Jump to content
Guest pepi

VTEC

Recommended Posts

Guest pepi

Пичове гледах всичката тази информация в този сайт за ветек системата обаче не мога да разбера моята система коя от всичките ветеци е някой може ли да ме светне по двигателя. Той е D15Z8 пълна инжекция 115 коня 6 генерация.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

D15Z6 и D15Z8 като че ли са едни и същи мотори, с тази разлика че:-D15Z6 се е слагал на "Японския" Сивик 3/4 врати "ЕК3";-D15Z8 се е слагал на "Англииския" Сивик 5 врати хечбек и то СЛЕД 1997-а година (след фейслифта на модела), модел на шаси "МВ3" (и май на Civic AERODECK-а който излиза също 1997-а година - МВ9 шаси, но затова не съм 100% сигурен) !Другата разлика е че (поне по каталозите е така) D15Z6 го водят 84 кило вата (114 коня), докато D15Z8 се води 85 кW, т.е. 115 конски сили :blink: От къде идва тази разлика с има - няма 1 кило ват мощност, не се знае, но е факт че навсякъде го водят така. Тъпото е че по повечето български обяви за Японски Сивик с 1.5 VTEC мотор го водят директно 115 коня, а той е 114 :angry: Не че има някаква особена разлика, но все пак - за протокола да споменем че е грешно :confused:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Както знаешр японците обичат да настройват двигателите за определен пазар и от това редовно идват подобни +/-2кс разлика.... аз мисля че и тук става дума за същото.Иначе, мерси за разясненията :confused:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

Наскоро американците промениха начина, по който се мерят конските сили на двигателя.Сега е задължително да е закачена и хидравличната помпата за сервото на волана.Това го казвам, защото във всички райони има различни стандарти, по които се мери мощността на двигателя, и е нормално един и същи двигател, измерен по различна методология да дава различни резултати.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...