Jump to content
stanchevvv

Имам проблем с интернета вкъщи

Recommended Posts

Има ли голямо значение рутера ми е главния въпрос , защото имам проблеми с интернета. Когато съм в стаята , в която стои рутера , обхвата на интернета много рядко е пълен а дори пада до 3 черти (от 5) , а рутера е на 2 метра от лап топа.. когато отида в другата стая обхвата е 1 чертичка , интернета е ужасно бавен и даже прекъсва на моменти , след това пак идва. когато изключа и включа рутера (рестарт) в първите 30 секунди от работата му обхвата ми е почти пълен в другата стая и интернета е доста добър , минава 1 минутка и пак пада до 1-2 чертички и интернета пак става супер изнервящ...да уточня , че варианта да ми "краде" някой интернета отпада , защото имам програма с която виждам кой е свързан към рутера.рутера е Асус за около 65 лв мисля че беше.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, а има ли вариант да е от Wi-Fi картата на лаптопа ти? Как се представя когато е свързан към други мрежи?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами да ти кажа имаше една мрежа без парола , докато нямах собствен интернет и ловях от нея , сигналът и беше слабичък , но и там на моменти спираше нета, този пример не мисля , че ще отговори на въпросът ти...друго което мога да ти кажа е , че лап топа ми е Toshiba Satellite A300 на половин година е, а и същия проблем с обхвата го има моят приятел , с който живея (неговият лап топ е Hewlett Packard и той е почти нов)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

както каза колегата провери първо в ПЦ-то си , пробвай с друг да се свържеш към рутера и виж как е сигнала ! също така провери настройките на рутера дали канала на wireless-а не съвпада да подобен намиращ се наоколо , разбира се ако виждаш и други освен твоя !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с А300-Дизел на Тошиба и нямам абсолютно никакви проблеми, но все пак опитай описаното от колегите преди мен и ще си откриеш проблема.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега!Както казва колегата activiti, трябва да погледнеш каква е зашумеността на ефира около тебе. Може да звучи малко сложно, но сега ще обясня за какво става дума.При WiFi рутерите се използват 13 канала на работа, като фабрично всеки рутер има зададен някакъв канал на работа, обикновено е 1-ви (някой са много гадно настроени на 13-ти -тогава може да възникне проблем с това, че вградения WiFi адаптер на лаптопа не поддържа 13-ти канал).Сега по твоя проблем конкретно.Изтегли си от някаде програмата Network Stumbler, инсталираш си я и с неина помощ ще разбереш кокло и на кой точно канал работят рутерите или аксес поинтовете около тебе. Имайки тази информация си избираш канал за работа на твоя рутер така че да е възможно най-далече от другите, като също гледаш и силата на сигнала им, твоя канал трябва да е далеч от силни сигнали на други рутери.Преди да правиш това обаче се убеди, че проблема не е от интернета ти като цяло. С други думи свържи си лаптопа с рутера чрез кабел и провери скоростта през LAN-a. Ако разликата е драстична давай смело и смени канала на работа. За скоростта на интернета ти може да ползваш www.speedtest.net !Поздрави на всички !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, не мисля че проблема е в лаптопа. Преди като бях с виста много ми се губеше обхвата и ми беше слаб нета .. Та ти с каква ОС си?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А кой ти направи настройките на рутера?Доставчик и въпрос към него...Настойка на системата, ако разбираш - сам, ако не - питаш спец или пробваш диагностика и настройка с подръчни "средства" :drunk: Аз съм с Виста и рутера се се държи по-добре от ХП-то...Но не разбирам чак толкова, пробвай в специализирани форуми или в този на рутер,лаптоп-мейда, ти.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами с виста съм , по принцип си оправям всичко сам по компа , но това с нета ми идва малко сложничко много цифри IP та и сума ти съкращения които нищо не ми говорят що се отнася до настройките на рутера... доставчика ги направи аз си настроих само защитата TKIP сега това с каналите ще се опитам да направя нещо , благодаря ви все пак , в момента съм на 3 метра от рутера и сигнала е 3 черти (от 5) не мисля , че това е нормално.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега изтеглих програмата Network Stumbler но изписва No wireless modems found , а в менюто отгоре като дам на devices излиза надолу меню в което го има моят модем , но изписва до него unsupported , също и друг модем излиза от един съсед и той е Unsupported , a под тях е маркирано Use any suitable modems... явно мойто палаво модемче не е съвместимо с програмата

