ShEfA 70 #1 Публикувано 19 Август, 2009 Здравейте, утре и аз отпрашвам с Хондето на морето. Ще мина първо през Казанлък за един-два дни, и след това посока Варна. Та въпроса ми е от къде да мина за да ми е най-пряко. Тъй като засега съм карал само по Хемус, сега ще трябва да пренастроя маршрута. Препоръчайте от къде да мина, кой проход е отворен, струва ли си през проход или да заобиколя през Бургас? Давайте идеи, защото няма време Благодаря предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BatV 1 #2 Отговорено 19 Август, 2009 От Казанлък продължаваш до петолъчката от там - Котел. Прохода е супер, както и асвалта, трафика умерен, скоро минавах от там. От Петолъчката до Търговище е 1 час при спокойно каране и още 1 до Варна пак при спокойно каране. Иначе съм го правил за 48 + 42 минути, ама не ти препоръчвам сега експерименти в този трафик.Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Майната 4 #3 Отговорено 19 Август, 2009 Аз минах Айтоския - нов асфалт, освен това от няколко дни са отворили Хаимбоаз (Прохода на Републиката) след пълен ремонт и асфалтиране.....избор имаш много приятно пътуване Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TANKISTA 8 #4 Отговорено 19 Август, 2009 (Редактирано) Ако минеш през Хаимбоаза, ще си спестиш кофти трафика до петолъчката, но нямам представа от Търново нататък какъв е пътя. Иначе през Котелския е приятно, пътувал съм от там няколко пъти преди 4 години и си беше спокойно там движението и биващ асвалт. Забравих да спомена, че подбалканската линия доколкото знам е отремонтирана нацяло вече и от Казанлък до отбивката за Хаимбоаза трябва да е много приятно пътуването. Редактирано 19 Август, 2009 от TANKISTA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone #5 Отговорено 19 Август, 2009 Търново - Варна пътя е супер в понеделник го минах в посока Варна - Търново Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krelion 42 #6 Отговорено 19 Август, 2009 Може пък и да минеш край Сливен да пием по кафе, и от там Карандила - Ичера - Котел-Омуртаг-Варна.Ще видиш невероятни гледки на едни от най-красивите кътчета в балкана и ще караш по прекрасен асвалт Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone #7 Отговорено 19 Август, 2009 София - Стара Загора - Айтос - Провадия - Девня - Варна Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DjSprite 48 #8 Отговорено 19 Август, 2009 Само не минавай от Казанлък до Сливен , 50км са но е ремонт ...и е ужас, не мисля че е завършен все още минавах от там преди около 3 седмици , през Хаимбоаза не знам дали пускат ..въпреки че е направен , иначе и аз минавах през Петолъчката после Котел доста приятно се патува но внимавай че дебнат редовно с радари в селцата ,и излизаш на Омуртаг ...от там е лесно до Варна ...и е ок пътя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesso_varna 167 #9 Отговорено 19 Август, 2009 Още един глас за Айтоския проход. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ShEfA 70 #10 Отговорено 19 Август, 2009 (Редактирано) Сега се чудя... дали да мина през хаимбоаз? През него се минава като свия през Гурково, нали? Дали е отворен прохода вече, защото виждам противоречиви мнения. А ако искам да мина през петолъчката, как е пътя от Казанлък до нея? Казват ми, че разликите в асфалта са 30см. и ако не намаля драстично ще си трясна колата при слизането и качването от един на друг асфалт? Редактирано 19 Август, 2009 от ShEfA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mr.OFF 539 #11 Отговорено 19 Август, 2009 София - Кз-Сливен - Айтос - Дългопол - Провадия - Варнаа Хайнбоаз работи ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stan4o 26 #12 Отговорено 19 Август, 2009 абе пясъка във Варна е кофти.. пердаши към Бургас и готово Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Magnum 7 #13 Отговорено 19 Август, 2009 на мен Шипка ми е любимия проход, но е мега натоварен, казанлъшката част винаги е в кофти състояние, а сега се минава и през бузлуджа - развалиха още един от любимите ми маршрутиот Сливен до Казанлък съм карал 2 часа, на 1ва, и пак си издрънках джантите на един праг. Това беше преди 2 месеца, но не знам да е оправен пътя. По-добре карай към Стара Загора, и там се включваш към големия морски трафик. Но ако ще правиш така, по-добре през хаимбоаза - обади се на КАТ да ги питаш дали е отворен, 165 е телефонаИначе подбалканския не е никак зле, до Челопеч има кофти участък, но поне няма огромни дупки - само кръпкиКотелския проход е супер, пътя е в много добро състояние - една единствена дупка има, но аз я уцелих През айтоския проход чувам, че не е препоръчително да се минава. А и така и така си стигнал до там, давай до Бургас, една разходка из морската градина - после почивчица и плаж в Поморие, едно кафе в Несебър, бърз тегел из центъра на Слънчев бряг, и после нагоре по готината гледка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #14 Отговорено 19 Август, 2009 Минаваш по царския път Магистрала Тракия до Стара Загора - нагоре към Казанлък и после по прохода на Републиката Ако ли не до Сливен - Карнобат - Айтос и пропускаш Бургас / трафика в самия град е голям , а и нагоре също / наляво за Слънчев бряг - Каблешково - Ахелой и Варна Прохода през Айтос е отврат , минах го преди 2 месеца с Джазз-а на майка ми и ме боляха бъбреците после Шипка е в ремонт , но мисля , че можеш да се качиш по Южния склон до горе , ако ли не през Бузлуджа / Магнуме там завойчетата смятам , че са по-добри от Шипка / , но както казаха колегите бордюрите са зверски , джанта не изкривих , но почти си блъснах главата в тавана на Акорда Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ShEfA 70 #15 Отговорено 19 Август, 2009 (Редактирано) Ами... вие не сте ме разбрали. Аз утре заминавам до Казанлък - там оставам 2 дни, и след това тръгвам към Балчик, но през Варна така и така трябва да мина. При роднините в Бургас ще ходя така и така но на 31ви чак. Утре ще мина през подбалкана, аз като ходя до Казанлък почти винаги минавам от там - по-красиво е и жената се кефи. Та сега въпроса е от къде да мина считайки, че ТРЪГВАМ от Казанлък... наистина много се обърках Хаха Редактирано 19 Август, 2009 от ShEfA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krelion 42 #16 Отговорено 19 Август, 2009 Ами... вие не сте ме разбрали. Аз утре заминавам до Казанлък - там оставам 2 дни, и след това тръгвам към Балчик, но през Варна така и така трябва да мина. При роднините в Бургас ще ходя така и така но на 31ви чак. Утре ще мина през подбалкана, аз като ходя до Казанлък почти винаги минавам от там - по-красиво е и жената се кефи. Та сега въпроса е от къде да мина считайки, че ТРЪГВАМ от Казанлък... наистина много се обърках Хаха !!!Казах ти брат.От Казанлък ела до Сливен, от там ще те преведа през Ичера и Котел.От там до Варна пътя е спокоен и чудесен асвалт, няма къде да се объркаш!В момента Сливен-Казанлък пътя е в ремонт.Почти готов е обаче.Ако не ти се рискува слез от Казанлък до Стара Загора и от там Сливен.Опциите са много..но Казанлък-Стара Загора-Сливен-Котел-Омуртаг-Варна пътя е перфектен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
STANCHO 1 2 #17 Отговорено 20 Август, 2009 Ако имаш време обади се като си в Казанлък да пием кафе и да се запознаем и ще ти обясням от каде да минеш но колегата Крелион е най-прав Казанлък Сливен Ичера-Котел- Търговище-Варна. Това е най спокойния път и ще стигнеш най-бързо и най-безопасно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BOSS`HOGG 187 #18 Отговорено 20 Август, 2009 София - Стара Загора - Айтос - Провадия - Девня - Варна Това е май най добрият маршрут, поне аз пътувам само по него . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
grigor tabakov 17 #19 Отговорено 20 Август, 2009 ония ден минах през котел омуртаг - варна , няма да съжеляваш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mad_witch 37 #20 Отговорено 20 Август, 2009 Само внимавай - дори и да е 40 градуса и да умираш от жажда ...в никакъв случай не пий вода от чешмата на центъра в Казанлък,защото ще си останеш тук и може и да не стигнеш до Варна Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове