B E X 3 M 979 #1 Публикувано 16 Април, 2009 Колеги имам голям проблем с колата.5 ген хеч д15з1.Когато колата се кара от 1-ва до 3-та няма грам проблем но мина ли на 4 и на 5 скорост като подавам газ колата все едно заспива(задавя се).Трябва да натисна газта до края за да тръгне пак.много странно.какво може да е това.Един човек ми каза че трябва да направя центровка ама аз искам да попитам по знаещите тука.МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ че е много дразнещо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #2 Отговорено 16 Април, 2009 При какви обороти го прави ?Пробвай около / след / 3к. ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
B E X 3 M 979 #3 Отговорено 16 Април, 2009 около 2000-3000 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
B E X 3 M 979 #4 Отговорено 16 Април, 2009 никой ли не знае>>> Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chopper1969 5 #5 Отговорено 16 Април, 2009 (Редактирано) Ако си на газ...може да ти влиза много въздух от скороста и да не достига газта(горивото)...поне така съм чувал че става ако не е насочен правилно смукателя - никога не съм карал на газ. Ако си на бензин...провери си разтоянието на електрода на свещите...май трябваше да е 1.1, спри колата вечер на тъмно място , отвори капака и виж дали нямаш "цветомузика" по кабелите на свещите и капачката на делкото...с две думи...има голяма вероятност да е електрически проблем. Разбирасе трябва да си сигурен в състоянието на бензиновият и въздушен филтър, също така да не ти е запушено от парчетийки гърнето или задръстен катализатора. Редактирано 16 Април, 2009 от chopper1969 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
B E X 3 M 979 #6 Отговорено 14 Май, 2009 видях че кабелите на свещите са ми малко зелени(окислени)дали е от това и как да махна зеленото Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 209 #7 Отговорено 14 Май, 2009 Опита ли със смяна на свещите?30К км е предел за обикновени свещи Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chopper1969 5 #8 Отговорено 14 Май, 2009 (Редактирано) "зеленото" се маха с вода, разтваря се...но това че се е появило не е добре - изобщо не трябва да ги има. После тая вода ще влошава искрата ако не изсъхне добре.Пробвай с други кабели, вземи само за проба от някой ако трябва. Виж си и състоянието на клемите в дистрибуторната капачка и палеца, има вероятност и те да са в лошо състояние, почистват се с много финна шкурка. Запали двигателя на моного тъмно място, отвори капака и виж дали имаш "цветомузика" по кабелите или капачката на делкото от която да ти се губи искрата. Редактирано 14 Май, 2009 от chopper1969 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pitbuls 21 #9 Отговорено 14 Май, 2009 братле, най-добре си смени кабелите и капачката с палеца. мъчих ги и аз със почистване, макар и само за проба, но не изкарват много.ако караш на висока предавка с много ниска за нея скорост, не можеш да очакваш да ускори както на 2ра.ако ускоряваш от 1500-2000 об и е мудна тогава не е много добре. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
B E X 3 M 979 #10 Отговорено 14 Май, 2009 свещите са нови.ще купя нови кабели ама по натам щото тая седмица ще сменям ангренай и масло и няма да има кинти Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
B E X 3 M 979 #11 Отговорено 20 Май, 2009 имах проблем с паленето и днес презапоих главното реле.имаше 3 спукани споики.проблема с паленето веднага изчезна.другото нещо което ми направи впечатление е че го нямам вече и проблема с заглъхването на 4-та и 5-та.карах на 5-та с 50 и колата си върви екстра без да заспива.дали е възможно проблема да е бил от релето,защото четох че то дава контакт с бензиновата помпа и може според мене заради тези спуканите да е правило проблема???????????? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове