Jump to content
primus

Какво ви е мнението за Hr-v, бензин 1,6л, 2006г ?

Recommended Posts

Привет на всички то форума!Става въпрос за HR-V, бензин 1.6л, 2006г.Какво ви е мнението за тази кола? Kакво ви е мнението за HR-V?Има опция да я купя, по принцип не ми трябва самолет и ме кефи, чеима голямо пространство. Но принципно съм чел, че CR-V имат някой,доста неприятни недостатъци, като това, че тъй като са на базата на civic и са дигнати на високо са доста нестабилни в завой, а за да се постигне конкурентна цена колонките им са олекотени, което пък не ги представя добре в crash тестовете...Не знам изобщо дали базите м/у HR-V и CR-V имат нещо общотака или иначе.Има ли резервни части на нормални цени за HR-V ?Всякакви други подробности биха ми били интересни.Благодаря предварително :lol: ПС: Искам да кажа, че не обичам да пиша такива теми,но при положение, че резултата от търсене на 'HR-V' не даде нищо, реших да сезапиша...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами на този етап - не си чел достатъчно. Точно Харви-то е на базата на Сивик, а не CRV-то. Цените на частите са нормални. Определено не е от най-скъпите за поддръжка. Аз обаче не бих си взел Харви, ако не е 4х4, а най-разпространени в БГ са тези с предно предаване. Иначе количката е приятна за каране (карал съм съвсем малко м/у другото). Единственото неприятно нещо е, че когато слезеш от Прелюд и се качиш на Харви не трябва да забравяш, че не можеш да влизаш в завоите както с Прелюд. :lol:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи за какво ти трябва? Лек паркетник или висока кола? Произвежда се в няколко вариации - с 2 или с 4 врати, с предно или с 4х4 и със 105кс или ВТЕК 125кс. Общо-взето това са комбинациите, но понеже гледам сравняваш със СРВ ( който наистина е построен на базата на сивик), то явно те касае варианта с 4 врати, 4х4, 125кс. Другото си е просто лека кола с предно предаване. Аз също търсех нещо подобно, но СРВ свястно след 99г (лек фейслифт), с големия мотор 150кс и под 12000 май няма, а и на жената и идва големичко като габарити а и с доста груб външен вид, HR-V е само с 1.6 мотор, което при 4х4 си е доста слабичко според мен (липсва въртящ момент), отпред добре изглежда, но отзад е ръбато като старо волво-комби, интериора е доста несериозен, затова срам не срам :lol: се спрях на ............... Тойота РАВ-4 модел 01-06г 4х4 2.0 150кс, но късата база. Засега много съм доволен от избора, като джипчето ще се ползва основно градско от жената, а зимата от мене :lol: Успех в избора! :lol:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде да се включа и аз от личен опит. Имам възможност да карам често харви 1.6 - 105 коня, 4 х 4. Учудващо пъргаво до към 100 км/ч., може би поради ниската маса под 1200 кг. и късите скорости. След 120 не го търси. Не че не може, но набира много мудно. Усещането е като да караш лека кола, но с по-високо вдигната седалка. Доста нисък разход - градско м/у 9 и 10 мах. Нестабилно и люлеещо се при неравен път и завои, което е доста неприятно ако си свикнал с прелюд примерно. Вече външния вид е въпрос на вкус, на мен поне много не ми харесва, макар че може и да се пооправи- едни хубави джанти + оригиналния спойлер на тавана много променят визията :lol:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички за изчерпателните отговори ;) Наистина ми помогнаха да си изградя мнение за колата, още по приятноточе хората, които отговориха карат Прелюди, което е близко до това, с коетосъм в момента(Тойота Пасео, или по-малкото братче на Селика), разбирасе не се опитвам да правя сравнения м/у всяка от горепосочените.Предполагам, че по завоите с HR-V-то ще получавам морска болест, щотос Пасеото съм свикнал да нямам проблеми там ...Явно ще се насоча към Сивик, Мазда 3 или Корола и ще трябва да преглътнаразликата в парите, щото скосения таван отзаде вече почна да ми омръзва ;) ...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз карам Црв и (пасат засега).Та црв-то ме радва изключително много набира адски бързо (0-100) , вдига си 170 с 4 човека и багаж пълен , без проблем . Обаче с тези джанти и гуми заводски е вирнато адски много и мен лично в завоите ми е адски гадно и има чувство за нестабилност.Просто с едни по-широки гуми и джанти може би 17-8 ще е много по добре , да не говорим ако се сложи малко по-твърдо укачване . Црв=то е 99г. 147к.с. Обаче мен ми трябва за офроад т.е. за вилата и не бих го пипал.За харви немога да кажа не съм карал нито возили , обаче ми е малко грозничко.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...