Jump to content
waterwet

Странично огледало-Акорд'99-02

Recommended Posts

Интересува ме дали може да се разглоби странично огледало от Акорд'99-02? Аз стигам до сваляне на огледалната повърхност - "стъклото", изваждане на електрическата част и сваляне на гумения уплътнител (който е в контакт с вратата). Но не мога да разглобя корпуса на самото огледало.Някой ако знае как да го разпарчетосам без да го счупя, моля да помогне.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, какво по точно искаш да направиш. Аз скоро имах "малък ремонт" точно по дясно странично огледало.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами искам да разглобя самия корпус, т.е. да отделя пластмасите от металния (цинков) скелет, който е фиксиран с някаква шайба, държаща пружината. Целта е да сменя пластмасовия модул (триъгълния), който се монтира на вратата, понеже имам здраво от дясна дирекция. Дали трябва да "сека" шайбата или има по-интелигентен начин?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, незнам дали ще съм ти много полезен, но ще ти напиша каквото знам до момента от личен опит. Та тази така наречена шайба законтря и държи натисната пружината, която от своя страна притиска цялата конструкция на огледалото към металната основа от вратата. И така го държи стегнато с възможност да се върти за прибиране. Точно тази шайба на мен ми беше излезнала и огледалото се халтавеше напред назад... Та имай предвид че ако я извадиш тази шайба после има зор с обратното стискане на пружината и законтрянето и. Аз не успях, пружината е под голям натиск и подходих по друг начин за да оправя положението. Това както и да е. Имай предвид че за демонтаж и отделяне на цялото огледало се режат кабелите. Няма друг начин за да го отделиш от вратата. Това го бях гледал в една програма дето имам на компа за нашия модел акорд (Honda ESM Accord 1998). Та така. Иначе и на мен ми направи впечатление че не може "да се съблече" основата и карнатията на огледалото от пластмасовата обвивка. Много странно и нетипично за подход на японец, но факт. Може и ние нещо да не довиждаме и разбираме.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Интересува ме как да сваля шайбата (после ще я заваря на аргон). А относно кабелите то аз си го разглобявам и отделям от колата в цялост, едва тогава режа клемата за да извадя кабелите от тялото на огледалото.Точно "проклетата" шайба ме "спъва" за да направя. каквото съм наумил.Мерси за инфото!

Редактирано от waterwet

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда, малко глупаво е измислено в тази си част огледалото (в смисъл че демонтаж/монтаж са хамалогия). Пробвай с въртеливо движение около дебелата ос в която се е "впила" . Тя е самозаконтряща се от напъна на пружината и няма смисъл да я напъваш директно нагоре. Само въртеливо движение като че все едно е на резба и се развира нагоре би помогнало. Дано ми схаващаш идеата. При мен сама беше "излетяла" нагоре, и си личи как преди това се е въртяла в едната и другата посока и си беше издълбала канал в оста и после е изплеснала нагоре... Дано ме разбра :cool:.А относно заварката след това при монтажа ... ами не забравяй че доста сериозно триябва да си стиснал пружината преди да заваряваш по какъвто и да е начин на правилното място застопоряващата шайба. А там е тесничко и неудобно за работа.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само въртеливо движение като че все едно е на резба и се развира нагоре би помогнало------------------Мерси много! Сега ще пробввам така.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...