Jump to content
Светльо

Как се сваля кората на врата на Англичанка

Recommended Posts

Здравейте момчета искам да ви запитам как се разглобява кората на дясна предна врата на Англичанка 6та генерация че имам проблем сас стаклото нещо се изметнало и не се затваря хубаво.Ако може някой да приложи и снимки много ще сам благодарен.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега!За да си свалиш кората или тапета на вратата(не знам кое от двете е правилно !!! ) :1-разкарваш всички болчета. Всичките са около дръжката и лосчето за отваряне на вратата.2-махаш лосчето заедно с пластмасата под него. Това ставаше с приплъзване ама не мога сега да се сетя в коя посока беше(май беше напред към мотора или назад към багажника). След като си го освободил, много внимателно трябва да откачиш остта, която е на задната страна на дръжката за отваряне, тя е захваната с неква пластмасова "джиджавка" :D.(вече кората се държи само на щипки)3-ако си с ел. стъкла минаваш към откачане на кората. Започваш да откачаш кората от долната страна, като можеш да използваш отвертка или даже и с ръка, все едно се опитваш да си вкараш пръстите м/у кората и тенекията на вратата :D. След като я освободиш от щипките, повдигаш в посока към рамката на стъклото, за да прескочи лосчето за заключване и отключване, и си готов.4-ако си с механични стъкла sorry щото аз не знам как се свалят лосчетата за стъклата.ПП ако не забравя ще щтракна някоя снимкаПП2 успех и да кажеш какъв е бил проблема, че и аз го имам същия ама не мога да го открия !!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегата добре е обяснил, но внимавай за пластмаовата "джиджавка" !!!, има навика да се чупи, не че е фатално, а и щипките след многократно сваляне и поставяне показват тенденция към износване. В ремонтния справочник поне за Акорд, има показан специален инструмент за откопчаването им, но с по-внимателно опипване и подпъхване на отверка (препоръчително е връхчето да се обвие с нещо подходящо, за да не драскаш боята) пак се получава. Успех ! :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...