Jump to content
ivoto

Какво означава понятието "износоустойчивост" при тестовете на гуми?

Recommended Posts

"Износването" е един от показателите, по които се оценяват гумите в тестовете на ADAC. Става въпрос за последната колона в таблицата (Verschleiss). Какво означава този показател:

- степен на износване на гумата (по-меките и по-хубави гуми се износват по-бързо, а по-твърдите/дървените - по-бавно)

или

- степен на стареене на гумите, т.е. степен на запазване на качествата им (едни си запазват качествата добри само първата година, а други за 2-3 години)

или

- степен на устойчивост на гумата на удари и др. подобни интервенции върху нея

 

Днес един приятел ми развиваше една теория, че гумите от т.нар. „икономични” модели (напр. Michelin Energy E3A) запазват по-дълго своите качества в сравнение с тези от т.нар. „премийни” модели (напр. Michelin Pilot Exalto). Има ли нещо такова или не?

 

Снощи скочих в една "порядъчна" дупка в Княжево и... балон на гумата (предна дясна), а вероятно и изкривена джанта... Та пак ще се почва упражнението – избор на гуми... Всъщност ако си намеря Bridgestone Turanza ER300, няма да ми се наложи да избирам гуми, а само да си купя 2 нови за отпред. И четирите гуми, които в момента са на колата са купувани миналата година и са карани около 10000, но са производство 2005 г. Та се чудя сега като стана този гаф, как ще се отрази на стабилността на колата комбинацията на гуми производство 2005 г. с такива от 2008/2009, т.е. дали да си купя само 2 или направо 4 нови гуми?!

(Моля, не пишете отговори от рода на: "Ако имаш пари, си купи 4 нови гуми") Благодаря предварително!

Редактирано от ivoto

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

по-екологичните гуми се износват по-малко и съответно издържат по-дълго времеperformance гумите си отиват осезателно по-бързо

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И четирите гуми, които в момента са на колата са купувани миналата година и са карани около 10000, но са производство 2005 г. Та се чудя сега като стана този гаф, как ще се отрази на стабилността на колата комбинацията на гуми производство 2005 г. с такива от 2008/2009, т.е. дали да си купя само 2 или направо 4 нови гуми?!

...няма да ти се отрази на стабилноста купи си 2 гуми щом задните имат грайфер още...аз съм с чисто нови отпред а отзад доста по стари от твоите :hondarulez:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

по-старите гуми отпредако не стават за отпред - в коша

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...