Magnum 7 #1 Публикувано 18 Май, 2009 Здравейте,След 2 месеца чакане на застрахователя да си свърши работата и да изплати щета по гражданска отговорност, накрая ми излязоха със смешна сума. За това търся адвокат, който да общува със застрахователя, и евентуално да се стигне и до съд.Ето и историята накратко:На 14ти март, последния сняг, карам по бул.Борис от центъра, и на кръстовището след Гоце Делчев/Житница една корола версо, която караше в лявата лента, без предупреждение тръгна да спира, и ме натисна в бордюра на спирката.КАТ му написаха акт, в моето копие записаха ожулени броня, ляв калник и врата, лява джанта, и повредена дясна джанта (която срещна бордюра)В последствие се оказа, че има повреди и по окачването - колата не вървеше напред.Оставих колата, и понеделник я докарах някак до Булинс. Описаха всички тези повреди, и насрочиха 2ри оглед в сервиз. С 100 мъки закарах колата до сервиз. Оказа се и сгънато магаре.И всичко това ми оцениха на 317лв !?! Само едната джанта в Бултрако струва толкова - а не знам да предлагат услугат 'изправяне, наваряне и боядисване на джанти'. Далеч съм от мисълта да ми изплатят по тарифите на Бултрако, но поне да платят нормална цена да си оправя колата -- само боята на броня, калник и врата е повече, по най-ниските тарифи.Така както ги виждам нещата, полицията официално е обявила другия за виновник за катастрофата, и като виновен, трябва да поеме възстановяването на щетите по автомобила ми. Аз спокойно бих могъл да представя сметка от Бултрако, и той трябва да я плати. Всъщност не той, а застрахователите, които са поели гражданската му отговорност. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izanagi 389 #2 Отговорено 18 Май, 2009 Застраховката му да не е към Булинс случайно ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Magnum 7 #3 Отговорено 18 Май, 2009 да, мислех че съм го написал ... всъщност написал съм го, доста между редовете Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izanagi 389 #4 Отговорено 18 Май, 2009 Сори , аз не чета , помислих че на теб каското ти е в Булинс и ако на него гражданската му е там от кой ще вземат парите ...А ти всъщност нямаш каско , така ли ? Търсиш си парите по гражданска , ама то тогава какъв е смисъла от каското .Аз ли нещо не разбрах , или съм се изрусил много Сори за спама. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_huliganka 1 #5 Отговорено 18 Май, 2009 Смисъла от каското е дори и ти да си виновен, пак да ти се изплатят щетите. При ПТП щетите се поемат от застрахователя по гражданска отговорност на провинилият се. Т.е. ако имаш каско си ги получаваш от твоя застраховател, а той после по вътрешен ред си ги взима от другия. А ако нямаш каско си ги взимаш директно от другия застраховател. За съжаление колега незнам какво може да се направи, защото дори и да заведеш дело, ще ти извадят шваке таблиците, ще ти обяснят коефициентите на амортизация и ти ходи обяснявай, че хляба не е 20ст. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
жоро74 0 #6 Отговорено 18 Май, 2009 това за хляба е верно,мама тия от булинс нещо си правят гаргара с теб или те мислят за кученцето на лили иванова.лично мен са ме удряли два пъти и съм доволен от гражданскатана виновния.или нещо като си се подписвал на техните огледи са те лъхнали или друго се е случило.но мисля ,че имаш право да ги търсиш по съдебен ред.консултирай се с адвокат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
K1r1L 860 #7 Отговорено 18 Май, 2009 аз до колкото знам гражданската е вече нещо като каско ама на тия поражения да му дадът 300 лв... нямам думи просто. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
VOR 25 #8 Отговорено 18 Май, 2009 Баце, първо ако имаш каско...., нямаш право да ходиш при неговия застраховател., а директно при твоя , независимо кой е виновен..., иначе се получава двойна игра и тва застрахователите го знаят...,Ако нямаш каско...., тогава на оглед при неговия с него заедно..., ако отказва да дойде с теб или бави..(т.к има срок за предявяване на иск..) отиваш в КАТ и.. жалба към него....ТЕ знаят кво да правят...и после ТЕ ти дават протокол с тва те кво са описали , като щети...и после пак при ония..сега...по ГРАЖДАНСКА...,очевадно не се изплащат напълно щетите .., а само процентно....НО....квото и да си говорим за тия щети..трябва доста повечко да ти дадът..Значи..в Пловдив мога да ти кажа адвокат.., ама в София..Провери в Застрахователен Надзор... София,ул."Шар планина" №33Тел.централа 940 49 99Тел. 940 48 05, 981 79 34 , при тях се пуска жалба за назначаване на нов ЕКСПЕРТ - ОЦЕНИТЕЛ.., те си знаят кво да направят..П.П Имай напредвид, че ако ти се занимава.., а аз ти го препорачвам за да си морално доволен, ..след новата оценка С АДВОКАТА , ако се наложи..гражданско дело срещу компанията с цел да ти изплатят адвокатския хонорар , разноските по делото, загубеното от теб РАБОТНО ВРЕМЕ, и др...ако се наложи званни..УСПЕХ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Magnum 7 #9 Отговорено 18 Май, 2009 мерси за всички съветиявно наистина не съм се изразил добре, но нямам каско. гражданската отговорност на виновния е в булинсЩе проверя в Застрахователен Надзор, дано помогнат с нещо, че честно казано не ми се занимава с всичката бюрокрация на адвокати, съдилища, и години чаканеЛошото е, че магарето го оправих след като мина 2рия оглед на застрахователите. Но другите поражения стоят.А щетите са описани в протокола от ПТП-то, подписан от КАТ и от извършителя. Единствено пострадалото магаре не е описано, но ако трябва ще викам и майстора за свидетел ... въпреки че предпочитам да не се стига до там! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1058 #10 Отговорено 19 Май, 2009 (Редактирано) Имаш право ,до колкото знам, да си обжалваш обещетението,което си получил,ама там е куче влачи рейс Редактирано 19 Май, 2009 от policeman Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Magnum 7 #11 Отговорено 19 Май, 2009 определено смятам да обжалвам първо пред булинс, въпреки че не съм длъженще си мина през цялата процедура, но предпочитам да се посъветвам с адвокат, и той да напише обжалванетопарите от булинс не ги взех, не съм се подписвал под нищо засега Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
esvtec 0 #12 Отговорено 27 Октомври, 2009 здравеикакво стана с твоя случай? аз имам подобен проблем и ще се радвам да дадеш малко инфо как се развиха нещатаблагодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Magnum 7 #13 Отговорено 27 Октомври, 2009 никак не се развиха, за съжалениеподадох жалба до застрахователя, и след 2 седмици отидох и си изтеглих колкото пари ми бяха дали, че CRX-а счупи скорости, и трябваше там да наливам грешни пари Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове