Jump to content
Radko

нова наредба на КАТ

Recommended Posts

Здравейте колеги,Вчера си пътувам Асеновград - Пловдив и си карам зад един голям камион (без калобрани или престилки или както и да му викат ) и по едно време едно камъче и ми напука панорамното стъкло. Някъде около 2см е щетата. (много ми стана кофти) Имам каско в ДЗИ..Днес тръгвам за работа куките ме спират и ми правят фиш за "неспазване на пътната маркировка" ( 20 лева е фиша ),и си викам да ги питам относно стъклото. Господата полицаи ми показаха някаква наредба от 01.02.09,която гласи,че застрахователя е длъжен да изплати на 100% стъклото,защото " е нарушена цялостта на панорамното стъкло". И сега колеги имам няколко въпроса:1. Да кажа само,че последната вноска на каското е 22.09.092. Трябва ли сега да се обадя на застрахователя и да ходя на оглед,или да изчакам стъклото да се напука повече (в момента пукнатината е 2 см и ми е точно пред очите), за да ми я призначт за 100% щета?3. Ако някой е има подобен проблем и знае точно,и коя е тази наредба от 01.02.09,моля да сподели! Може да отида с нея при застахователя и те ако кажат,че ще платят само 20-30 или 40 % да им я покажа.Било практика при тях да използават незнанието на хората относно новите наредби и така си спестявали по някой лев!Благодаря на всички!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги и мен живо ме интересува въпроса поради простата причина, че имам точно същата пукнатина. Ако някой знае нещо, нека сподели :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз до сега когато съм ходил заради проблеми от този род :rolleyes: никога несъм имал проблеми със застрахователите ;) винаги са си го плащали на 100% ;) ако се притесняваш толкова, го блъсни от вътре с тупаница и ще се оголеми пукнатината :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Колега аз имам няколко такива пукнатинки, от камъчета, като люспи, отидох при застрахователите и им обясних за какво иде рече след което го снимаха и ми казаха като го сменя да мина да го снимат пак. Платиха ми 143 лв. Ново с поставяне е 150 лв. На теб може единствено да ти направят проблем за това че каското не ти е платено на 100%. Но иначе са задължени да ти го платят защото с такъв прозорец ти и преглед неможеш да минеш точно зарад горната причина "нарушена е цялостта на панорамното стъкло".пс: нямаш нужда от въпросната наредба те са задължени щом имаш каско.Успех.

Редактирано от atoma

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Винаги се плаща на 100 % или се сменя с ново директно. Нямаш проблеми да отидеш и сега да заведеш щета, но е вероятно да ти изискат да си платиш вноските по каското.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

ЗдравейтеЗа предно стъкло застрахователите изплащат 100% щетата (като цените с монтаж според фирмите, поставящи неоригинални стъкла са до около 200 лева). Поздрави

Редактирано от JoroHondata

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега ще поиската да платиш и последната вноска на каското, за да ти платят.Но дано да е на 100%, защото аз имах случай преди 4-5 год. с "Армеец"-не ми платиха всичко.Казахами, когато си правех каското, че свичко е 100%, но когато имах проблем със стъклото ми казаха, че ще ми платят фактурата, но ДДС-то трябва да си го платя аз :rolleyes: .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи трябва да ходя да си го купя стъклото да ходя да ми го сменят някъде и да вземам фактури и тогава да ходя в ДЗИ и да очаквам,че ще ми платят 100 %...? А как ще стои въпросът със стикерите по стъклото ? (винетка,гражданска,преглед) ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам за тази наредба, обаче знам, че могат да ти спрат колата от движение за тази пукнатина (особено като е пред очите ти). Не знам как тези полицаи не са го направили.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще ти платят на 100%, но ще трябва да си платиш всички вноски по каското :rolleyes: Това ти го казвам като бивш служител на ДЗИуспех :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Колега, първо отиваш на оглед в ДЗИ
второ плащаш си или ти приспадат сумата за джама от вноската ти
трето скачаш до КОБРА да ти трансплантират нов джамец

ПС Купи си туниран (цветен) с лента горе - няма да съжаляваш,
от всички мои приятели и познати които са правили
тази процедура повечето са назаде за монтажа около 20-тина кинта само един беше яко
напред защото му бяха оценили джама 220лв а той го смени за 145лв.

Внимавай като ти сменят джама да не ти преебат уплатнението че то е към 50лв
а застрахователя няма да ти го плати

Стикерите подобре сам си ги прехвърли че е 5-10лв на парче:
като ти свалят джама заливаш от външната страна с вряла вода а от вътре
с обезмаслител и леко подръпваш ама хубаво го напари че ....!!!

Имай в предвид че кукарките скоро ще те полазат и рекета ще започне, та по-бързо!

Редактирано от slus4o©

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи трябва да ходя да си го купя стъклото да ходя да ми го сменят някъде и да вземам фактури и тогава да ходя в ДЗИ и да очаквам,че ще ми платят 100 %...? А как ще стои въпросът със стикерите по стъклото ? (винетка,гражданска,преглед) ?

Отиваш някъде където сменят стъкла и питаш колко пари щи искат, те ще ти издадат касова бележка така или иначе а и застрахователите ще видят че я няма пукнатината на новото стъкло. Относно парите моите застрахователи са така: снимат ми щетата, превеждат ми пари по указаната от мен сметка аз ги тегля оправям нещата и после отивам да ме снимат че всичко е наред. Стикерите по стъклото ти ги разлепят и лепят на ново там където ти слагат прозореца.Надявам се да съм ти помогнал :rolleyes:Успех.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Миналата година имах проблем с пукнато панорамно стъкло, по подобен начин. Отиваш си при застрахователите,описваш щетата в някакъв тип протокол. Снимат стъклото и пускат документите за обезщетението, което е на 100% съобразно средните цени за стъкло и смяната му. Ти ако имаш средствата отиваш и веднага си го сменяш и после си чакаш сумата от застраховката( при мен след около три седмици я изплатиха ,като ми преведоха сумата по банков път). Каското също ми беше разсрочено-никой не е изисквал плащане на цялата сума , като условие за изплащане на обезщетение.Стикерите стъкларите си ги преместват( със сешоар и сапунена вода), че иначе много бумащина и администрация, ако ще трябва да си вземаш нови.Е, риск е, че могат и да се скъсат, но рядко се случва! След превеждането на сумата, застрахователите не са ми искали документ за сумата за смяна на стъклото, но ти се снабди с такъв за всеки случай- всеки процедира различно. П.п. И лично мнение- не си слагай стъкло с много тъмна лента в горния край, че голям зор е да видиш светофара, особено червеното ,ако си първа кола на кръстовището. Аз вече съжалявам... :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги искам да ви информирам как стоят нещата с панорамното стъкло,застрахователи и сервизи! Както в началото на темата писах имам каско към ДЗИ на вноски.След среща със застрахователя той ми каза: "имаш два варианта"1.Отиваш и си правиш колата и ни показваш фактура ни ние ти я отдържаме от последната вноска2.Даваш ни колата ние ти слагаме стъкло и нищо не плащашАз избрах вариант 1 (защото знам за сервизи КОБРА там работели добре и ми направиха колата - сложиха ми ново стъкло)Всичко ми струваше 129.60лв и около 4 часа.Не исках да ми земат колата и да ми я бавят няколко дни, а и незнам какво стъкло ще сложат.На 22.09.09 ми е последната вноска за тази година,която е 155лв. (аз ще платя само 25,40 - разликата за стъклото)Надявам се да съм помогнал на някого с тази информация,а сега модераторите може да затварят темата! :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...