VaskoC 0 #41 Отговорено 2 Септември, 2009 Колеги, по принцип защо видео записът не може да послужи като доказателство пред съда? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone #42 Отговорено 2 Септември, 2009 Защото така пише в закон с който закона за движенито по пътищата трябва да се съгласува, а той очевидно не е съгласуван! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TYPE-S 1 #43 Отговорено 2 Септември, 2009 Стига с тия съвети за бой бре колеги! Я си представете тръгваш да го биеш и човека е рахитлив и с един удар неправилен остане на място, защото има такива случаи. После какво се случва заради 3 пикливи драскотини го лежиш до живот.Има много начини да се противодейства и боя е на последно място.Имам и случай по този въпрос, един познат отишъл на гости при приятели и като тъгнал да си ходи излиза от блока и гледа един клекнал до колата му и му сваля лайсните на вратите и той понеже се мисли за голем здравеняк почва да го млати и даже го блъскал в капака на колата паркирана до него.И какво се случва накрая ония крадец го осъжда понеже му бил счупил носа и ребра и за капак и този с огънатия капак го осъдил и му платил и тенекеджията и боята.И оттогава големия бъхтич вече мисли преди да започне да раздава крушета. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Трънчо 275 #44 Отговорено 2 Септември, 2009 Стига с тия съвети за бой бре колеги! Я си представете тръгваш да го биеш и човека е рахитлив и с един удар неправилен остане на място, защото има такива случаи. После какво се случва заради 3 пикливи драскотини го лежиш до живот.Има много начини да се противодейства и боя е на последно място.Имам и случай по този въпрос, един познат отишъл на гости при приятели и като тъгнал да си ходи излиза от блока и гледа един клекнал до колата му и му сваля лайсните на вратите и той понеже се мисли за голем здравеняк почва да го млати и даже го блъскал в капака на колата паркирана до него.И какво се случва накрая ония крадец го осъжда понеже му бил счупил носа и ребра и за капак и този с огънатия капак го осъдил и му платил и тенекеджията и боята.И оттогава големия бъхтич вече мисли преди да започне да раздава крушета. в България само с бой става..доказано! то ако е човек..няма да си помисли да направи такова нещо..затова бой по рогата. естествено не да остане на едно място..просто да му вземеш акъла.важно е да знаеш колко и как да биеш след като камерата не важи като доказателство, не виждам как може да го осъди! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
WILDMAN 1 #45 Отговорено 3 Септември, 2009 Колегата Ал Капоне е прав .Признават се записи само като СРС а твоя не е такова .Единственото което може да направи полицията е да го предопреди официално ако сте си доказал самоличността му.Боя не е решение или по точно казано невинаги е решение .Ако му плеснеш 2 шамара и недайси боже те видят трима "услужливи граждани" вместо да дадеш пари за пребоядисване ще ги платиш на "драскача" и колатати пак ще е надрана.Гарантирамти че в съда един шамар се плаща около 1000 лева ,според зависи пред колко хора си го направил и доколко си оронил престижа на получателя на шамарите .Такаче моя скромен съвет е да го гепиш на тясничко и пробвай само с ръмжене там и да се докаже в съда "ставката" е по ниска все пак става въпрос само за заплаха ,но е трудно доказуемо.Та обобщавам подай жалба в полицията ако имаш познат е още по добре поне ще покажеш това което имаш и ще привикат онзи нещастник.Мойте съжаления но ще трябва да си платиш за боядисване.Май е нещо като Параграф 22 твоя случей но доста вече сме го изпитвали на гърбът си . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #46 Отговорено 3 Септември, 2009 един познат отишъл на гости при приятели и като тъгнал да си ходи излиза от блока и гледа един клекнал до колата му и му сваля лайсните на вратите и той понеже се мисли за голем здравеняк почва да го млати и даже го блъскал в капака на колата паркирана до него.И какво се случва накрая ония крадец го осъжда понеже му бил счупил носа и ребра и за капак и този с огънатия капак го осъдил и му платил и тенекеджията и боята.И оттогава големия бъхтич вече мисли преди да започне да раздава крушета. Така е трябва да се мисли ама не дали а как да раздава крушета ако няма свидетели и не го е видял как ще докаже че е бил той а и явно малко го е бил щом си е помислил за съд и тям подобни а и с добър адвокат трудно ще го осъдят за подобно нещо те затриват цели семейства и им се разминава та за един бой ли ще го осъдят за справка виж подписа ми Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Concerto 2 #47 Отговорено 3 Септември, 2009 (Редактирано) Преди 3 години колегата беше ударен от комшия по главата с някаква тояга. Пред 5-6 човека свидетели. Извади медицинско. По-точно съдебно медицинско или нещо от рода (имало разлика от обикновеното). Нае си адвокат и заведе дело. 3 години. Отложено за еди кога си, отложено пак, отложено пак. Води свидетелите по съдилища. Свидетелите идваха първите няколко пъти и накрая им омръзна от нашата съдебна система. Имаха желание да дойдат да свидетелстват, да изпълнят гражданския си дълг и да решат нещата като в цивилизованите държави. Един път, втори път, трети път и накрая им писна да излизат от работа и да ходят да чакат съдебната система да си свърши работата при един елементарен казус. Накрая на колегата му дойде до гуша от разправии и безсмислено ходене по съдилища, молби към свидетелите да дойдат за пореден N-ти път дадат показания и го спря.Оказа се, че в БГ е много по-лесно да извършиш престъпление и да не бъдеш осъден, отколкото да станеш жертва на престъпление, да знаеш извършителя и да го осъдиш.Примери на мой гръб мога да давам още много, но става офтопик.Така, че пак повтарям (имам се за цивилизован човек) в този случай само тупаници и шутове в тъмен вход оправят работата. Справедлив съд има само в холивудските филми, не и в БГ към момента.Дано се оправят нещата, но сега съдебната система не работи, по-скоро обслужва и е в услуга на бандитите, а оттам и полицията е с вързани ръце. Редактирано 3 Септември, 2009 от Concerto Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kras3n 5 #48 Отговорено 5 Септември, 2009 Развитие по темата има ли :? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Magnum 7 #49 Отговорено 7 Септември, 2009 на мен пък вчера ми строшили задния прозорец на рекса, и ми откраднали радиото - хем бях свалил панела. LG LAC7800R.Не че е по темата, и, за съжаление, не съм хванал крадеца - просто да се оплача, не ми се отваря нова тема Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slade 21 #50 Отговорено 7 Септември, 2009 Много неприятно, аз затова дублирам системите за сигурност - каско със застраховка на CD-то + аларма с предавател. Ако не пипна извършителите и не си пробвам новичката въздушна пушка по тях, то поне застрахователя да ми покрие разходите. Когато миналия път ми откраднаха CD-то, с парите от застраховката по фактура (беше вече края на втората година), си купих новo CD с mp3 - тогава още бяха новост. Отделно застрахователя ми плати и повредената ключалка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Magnum 7 #51 Отговорено 10 Септември, 2009 извинявам се, че продължавам с -а в темата, но какви са тези аларми с предавател?то ясно, че от пищене на алармата никой не се стряска, и на никого не прави впечатление - аз за това съм я намалил почти на минимума - трябва много силно да ми ритнат колата, или да закачат огледалото, за да се включи Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prelude 311 #52 Отговорено 10 Септември, 2009 извинявам се, че продължавам с -а в темата, но какви са тези аларми с предавател?то ясно, че от пищене на алармата никой не се стряска, и на никого не прави впечатление - аз за това съм я намалил почти на минимума - трябва много силно да ми ритнат колата, или да закачат огледалото, за да се включиаларма с GSM/PAGER, който ти звъни при задействане на алармата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pantev 0 #53 Отговорено 10 Септември, 2009 И аз освен с бой и ебане,не виждам друг начин! Или ако имаш куче нещо пускаш го вечерта нахапва му газа и така! хаха Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jordan 6terev 0 #54 Отговорено 11 Септември, 2009 Това с кучето е наи добре,уж слу4аино.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gin 43 #55 Отговорено 11 Септември, 2009 как бе, има полза от алармата, събужда бабичките-наблюдателки Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове