Jump to content
alf

лампа на икономията

Recommended Posts

Здравеите колеги карам англиски сивик D15Z3 двигател. Проблема е следния лампата на икономята свети нормално но като се качат двама или трима души спира да свети, но като пусна педала на гаста светва и после се возя сам и пак така и на другия ден се оправя. Ако накои има представа маля да сподели ....... Благодаря предварително... :angry::D :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никои ли не знае какво може да е..................... :D :D :angry::D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest necentrovaniq

Нормално,Двигателя се натоварва.А и зависи как я натискаш газ-та.Една кола при различни шофери може да даде голяма разлика в разхода.Карай и си свиркай. :P:fun::fun::P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
:D Колега аз карам същата нормално е! когато види повече зор багаж,баир и тн...неизбежно лампичката изгасва и колата излиза от "econo" режим,не може да караш с 150,или с трима четирима човека или багаж и да е в икономичен режим! не се бой разликата в консумацията не е голяма,а колата си е напълно в ред:thumbs1: така трябва да бъде!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

или с трима четирима човека или багаж и да е в икономичен режим!

:thumbs1::D кво направих те вие ? слагаш двя чакти и двама човека и почва да гори 30 ..... Със 160 + съм си карал на еконо, щом само я поддържаш скороста трябва да си свети еконото. Моята колкото и да я натоваря стига да не я ричкам винаги си ми светеше Еконото. Май най много съм я товарил: 4 човека и 5-6 кашона теракот + още багажи и никакви проблеми . Редактирано от teror1sta

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еконото свети когато колата работи на 12 клапана - около 3к оборота. Ако дадеш газ и отвори останалите 4, изгасва.Зависи и колко рязко натискаш газта.В общи линии ти не можеш да кажеш на тая лампа кога да свети, по - скоро тя те учи на икономично каране.Тогава като изгасне, отнеми газта и като светне отново - поддържаш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

е ако пича е решил да кра с рязко натискане на газта и да вдига над 120 км мисля че може да е спокоен :) ако преди е карал друга кола и е свикнал да натиска яко педаля :) просто да свикне да кара Хоннндааааа :р

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

или с трима четирима човека или багаж и да е в икономичен режим!

:lol: :lol: кво направих те вие ? слагаш двя чакти и двама човека и почва да гори 30 ..... Със 160 + съм си карал на еконо, щом само я поддържаш скороста трябва да си свети еконото. Моята колкото и да я натоваря стига да не я ричкам винаги си ми светеше Еконото. Май най много съм я товарил: 4 човека и 5-6 кашона теракот + още багажи и никакви проблеми .
Моля те кажи ми коя е тая кола на която и свети ECONO със 160км/ч :hondarulez: Колега започни да натискаш по-плавно педала на гаста. При всяко по-рязко натискане на педала лампата угасва.И при мен, като се качат 3-4 човека и багаж в колата, лампата светва по-ряко, но не и да не светва изобщо. Щом изобщо светва мисля, че нямаш проблеми ( по скоро вероятно имаш повече олово в десния крак :D ) Имай предвид, че и оборотите имат значение: на 3 и 4 предавка лампата свети до 2500-2600 оборота. На 5-та някъде до около 125-130 км/ч

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами примерно д15з3 англичанка на магистралата. Вдигам си 160 и като ги поддържам само си свети Еконото ..... п.п. Не смятам да влизам в смешни спорове да ли е така или не. Все пак колата беше моя и знам как е било. Те много хора ми спореха че за 10 сек не може да направи от 0 до 100 ама нещо после замлъкнаха.

Редактирано от teror1sta

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Икономика над 130 изключва, а е нормално когато в колата станете повечко хора да трябва да я понатиснеш и неочаквай да свети :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора на мен не ми се включва когато съм сам да не говорим като се качат 4-5 души преди ми светеше на 140км. на магистрала и не гаснеше сега свети на 3-та по наадолно без газ..........утре ще търсим проблема................

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми колеги купили стеси ЕКО КОЛИ :hondarulez: моята уж се води еко двигател и лампата ми свети до 120 км вашите явно са по еко :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Максималната скорост, с която съм поддържал светната лампата на икономията на 5-та е около 125км/ч и това с голямо внимание и едвам-едвам докосване на газта, защото това е границата. Ако съм със 150 дори да пусна изцяло газта - пак няма да свети икономия, какво остава да я поддържам с натисната газ - там колата е над 3500об.D15Z8 е това.Иначе честно да си призная колата се мъчи неприятно когато е в икономичен режим на магистралата. Няма никаква реакция при ускорение и е доста изнервящо. Най-приятно и стабилно си се кара с ок. 3500-4000 оборота на 5-та, което ще рече 150-160, но там вече има страх от глоби и камери, а и като е натоварена магистралата все някой автобус или камион-герой тръгва изпреварва съседа си с разлика в скоростта 5км/ч...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

съгласен сам с колегата наи много 125км/ч :D и се пак ако си гониш малкиа разход на гориво трябва да се примириш че колата е мудна ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами примерно д15з3 англичанка на магистралата. Вдигам си 160 и като ги поддържам само си свети Еконото ..... п.п. Не смятам да влизам в смешни спорове да ли е така или не. Все пак колата беше моя и знам как е било. Те много хора ми спореха че за 10 сек не може да направи от 0 до 100 ама нещо после замлъкнаха.

+1И аз с моята д15з3-ка съм поддържал на магистрала 160. Набирам си на четвърта яко джиткам пета пускам педала да светне еконото и после с малко газ нема проблеми.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С D15Z6 съм и при повече от 3000 оборота на 5 предавка лампата гасне това е около 121-2-3км/ч (по километраж), независимо дали си подал гас надолнище нагорнище ... Явно този мотор се различава щом вашите при 160 свети икономията, но за D15Z6 това е невъзможно. Поздрави

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на моята D15Z6 лампата свети при съвкупност от следните условия:1. загрял двигател на оптиламна температура2. включена 3-4-5 предавка3. обороти между 1200-2600 (на 5-та около 1200-3000 което са 125км/ч)4. педала на газта натиснат на 2/3 , при натискане до дъно гасне мигновеннолампата според мен няма нищо общо със клапаните дали са 12 или 16, клапаните зависят единствено от оборотите май.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...