Jump to content
jingi69

Обезщетения по Г.О. и КАСКО

Recommended Posts

Здравейте колеги :rolleyes::( Реших да пусна тази тема за да споделим какви обезщетения степолучавали от застрахователите за различни поражения по нашите коли или самите нас(недай си боже,не пожелавам на никого да стига до тези "мероприятия'')Та по темата след 2ри оглед ми бяха писани за нови -преден капак, броня, очиларка, фар, халоген,радиатор,и радиатора на климатика,а за ремонт калника,предна греда и рога ,застраховката на ''майстора" дето ми спретна това главоболие е към БУЛСТРАД.Има ли някой който да ме ориентира в сумата за тези щети или споделете ако сте имали подобни преживявания (ще помоля модераторите да променят темата ако е възможно като ВАЖНА)Благодаря предварително :(:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обикновено заведените щети по ГО се оценяват по ценоразпис на вносителя - т.е. Хонда ти издава проформа фактура за списъка с елементи за смяна (самото издаване на документа и то струва пари) и на база проформата ви оценяват щетите и ви изплащат сумата. При мен по ГО изплатиха почти 1 към 1.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че когато имат от кого да вземат са по-щедри отколкото като щетата е от неизвестен извършител както беше при менАрмеец ми дадоха 170лв за предна врата и мястото между нея и задния калник като бяха описани и лайсните свлена боя до ламарина и лека вдлъбнатина на предната врата ощо 2 елемента за пребоядисване става дума за сивик 5г хеч 95г но не мисля че годината иам кой знае колко значениетова е от мен

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не виждам нищо важно в тази тема,намери си познат застраховател тои ще ти обясни как се оценява ударена кола,всичко е прекалено относително,компания оглеждащ щети цени на частите и труда прекалено много фактори за да си направиш прости изводи...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не виждам нищо важно в тази тема,намери си познат застраховател тои ще ти обясни как се оценява ударена кола,всичко е прекалено относително,компания оглеждащ щети цени на частите и труда прекалено много фактори за да си направиш прости изводи...

Като не виждаш нищо важно в темата, защо пишеш. Щом не ти отговаря на критерийте за важност, защо просто не я подминеш. Лично на мен темата ми е интересна. Скоро ще правя Г.О. и може би каско, и желая да разбера впечатления за застрахователите и това, което изплащат при някакво пройзшествие. Тъпо е да питам тях, тъй като те няма да ми кажат всички факти, а ще ми кажат само това, което искам да чуя.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ми пиша защото знам,имам приятели застрахователи в наи-различни застрахователни компаний,това което явно не си разбрал от предишния ми пост,и го пиша въпреки че за мен не е важно е че факторите са толкова много че и Айнщаин не може да ти даде точна информация какво ще вземеш при удар,а кои какво е взел е едва ли не божа работа. Това което аз съм взимал е много по различно то това което другите са взимали за абсолютно същото нещо.Моя съвет е застраховаите само при много добър приятел :) ,за възможно наи-голяма сума това мисля че отговаря максимално на темата.....

Редактирано от Dzenky

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обикновено заведените щети по ГО се оценяват по ценоразпис на вносителя - т.е. Хонда ти издава проформа фактура за списъка с елементи за смяна (самото издаване на документа и то струва пари) и на база проформата ви оценяват щетите и ви изплащат сумата. При мен по ГО изплатиха почти 1 към 1.

Това за ценоразписа и аз го чух, въпреки че никой не го е виждал ,дори и застрахователните агенти(всъщност това тях не ги интересува) ,а би трябвало да има някъде да се провери.Та какви ти бяха щетите колега и преди колко време?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз напълно подкрепям dzenky, защото през последните няколко години през мен са минали четири служебни коли с много и чести "паркинг наранявания" и все при различни застраховатили, за чиито застраховки и разправии със застражователи аз отговарям. Отделно ходя при застрахователите на моите шефове, а и с лични автомобили съм се разправяла и реалността е една- оценките са подчинени изцяло на теорията за относителността - до голяма степен зависят от това колко бизък/познат/приятел ти е застрахователя, дали е на кеф, как се усмихваш и дали си му симпатичен и др подобни

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-миналата година, за 2008 - ми определиха застрахователна стойност 6600лв, за "Каско". Следващата година, същите, изведнъж решиха, че повече от 3600 лв не може!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А - к`во говориш - в четвъртък си правих каското на купето и със застрахователя - хем познат- та пак се джафкахме половин час дали съществува моята кола, или не - според неговите книжки такъв двигател като Д15В7 не съществувал...то направо не е за говорене- истината е в това да имаш внедрен твой човек в схемата - дори ей така, за всеки случай и да ти е мирна главата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Джингиби, какво значение има какво и колко - казах ти как стават нещата при ПТП. Ако правиш сметка да се блъскаш умишлено, си има други канали и начини за източване на застраховки.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Джингиби, какво значение има какво и колко - казах ти как стават нещата при ПТП. Ако правиш сметка да се блъскаш умишлено, си има други канали и начини за източване на застраховки.

Далече съм от такива опции,просто искам да разбера дали си заслужава да я правя или да я парчадосвам на части и с парите от застраховката занапред да си взема друга.ако ми платят под 1000лв трябва да я оправям,ама както и да е, ще разбера до 10ина дни :Phttp://forum.mazdabg.com/viewtopic.php?t=14288 Редактирано от jingi69

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми пиша защото знам,имам приятели застрахователи в наи-различни застрахователни компаний,това което явно не си разбрал от предишния ми пост,и го пиша въпреки че за мен не е важно е че факторите са толкова много че и Айнщаин не може да ти даде точна информация какво ще вземеш при удар,а кои какво е взел е едва ли не божа работа. Това което аз съм взимал е много по различно то това което другите са взимали за абсолютно същото нещо.Моя съвет е застраховаите само при много добър приятел :yawn: ,за възможно наи-голяма сума това мисля че отговаря максимално на темата.....

Мислих да отварям нова тема но попаднах на тази и най вече на този постНаправо излизам извън кожата си четейки подовни неща , е как ще се променят нещата?Едно са условията на застрахователната компания на колко ти оценяват колата и колко ти изплащат като обещетение друго нещо е самата оценка на щетатаВ моя случай аз имам каско в булстрат прегледах всички други застрахователи и те ми изплащаха само 5000лв където булстрад ми дават 10000м да колата ми е над 10г и частите не се изплащат нови а на 70% дръгите фактори са минимални когато катастрофирах ми беше за парви път с каско . булстра ми изплатиха бързо едни пари но когао след това започнах със доуточняването на нещата открих една камара нередности като например нямам официален документ на какво точно отговаря това овещетение, ако сумата ви устройва няма и да се сетите да го искате , аз го поисках и полъчих едно листч опис на ръка в които щетите по колата бяха описани по степен на поправяне тоест боя ,1 ,2 ,3 и нов няма цена на частите няма работа за смяна или за правене абе изобщо всички други колонки си стоят празниЕ това за мен е недопустимо и ще ви кажа защо колата е била оглеждана 3 пъти в чужбина и общата стойност почти една и съща но описаните части не са описани по един и същи начинВ застраховането си има правила просто ние не ги знаем и затова ни меткат. по тази причина исках да се допитам до хората от форума ако има някои по запознат със законната част на въпроса да ми я обясни заото трябва да обжалвам обещетението поне докато не видя официално написан доклад как точно са ме обещетилим защото просто смяна на калник с нов не е същото като смяна на калник с нов с изправяне на страница нали?благодаря предварително за вашите отговори

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...