Jump to content
Rosti R

Смяна предни дискове и ремонт по спирачна система

Recommended Posts

Колеги,Време ми е да сменя предните дискове, вече са под минимално препоръчителната дебелина. Освен това имам задържане на ръчната спирачка на задно дясно колело и ми обясниха, че трябва да се почистят едни гумички от системата Лукас отзад.Въпросът ми е дали някой е правил сам тези два ремонта, какви дискове и накладки препоръчвате, има ли такива, които се кривят по-лесно, както е при Мицубишитата например.И дали си струва да се заемам сам.Благодаря предварително!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно никой не се е занимавал сам и ще отида моя човек да свърши ремонта, особено профилактиката на задните апарати.А някаква препоръка поне за марката на дисковете и накладките? Това, което евентуално ще ми сложат са дискове като за Галант (били японски), които ще са 240 лева комплекта + накладки за около 90 лева, които ще са Акебоно предполагам.Поздрави.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега.Карам акорд 99-та F20B6 и преди 1 месец си смених предните дискове, и накладките. Само мога да ти кажа че ако не си вземеш оригинални дискове, то взимай каквито и да е други неоригинални и се моли за доза късмет за да попаднеш на некриви дискове. Понеже цената за оригиналните ми беше непосилна търсих някакви други. Избора не е голям, и за да не взема някакви ептем евтини и измислени се "метнах" на немските Zimmerman. Комплекта струва около 170-180лв. Е да, ама единия диск се оказа крив. Престъргаха ми го и сега всичко е ок. Накладки - минтекс. Спират добре, но малко прискърцват засега все още. Самата смяна на дисковете е баламска работа и става лесно. За задните спирачни апарати нищо не мога да ти кажа, още не съм стигнал до там. Това е, ако има нещо пиши и питай.Поздрави Симеон.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...