Jump to content
kerekovski

Ще купувам английски Сивик. Какво да гледам?

Recommended Posts

Здравейте, колеги!Понеже английските сивици от '95, '96 набор много ми допадат като визия, а и съм карал малко такъв, реших и аз да си купя. Сигурно е писано вече по темата, но бих искал да ви запитам какво специфично за модела да оглеждам при избора. Спрял съм се на 1.6 двигател, понеже това 1.4, което карах, ми дойде малко слабичко. Държа на клима, ABS, въздушни възглавници. Имам понятие от коли и по начало мога да си огледам колата, която ще купувам. Но се интересувам конкретно за този модел за специфичните му проблемни места. Примерно дали дават често проблеми с електрониката? Мога ли да очаквам проблеми с ЕКУ-то и то поприкрити, колкото да купя колата. Понеже едва ли ще имам време да я карам по диагностики преди да я купя и искам да знам дали няма нещо, което сам мога да погледна. Също ме интересува как се представя по нашите пътища ходовата част. Нещо там за гледане? Изобщо каквито проблеми се сетите, споделете ги, за да ги имам предвид при огледа и покупката. Благодаря ви предварително!ПоздравиЕмил Керековски

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом си карал такъв, най-важното е да го покараш преди покупката и то по възможност и в града и извън града. Колкото повече ти отпуснат да караш, толкова повече ще разбереш за ходовата част, а сигурно и за двигателя. Трябва да си тестваш каретата в завои (мой познат със Сивик аеродек си беше купил колата с тракащи карета и не беше разбрал). Донякъде можеш да провериш окачването на спящи полицаи, дупки, неравности - скърцане, тропане, чукане... Поне аз когато нямам възможност за сервиз проверявам по този начин.Двигателя би трябвало да набира добре, да реагира бързо при подаване и отнемане на газта, да няма тракане, чукане, пушене, прекъсване и т.н. Виж как са оборотите при студен и загрял мотор, също и при рязко подаване на газ на топъл двигател, после и с включен климатик.Виж хидравличната рейка как се държи - колко трудно се върти волана, какво става при крайно навиване - има ли силен вой, приплъзване (с яки вибрации), луфт и т.н. Виж си съединителя как отделя, виж двете помпи - при педала и при скоростната кутия да не са омаслени. Провери дали работят всички степени на вентилатора на купето - често изгарят. Задължително провери всички ел. стъкла дали работят - като оглеждах, поне няколко коли имаха кофти проблеми с ел. стъклата.Скъсани задни тампони са често срещано явление при англичанките - при мен бяха отишли. Амортесьорите също не е зле да се прегледат - моите бяха (и все още са) поомекнали.Това се сещам от скорошния ми опит с покупката, но това не са много специфични неща.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, щом си решил да взимаш с 1.6 мотор ти препоръчвам да погледнеш тази или такава като тази цък .D16Y2 двигателя е доста добър за това купе, предлага добър разход и е доста еластичен. Аз бих те посъветвал да огледаш добре купето, тъй като според мен това е най скъпо при ремонт. Двигателя, обърни внимание на нивото на течностите - антифриза и маслото. Да имаш проблеми по електрониката е малко вероятно, но все пак възможно. И да се появят, не се отстраняват трудно. Ходовата част слабите места са рейката, горни шарнири, задни тампони, но като цяло издържа доста на нашите пътища, за 2 години съм сменил само задни тампони.Обърни внимание и на задните дискови спирачки ако ще взимаш 1.6 126 к.с. Има случаи на блокирали спирачни апарати и липса на задни спирачки. Макар че мен това не би ме спряло от покупката. Огледай в двигателния отсек за видима намеса на майстори, това би могло да те насочи за евентуален проблем за в бъдеще. Не е лошо да огледаш и интериора, добре е да е запазен, в началото може би не, но по нататък може доста да те дразнят някой малки детайли. Слабо място е и тавана, разлепя се и увисва. Отново не е голям проблем, можеш дори и да си го решиш сам. Пуснал съм тема по въпроса, можеш да я намериш в важни технически теми.Общо взето е добра кола на добра цена. Пожелавам ти успех и скоро да се похвалиш.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако може да ми изтриете това мнение.. нещо ми заби пс-то .. :D

Редактирано от Ganchev

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, щом си решил да взимаш с 1.6 мотор ти препоръчвам да погледнеш тази или такава като тази цък .

Колега, тази която си показал е вече купена. Днеска я огледах обстойно и покарах. Перфектна е! :D kerekovski, добре дошъл в клуба! Аз съм с Английски сивик и е перфектна! Единственото което ме дразни, е че няма "тунинг" шукарийки за този модел :D Доста съм доволен от към разход и поддръжка, макар че попаднах на неподходящ екземпляр, с нужда от 1-2 ремонта. Сега вече всичко си е както е описано в дебелите книги! :D Съветвам те, при покупка да обърнеш внимание и на скоростната кутия, да не издава някакъв шум, че да не патиш като мен. Успех в покупката и чакаме снимков материал :P Поздрави!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, да как забравих скоростната кутия!Моята виеше доста и я смених профилактично. Сега "новата" вие по-малко :o и се търпи. Явно на англичанките (а може би на по-обикновените Сивици като цяло) са им слабо място скоростните кутии. От друга страна това далеч не е най-страшното по една кола се оказва... :o

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами гледай за японски :o

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Окачването. И както каза един колега по горе гледай ламарините. Оказва се,че на англииските хонди ламарините са им скъпи и то с по 2/3 пъти над японските. Ходовата част е здрава,стига да я вземеш здрава ше покараш достатъчно,преди да ти се наложи да сменяш нещо. Огледай за течове по мотора,дребни "теччета" се отстраняват също толко гадно и скъпо както и сериозните течове !!! Хидравликата и при мен е с някакъв проблем,но при Омбре ме увериха,че нямам проблеми.. иначе понякога вие при пълно навиване на место,особено с вкл климатик. Скоростната кутия,аз съм се научил-да не и обръщам внимане ако вие. Почти няма автомобил на над 7 годфини който да не му вият скоростите. И да ги сменяш ако ги смениш с новиОК,но иначе да смениш твоите стари скорости за други "стари" скорости... по скоро безмислено. Успех в търсенето. 1.4 не е толкова муден колкото си останал с такова впечатление. И аз се клех,че не взех по голям мотор когато я купих,но след известно време се свиква,и се научаваш да го караш. просто иска повечко обороти. Успех в търсенето,колега. Моята я търсих 6-7 месеца,докато я намеря. И винаги бъди готов да прежалиш нещо,за сметка на друго. Аз лично прежалих външния вид(забележки) за сметка на техническото състояние. много лъщачки гледах,който освен визия не можеха да се похвалят с почти нищо друго.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви за отговорите, колеги, доста полезна информация научих. Ако се сещате още нещо, все още не е късно, тъй като малко ще се забави изборът на Сивика. Поздрави!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оглеждай я като всяка друга кола която купуваш,ако има ABS Air bags... гледай всички лампи по таблото да си светят както и check engine.На тея англичанки много често им се прецакват механизмите на ел стъклата,тапицерията на тавана увисва от пране ,както и тази по вратите Кола и жена е на късмет работата :wub:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Драго го каза повечето, аз бих добавил да гледаш и дръжките на вратите, не трядва да мърдат от основата като ги дърпаш. Ако мърдат значи не са много добре, а това е също слабго място на "англичанките". За информация дръжката струва 75лв.Успех с покупката.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бъркаш в торбата и каквото хванеш. :dry: Всичко е късмет и с колите и с жените и с много други неща.УСПЕХ

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...