Jump to content

Recommended Posts

Колеги рових из нета и като гледам пиновете на компа п28 така и ненамерих за оборотите кой точно е ? Трябва ми за да си вържа електронния буст контролер има опция да следи обороти и затова се чудя кой е точно пина . един от сайтовете които гледах :Посетете любимата ми страница

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

дебелата синя жица от делкото :mellow:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пичове тоз дебелия син кабел хо вързах ама непоказва :lol: ПО принцип го дават да взима от ецу сигнал за рпм ,някой идея как да го намеря тоз сигнал че ми трябват рпм .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мога да ти помогна само с това:

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега има един син кабел с бели ленти които седи от дясно до казанчето за течноста на съединителят които е с букса и гумено капаче които е предвиден за диагностика на оборотите аз от там взех сигнал защото до компа нещо се бърка и неотчита правилно колегата Olmi беше го обяснил по подробно каде се намира RPM сигнала но неможах да намеря темата му,..дано да съм помогнал ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

OBD1 and OBD2A civics and Integras get their tach signal from the igniter in the distrbutor and from there it goes to the cluster, the ECU isn't involved. Its only OBD2B civics and integras that get their tach signal from the ECU.

Или преведено - п28'цата няма никви пинове за обороти, тя не участва във веригата. Колегите са дали най-лесния пример - бръкни си зад таблото и си изкарай една жица директно от оборотомера, щом с тая от делкото не става. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Пробвай на Б 11. Ето, снимки на всички ЕЦУ-та, можеш да видиш от къде се хваща и рпм-ма :rolleyes:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от Krelion

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

точно Б11 ,много ти благодаря :tooth: сега контролера си работи както трябва :tooth: ако и успея да го разуча ще е супер :tooth:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...