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

netstumblerinstaller_0_4_0Това е моята версия! Работи перфектно без проблеми! Ах тези висти!Пробвай с тази версия на програмата, а между временна аз ще помисля за друг вариант!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако може пусни малко повече инфо за рутера освен че е Асус! Виж какво пише на кутията му и го напиши да го видя това животно!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

същата версия на програмата изтеглих и аз рутера е asus wl-530gv2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Без грам да се замисляш направи ъпдейт на рутера. По модела на рутера отиваш на сайта на asus и търсиш там firmware за него.

Редактирано от guni

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега това го обмислях днес по-рано ,сега започнах да тегля update , но нормално ли е да е 450 МБ ??? даже е zip..?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсурд, нещо друго теглиш. Ето ти линк да го изтегли 2.58 мб еhttp://rapidshare.com/files/287868651/FW_W..._EN_V2.zip.html

Редактирано от guni

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

днес ми споменаха подобен проблем , който се оказало ,че било в вистата ,която е оригинално инсталирана :drunk: но след смяна с windows 7 всичко се било оправило ;) това е било с безжичен чипсет на realtek. На мен лично не ми се вижда проблема да е в операционната система колкото и тъпа да е вистата. ако можеш пробвай с едно liveCD на ubuntu и виш как ще ти се държи сигнала

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е firmware за твоя модел рутер. В архива има bin файл. Намираш къде във рутера има нещо от типа наupdate firmware от там даваш browse, намираш вече разархивирания bin файл и после даваш update.Препоръчвам ти да изключиш кабела на интернета от рутера и може за всеки случай да си запишеш настройките на WAN (интернет) порта.спри да го теглиш онова, нещо друго теглиш просто.Оп не бях прочел какво точно си написал.Това дето го теглиш пише че е от 2007 :drunk: Нещо доста старо

Редактирано от guni

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега guni благодаря ти много , мисля , че го update рутера изписа изчакайте около 80 секунди , след това рутера се рестартира и сега си работи , сигнала е full , но както споменах и преди като рестартирах рутера в първите минути сигнала е добре , после отслабва, за сега се държи добре сигнала , ще се надявам Update да е помогнал. A трябва ли да виждам друга разлика след update , защото всичко си е по старо му..?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

в смисъл може ли да видя някъде потвърждение , че е Update-нат вече

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

само във версията можеш да видиш :drunk: и ако проблема найстина е бил в рутерта ! значи момчета никога не си купувайте ASUS рутери ;) по добре един DI-524 за 60 лв. и върши повече от перфектна работа ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами някъде из статуса на рутера би трябвало да пише версията на firmware-a Би трябвало да е нещо такова 1.9.6.0 , но не съм сигурен. А просто не се сетих да ти кажа да видиш каква е била предната версия.Пусни да теглиш нещо голямо и виж как ше се държи. Виж си и скоростта на speedtest.net

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

само във версията можеш да видиш :drunk: и ако проблема найстина е бил в рутерта ! значи момчета никога не си купувайте ASUS рутери ;) по добре един DI-524 за 60 лв. и върши повече от перфектна работа ;)

WRT54GL е рутера. Като му смениш и firmware със custom и става машина за чудо и приказ. Само че е по скъпичък де

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1.9.6.0 това е версията на firmware , искренно се надявам да съм го Update

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

guni имаш една почерпка от мен , много съм ти благодарен за помощта

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямаш грижи :drunk: Пак заповядай. Айде лека

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това е ясно ,че като го флашнеш с някой от линукските dd-wrt ...... и става за чудо и приказ , но немисля ,че на обикновения потребител му е нижен тоя филм. :drunk: Тъ колегата да каже какво стана ? може ли да развие поне 30 mbps като за безжичен

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

усеща се значителна разлика! откакто съм го упдейтнал сигнала не е паднал под FULL-а! много се радвам , значи проблема си е бил в рутера , както и бях убеден! мислех вече за купуване на нов рутер , страшно ме изнервяше така с тоя сигнал , сега е супер !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...