Jump to content
Димитър Коев

Тресе при ускорение и спиране

Recommended Posts

Здравейте, колеги. Нещо странно се случва с колата. Още когато я взех имаше вибрации във волана при спиране/намаляване от висока скорост (над 80км/ч.) Вчера обаче се появи нов проблем. При ускорение също се появиха вибрации. Усеща се над 100 км/ч. Когато натисна педала се повява вибрация в цялата кола. Ако го отпусна дори с милиметър - спира. Като карах колата към София след покупката нямаше такова нещо. :P От тогава съм сменил гуми и джанти, но съм ги взел от познат, който каза че са балансирани и подготвени. Имам му доверие и не съм проверявал. Възможно ли е причината да е друга и каква? Тампон на двигател? Тампони на стабилизираща щанга?И вибрациите при спиране се усилиха, а дисковете са чисто нови. :P Някакви идеи?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сори, след по-задълбочено търсене във форума намерих доста материал над който да помисля. Темата може да се трие/заключва, а ако не намеря проблема пак ще пиша. Извинявайте за неудобството.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

дисковете с нови накладки ли ги монтира?ако си взел евтини дискове напълно възможно е да са криви.друг вариант са криви гума или джанта,независимо,че са балансирани.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Или не равномерно износени гуми,имах същия проблем след каране на писта,при ускорение колата тресеше,като гачихме гумите на машината кумаджиятаказа че "подскачат".След смяна всичко е ок'!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, нищо че темата е за заключване...

Имах същия проблем. И аз започнах като теб - гуми, дискове, накладки... оказа се че всичко си има своето значение, както всички предполагам се досещат. Само че проблема не изчезна.

Накрая се стигна и до смяна на накрайници и два шарнира, докато всичко си дойде на мястото. И естествено след смяна на всичко избороено по-горе - РЕГЛАЖ НА ПРЕДНИЦАТА!!!

Толкова от мен - тези мерки решиха проблема при мен.

 

P.S. (Off-topic) Колата явно наистина върви с името, колега! Имам един роднина от Трявна, който в момента се триуми над един прекрасен Прелюд 5 ген. Така че.... извода е ясен!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, колеги. Нещо странно се случва с колата. Още когато я взех имаше вибрации във волана при спиране/намаляване от висока скорост (над 80км/ч.) Вчера обаче се появи нов проблем. При ускорение също се появиха вибрации. Усеща се над 100 км/ч. Когато натисна педала се повява вибрация в цялата кола. Ако го отпусна дори с милиметър - спира. Като карах колата към София след покупката нямаше такова нещо. :( От тогава съм сменил гуми и джанти, но съм ги взел от познат, който каза че са балансирани и подготвени. Имам му доверие и не съм проверявал. Възможно ли е причината да е друга и каква? Тампон на двигател? Тампони на стабилизираща щанга?И вибрациите при спиране се усилиха, а дисковете са чисто нови. :) Някакви идеи?

Възможно е да е вътрешно каре.Аз имам същия проблем и все още не съм установил със сигурност какво е.Но най вероятно е карето, но за да се разбере да ли е от него пак се искат кинти за подмяната му ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здрасти колега не знам дали си оправил проблема но аз имах същия проблем и мога да ти кажа че всичко е от значение два комплекта дискове смених много е важно когато се монтират това да стане правилно да се зачисти всичко нови накладки смених всички шарнири накрайници и няма оправия накрая ми тропаха външни карета и тях смених пак няма оправия оказа се че всичко е от дисковете и вътрешни карета поне при мен беше така надявам се да съм бил полезен успех и на добър час

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...