wink 18 #1 Публикувано 30 Юли, 2009 Колеги някой знае ли какви документи трябва да ми дадат от автокъщата като купя кола от тях внесена от Италия? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ADH-Honda 790 #2 Отговорено 30 Юли, 2009 чидипи (CDP), либрето, договор за покупко-продажба (между теб и автокъщата), това е.Ако колата е нов внос (не е регистрирана още с БГ номера), възможно е да те накарат хората от автокъщата да платиш на тях за еко таксата, НЕ в кат, обикновено по-яките автокъщи купуват от запада коли не като за частни, а като юридически лица (през фирма казано накратко) и схемата е такава, че те уреждат тези неща, но това не е задължително. Просто го споменавам като възможност, ако те карат да им даваш пари за еко такса, да не се чудиш "кво става тука бе"... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
wink 18 #3 Отговорено 31 Юли, 2009 А какво е чидипи и либрето? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chipko 11 #4 Отговорено 1 Август, 2009 Договор за покупко-продажба между италианската фирма и вносителя (ако я внася юридическо лице), ако не договор поне някаква фактура. Италианския талон на автомобила (ако автомобила е по-старичък са едни жълтеникави картони прегънати на няколко, от горната страна пише "Repubblica Italiana, TARGA", за по-новите не знам). Питай дали и е платена "Еко такса" при внасянето в България, все пак 200лв не са малко пари. За еко-удостоверението трябва да получиш Удостоверение с изходящи номера и БУЛСТАТ на вносителя, както и фактура за парите. Продавача трябва да ти издаде и договор за покупко-продажба, фактура като и една декларация от негово име към КАТ, че той в качеството си на представител на еди коя си фирма е внесъл на посочената дата въпросния автомобил. В общи линии всякакви удостоверения и сертификати няма да са ти излишни. С тези документи преди време регистрирах моята без проблем пред КАТ и пред данъчните. Сега ако колегите са по-запознати с Италианския... но за мен всичките документи ми изглеждат еднакви п.с. Ако е с временни номера още, ще ти трябва и документа на временната табела. Аз въпреки, че ми бяха свалени номерата имах копие и от този документ (на италиански). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове