ITF 0 #1 Публикувано 6 Август, 2009 Здравейте колеги , сравнително нов съм във форума предимно чета. Пробвах с търсачката, но не успях да намеря отговор на въпросите си.Обмислям закупуването на Акорд 99г. 1,8 136кс. и имам няколко въпроса:1. Какви са цените на частите и консумативите на този модел?2. Лесно ли се намират части и т.н.?3. Лесно ли се намират тунинг аксесоари за този модел(окачване, колектори и т.н.)?4. Как са двигателите на тези коли,притенциозен ли е двигателя, може ли да се очаква да върви добре, какъв разход дава колата(ясно ми е че колкото и налееш нищо не връща) но при нормално каране градско и извънградско?5. Какви са слабите страни на този модел, за какво трябва да се внимава при евентуална покупка?6. И нещо допълнително, което евентуално съм забравил Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ITF 0 #2 Отговорено 6 Август, 2009 И още нещо, което съм забравил , какво е междуболтовото разстояние и лесно ли се намират джанти? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Борислав 23 #3 Отговорено 6 Август, 2009 Здрасти колега значи междуболтовото е 4 по 114.3 намират се джанти но не е много лесно. За колата споредмен е доста качествена аз карам самоче 2.0 кубика и съм доста доволен за разхода и подръжката нека кажат колегите с този двигател но не е скъпа споредмен. всичко е в рамките на нормалното. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ITF 0 #4 Отговорено 7 Август, 2009 Няма ли колеги с тези двигатели или просто не искат да помогнат Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Radko 10 #5 Отговорено 7 Август, 2009 Здрасти колега,Аз карам акорд Ф20З1 - доволен съм! Виждам,че си нов във форума и те съветвам до ползваш търсачката.Ако не намериш нищо от това което те интересува,със сигурност ще получиш отговри на въпросите си!Все пак направи си труда да потърсиш из темите - говорено е много ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Radko 10 #6 Отговорено 7 Август, 2009 Sorry ( за датата на регистрацията ти ) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
LUZIFER 0 #7 Отговорено 7 Август, 2009 Аз карам същата. Та двигателя 1.8 ако имаш оферта за 2.0 или 2.3 взимаи такъв. 1.8 не е зле но всякаш 2.0 се справя малко по добре а не харчи кой знае колко повече. Иначе аз се качих от Accord 86 105hp и отначалото беше доста забавно и сега като я настъпвам пак не е зле но вече искам повече. юРазхода в София градско ми е голям. Но извън градско 7.5-8 със 130-140. Колата е комфортна за дълъг път.Относно тунинг за 1.8 търсил съм готови части и сетове за този двигател не успях да намеря. За частите сменял съм само шарнири и не бяха скъпи 36лв не се чупи лесно.Като я копуваш провери дали всички врати се отварят. Че там има едно пластмасово щифче което с времето се чупи някой път но се лекува. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rosti R 0 #8 Отговорено 7 Август, 2009 Аз карам Акорд 2000 с 1.8 двигател вече малко над 6 месеца.Досега не съм правил нищо освен първоначалното обслужване, сега ми предстои смяна на предни дискове (те си бяха тръгнали още като я обслужвах) и почистване на задните спирачни апарати, че ми е хлабава ръчната спирачка.Като похарчени пари... Обслужването със смяна на всички ремъци, свещи, бубина (или нещо подобно - не съм много на ти с техниката), масло (двигателно и ск. кутия) и филтри, включително на климатика, ми излезе малко над 600 лева. Сега за спирачките ще се бръкна с още към 400. Всичко това е правено с японски части, някой са за Мицубиши от майстор, който се занимава само с японски коли, най-вече Мицубишита. Прави колата на баща ми, а и аз се бях замислил за Галант първоначално.Иначе за разход... Извънградско, без много натискане ми даде 8,1. По-равно извънградско и градско (по около 250 км всяко), като извънградското беше изцяло в дъжд ми даде 9. Само градско ми дава малко над 10. Не карам постоянно на много високи обороти, но и не си спестявам кефа да чуя как ръмжи над 3500 - 4000. Давала ми е и 10 на извънградско, но с над 150-160 по магистралата, с включен климатик. Тя моята е с някакъв присаждан климатроник и може и той да дава отражение.Досега от друго не мога да се оплача и колата определено ми харесва. И се радвам, че не взех Галант. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове