумите също са проверени.На задните не обърнаха внимание, но мисля, че идва отпред. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AMD 347 #4 Отговорено 18 Октомври, 2009 Нека да погледнат и задните.Джантите какви са (алуминиеви или железни),централен отвор ? При джанти с по голям централен отвор трябват втулки,без тях се получават подобни вибрации. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
harpi 3 #5 Отговорено 18 Октомври, 2009 Аз също дадох 100 лв. да ми изправят 4те джанти и нови гуми им сложих и на 120 ще ми откъсне ръцете волана от вибрациии преди седмица си купих 4 нови джанти и сега до 200 карам с 1 пръст волана и няма грам вибрейшън...незнам дали имаш същия проблем но това е факт... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sa8o 63 #6 Отговорено 18 Октомври, 2009 Най лесния вариант - вземи от някой познат 2 предни джанти от хонда, който не бият в движение и ще разбереш дали е от там Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
swift 0 #7 Отговорено 18 Октомври, 2009 (Редактирано) Железни са, но отдавна не са изправяни.И на мен ми се струва, че е от гуми/джанти, защото в противен случай щяха да установят от къде идва проблема.Разчекнаха колата, стендове, чупки, завои - няма.Вече ми е неудобно да ходя в сервизи, мислят ме за луд.Идва зима, предстои смяна на гуми, надявам се да се окажете прави.Благодаря. Редактирано 18 Октомври, 2009 от swift Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Димитър Коев 66 #8 Отговорено 18 Октомври, 2009 Не знам някой дали забеляза какво точно пита колегата... Никъде не е споменавал "биене" във волана, а пита за педалите. Аз единствената причина за вибрации в педалите за която съм чувал е криви задни дискове.Каква точно е колата и отзад с дискови спирачки ли си, колега? И след 100 км/ч постоянни ли са вибрациите или след определена скорост спират? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #9 Отговорено 18 Октомври, 2009 (Редактирано) , така е.. Редактирано 18 Октомври, 2009 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #10 Отговорено 18 Октомври, 2009 (Редактирано) при криви гуми пак бие в спирачката . (в някои случаи без да бие във волана) Редактирано 18 Октомври, 2009 от teror1sta Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
swift 0 #11 Отговорено 19 Октомври, 2009 (Редактирано) Аз единствената причина за вибрации в педалите за която съм чувал е криви задни дискове.Каква точно е колата и отзад с дискови спирачки ли си, колега?С дискови е и когато сменях накладки казаха, че дисковете са поизносени.И след 100 км/ч постоянни ли са вибрациите или след определена скорост спират?Не съм сигурен, след 150 километра в час забравям за това.Може би с тази скорост биенето зачестява прекалено много и не прави впечатление.при криви гуми пак бие в спирачката . (в някои случаи без да бие във волана)Във волана не се усеща нищо. Редактирано 19 Октомври, 2009 от swift Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BLEIN MONO 148 #12 Отговорено 19 Октомври, 2009 При мен се е получавало нещо подобно в режим на спиране, но биене имаше при скорост над 60, а над 120 беше ужасно, ходих при всякакви майстори - реглажи, тестове на амортисьори, баланс на джанти, размяна на предни със задни- не и не, бие си и това е, вече се бях отказал, но стана време за смяна на предни накладки, и о чудо, не можах да си позная колата, спира без грам вибрация при всякякви скорости!Та мисълта ми е колега, виж си накладките, дали не са за смяна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове