Radko 10 #1 Публикувано 22 Юни, 2009 Здравейте колеги,Вчера си пътувам Асеновград - Пловдив и си карам зад един голям камион (без калобрани или престилки или както и да му викат ) и по едно време едно камъче и ми напука панорамното стъкло. Някъде около 2см е щетата. (много ми стана кофти) Имам каско в ДЗИ..Днес тръгвам за работа куките ме спират и ми правят фиш за "неспазване на пътната маркировка" ( 20 лева е фиша ),и си викам да ги питам относно стъклото. Господата полицаи ми показаха някаква наредба от 01.02.09,която гласи,че застрахователя е длъжен да изплати на 100% стъклото,защото " е нарушена цялостта на панорамното стъкло". И сега колеги имам няколко въпроса:1. Да кажа само,че последната вноска на каското е 22.09.092. Трябва ли сега да се обадя на застрахователя и да ходя на оглед,или да изчакам стъклото да се напука повече (в момента пукнатината е 2 см и ми е точно пред очите), за да ми я призначт за 100% щета?3. Ако някой е има подобен проблем и знае точно,и коя е тази наредба от 01.02.09,моля да сподели! Може да отида с нея при застахователя и те ако кажат,че ще платят само 20-30 или 40 % да им я покажа.Било практика при тях да използават незнанието на хората относно новите наредби и така си спестявали по някой лев!Благодаря на всички! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Arsov 5 #2 Отговорено 22 Юни, 2009 Колеги и мен живо ме интересува въпроса поради простата причина, че имам точно същата пукнатина. Ако някой знае нещо, нека сподели Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ma4o 11 #3 Отговорено 22 Юни, 2009 аз до сега когато съм ходил заради проблеми от този род никога несъм имал проблеми със застрахователите винаги са си го плащали на 100% ако се притесняваш толкова, го блъсни от вътре с тупаница и ще се оголеми пукнатината Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atoma 995 #4 Отговорено 22 Юни, 2009 (Редактирано) Колега аз имам няколко такива пукнатинки, от камъчета, като люспи, отидох при застрахователите и им обясних за какво иде рече след което го снимаха и ми казаха като го сменя да мина да го снимат пак. Платиха ми 143 лв. Ново с поставяне е 150 лв. На теб може единствено да ти направят проблем за това че каското не ти е платено на 100%. Но иначе са задължени да ти го платят защото с такъв прозорец ти и преглед неможеш да минеш точно зарад горната причина "нарушена е цялостта на панорамното стъкло".пс: нямаш нужда от въпросната наредба те са задължени щом имаш каско.Успех. Редактирано 22 Юни, 2009 от atoma Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PoweRG 54 #5 Отговорено 22 Юни, 2009 Винаги се плаща на 100 % или се сменя с ново директно. Нямаш проблеми да отидеш и сега да заведеш щета, но е вероятно да ти изискат да си платиш вноските по каското. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JoroHondata 188 #6 Отговорено 22 Юни, 2009 (Редактирано) ЗдравейтеЗа предно стъкло застрахователите изплащат 100% щетата (като цените с монтаж според фирмите, поставящи неоригинални стъкла са до около 200 лева). Поздрави Редактирано 22 Юни, 2009 от JoroHondata Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
spas21 48 #7 Отговорено 22 Юни, 2009 Колега ще поиската да платиш и последната вноска на каското, за да ти платят.Но дано да е на 100%, защото аз имах случай преди 4-5 год. с "Армеец"-не ми платиха всичко.Казахами, когато си правех каското, че свичко е 100%, но когато имах проблем със стъклото ми казаха, че ще ми платят фактурата, но ДДС-то трябва да си го платя аз . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Radko 10 #8 Отговорено 22 Юни, 2009 Значи трябва да ходя да си го купя стъклото да ходя да ми го сменят някъде и да вземам фактури и тогава да ходя в ДЗИ и да очаквам,че ще ми платят 100 %...? А как ще стои въпросът със стикерите по стъклото ? (винетка,гражданска,преглед) ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rommel 6 #9 Отговорено 22 Юни, 2009 Не знам за тази наредба, обаче знам, че могат да ти спрат колата от движение за тази пукнатина (особено като е пред очите ти). Не знам как тези полицаи не са го направили. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TANKISTA 8 #10 Отговорено 22 Юни, 2009 Ще ти платят на 100%, но ще трябва да си платиш всички вноски по каското Това ти го казвам като бивш служител на ДЗИуспех Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
slus4o© 26 #11 Отговорено 22 Юни, 2009 (Редактирано) Колега, първо отиваш на оглед в ДЗИвторо плащаш си или ти приспадат сумата за джама от вноската титрето скачаш до КОБРА да ти трансплантират нов джамецПС Купи си туниран (цветен) с лента горе - няма да съжаляваш, от всички мои приятели и познати които са правили тази процедура повечето са назаде за монтажа около 20-тина кинта само един беше яко напред защото му бяха оценили джама 220лв а той го смени за 145лв.Внимавай като ти сменят джама да не ти преебат уплатнението че то е към 50лв а застрахователя няма да ти го платиСтикерите подобре сам си ги прехвърли че е 5-10лв на парче:като ти свалят джама заливаш от външната страна с вряла вода а от вътре с обезмаслител и леко подръпваш ама хубаво го напари че ....Имай в предвид че кукарките скоро ще те полазат и рекета ще започне, та по-бързо! Редактирано 22 Юни, 2009 от slus4o© Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atoma 995 #12 Отговорено 22 Юни, 2009 Значи трябва да ходя да си го купя стъклото да ходя да ми го сменят някъде и да вземам фактури и тогава да ходя в ДЗИ и да очаквам,че ще ми платят 100 %...? А как ще стои въпросът със стикерите по стъклото ? (винетка,гражданска,преглед) ?Отиваш някъде където сменят стъкла и питаш колко пари щи искат, те ще ти издадат касова бележка така или иначе а и застрахователите ще видят че я няма пукнатината на новото стъкло. Относно парите моите застрахователи са така: снимат ми щетата, превеждат ми пари по указаната от мен сметка аз ги тегля оправям нещата и после отивам да ме снимат че всичко е наред. Стикерите по стъклото ти ги разлепят и лепят на ново там където ти слагат прозореца.Надявам се да съм ти помогнал Успех. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
desap 22 #13 Отговорено 22 Юни, 2009 Миналата година имах проблем с пукнато панорамно стъкло, по подобен начин. Отиваш си при застрахователите,описваш щетата в някакъв тип протокол. Снимат стъклото и пускат документите за обезщетението, което е на 100% съобразно средните цени за стъкло и смяната му. Ти ако имаш средствата отиваш и веднага си го сменяш и после си чакаш сумата от застраховката( при мен след около три седмици я изплатиха ,като ми преведоха сумата по банков път). Каското също ми беше разсрочено-никой не е изисквал плащане на цялата сума , като условие за изплащане на обезщетение.Стикерите стъкларите си ги преместват( със сешоар и сапунена вода), че иначе много бумащина и администрация, ако ще трябва да си вземаш нови.Е, риск е, че могат и да се скъсат, но рядко се случва! След превеждането на сумата, застрахователите не са ми искали документ за сумата за смяна на стъклото, но ти се снабди с такъв за всеки случай- всеки процедира различно. П.п. И лично мнение- не си слагай стъкло с много тъмна лента в горния край, че голям зор е да видиш светофара, особено червеното ,ако си първа кола на кръстовището. Аз вече съжалявам... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Radko 10 #14 Отговорено 24 Юни, 2009 Колеги искам да ви информирам как стоят нещата с панорамното стъкло,застрахователи и сервизи! Както в началото на темата писах имам каско към ДЗИ на вноски.След среща със застрахователя той ми каза: "имаш два варианта"1.Отиваш и си правиш колата и ни показваш фактура ни ние ти я отдържаме от последната вноска2.Даваш ни колата ние ти слагаме стъкло и нищо не плащашАз избрах вариант 1 (защото знам за сервизи КОБРА там работели добре и ми направиха колата - сложиха ми ново стъкло)Всичко ми струваше 129.60лв и около 4 часа.Не исках да ми земат колата и да ми я бавят няколко дни, а и незнам какво стъкло ще сложат.На 22.09.09 ми е последната вноска за тази година,която е 155лв. (аз ще платя само 25,40 - разликата за стъклото)Надявам се да съм помогнал на някого с тази информация,а сега модераторите може да затварят темата! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове