B E X 3 M 979 #1 Публикувано 27 Април, 2009 Колеги налага ми се да сменя ангренаж на колата.никога до сега не съм сменял такова нещо и си нямам на представа за какво става на въпрос.дочух че с ангренажа се сменят и ролки и водна помпа.някой може ли да ме светне за какво става на въпрос и колко парички да си приготвя.поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kicko 6 #2 Отговорено 27 Април, 2009 Здрасти, спомням си че имаше тема в която се обсъждаше дали помпата е консуматив и се опитах да я намеря. Покрай това търсене, намерих и още една тема в която може да видиш ориентировъчни цени:http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=18448http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=12987 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Юлиян Петров 1 #3 Отговорено 27 Април, 2009 Здравей, колега, аз карам двигател Д14А2, миналата година сменях и ролката ми беше около 60лв., ремък около 30лв, за работата не помня. Даваха им някъде 50000км. гаранция, но не бяха оригинални- пройзведени от Хонда, а други японски (уж). На оригиналните даваха гаранция при пробег 100000км., но бяха близо 300лв. и аз прецених, че не си струва инвестицията. Иначе водна помпа се сменя само ако тече, ако не тече, няма смисъл. Цената и варираше от 60 до 100лв. или поне така май четох някъде, но на теб няма да трябва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dancho1 1 #4 Отговорено 27 Април, 2009 Ремъка ти е 37лв (евро 07 ) мисля че на mitsuboshi беше ако ролката ти е добре няма защо да я сменяш , същото се отнася и за водна помна и т.н ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Юлиян Петров 1 #5 Отговорено 27 Април, 2009 (Редактирано) Ремъка ти е 37лв (евро 07 ) мисля че на mitsuboshi беше ако ролката ти е добре няма защо да я сменяш , същото се отнася и за водна помна и т.н !Мойте уважения, но не съм съгласен, колега. Не съм много компетентен, но..... Може ролката да не е нагледно за смяна, но ако не се смени това може да е доста фатално. Според мен при сменяне само на ремък, новия ремък може да започне да се износва неравномерно или направо да превърти. Ако превърти ремонте ще излезе доста пъти по- скъп от 50-60лв. за ролка. Тогава ще има смяна на клапани и още ремъци, и още ролки. Струва ли си?!Колега, BEX3M, ти сам си решаваш, дали да сменяш ролка. Надявам се и други, по- компетентни колеги, да те посъветват, за да вземеш най- доброто решение. Редактирано 27 Април, 2009 от Зизката Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Magnum 7 #6 Отговорено 27 Април, 2009 колко пари струва ролката, колко водната помпа, и колко вземат майсторите за смяната имне смятам, че е подходящо да се пести от тези консумативи, и без това тази операция се прави веднъж Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Funkmaster 0 #7 Отговорено 27 Април, 2009 Колега ремъка ти е най-евтиното някаде около 30 35 лв на Gates ролката си взех от еврото на Flenоr с цена 90лв а помпата ми е няква японска за 36 лв.Хубаево е да смениш и помпата и ролката защото няма как новия ремък да го натегнеш със същата сила с която е бил стария.А до колкото за водната помпа ако е по стегнат ремъка ще се разтече. Така че по добре ги смени.Ти си решаваш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове