Jump to content

Rosti R

Фен
  • Мнения

    4
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно Rosti R

  • Ранг
    Начинаещ
  1. Аз карам Акорд 2000 с 1.8 двигател вече малко над 6 месеца.Досега не съм правил нищо освен първоначалното обслужване, сега ми предстои смяна на предни дискове (те си бяха тръгнали още като я обслужвах) и почистване на задните спирачни апарати, че ми е хлабава ръчната спирачка.Като похарчени пари... Обслужването със смяна на всички ремъци, свещи, бубина (или нещо подобно - не съм много на ти с техниката), масло (двигателно и ск. кутия) и филтри, включително на климатика, ми излезе малко над 600 лева. Сега за спирачките ще се бръкна с още към 400. Всичко това е правено с японски части, някой са за Мицубиши от майстор, който се занимава само с японски коли, най-вече Мицубишита. Прави колата на баща ми, а и аз се бях замислил за Галант първоначално.Иначе за разход... Извънградско, без много натискане ми даде 8,1. По-равно извънградско и градско (по около 250 км всяко), като извънградското беше изцяло в дъжд ми даде 9. Само градско ми дава малко над 10. Не карам постоянно на много високи обороти, но и не си спестявам кефа да чуя как ръмжи над 3500 - 4000. Давала ми е и 10 на извънградско, но с над 150-160 по магистралата, с включен климатик. Тя моята е с някакъв присаждан климатроник и може и той да дава отражение.Досега от друго не мога да се оплача и колата определено ми харесва. И се радвам, че не взех Галант.
  2. Явно никой не се е занимавал сам и ще отида моя човек да свърши ремонта, особено профилактиката на задните апарати.А някаква препоръка поне за марката на дисковете и накладките? Това, което евентуално ще ми сложат са дискове като за Галант (били японски), които ще са 240 лева комплекта + накладки за около 90 лева, които ще са Акебоно предполагам.Поздрави.
  3. Колеги,Време ми е да сменя предните дискове, вече са под минимално препоръчителната дебелина. Освен това имам задържане на ръчната спирачка на задно дясно колело и ми обясниха, че трябва да се почистят едни гумички от системата Лукас отзад.Въпросът ми е дали някой е правил сам тези два ремонта, какви дискове и накладки препоръчвате, има ли такива, които се кривят по-лесно, както е при Мицубишитата например.И дали си струва да се заемам сам.Благодаря предварително!
  4. Когато ми правиха първоначалното обслужване на колата, след като я купих, монтьора ми каза, че маслото на скоростната кутия било добре да се сменя всеки път, когато се сменя и на двигателят, т.е. на 10 - 12 000. Дори ми показа колко чено беше, защото според него никога не били сменяно.Та, според вас на 10 000 ли да го сменям или на 40 000? Двигателят ми е същият као на колегата, който е отворил темата - F18B2.
×
×
  • Създай нов...