Нимрод 265 #1 Публикувано 7 Март, 2009 Здравейте въпросът ми е следният още от предният собственик на колата ми има фолио по задните прозорци което ме дразни мн и искам да попитам къде да ида да го махнат Мерси предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stykiaz 0 #2 Отговорено 7 Март, 2009 Чувал съм мнения, че с упорство и загряване със сешуар падат сравнително лесно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BP1 0 #3 Отговорено 7 Март, 2009 кофти проблем колега Ако мойеш да изчоплиш от някои край и да почнеш да го сваляш е наи лесно, но има един проблем: лепилото остава по прозореца и затова ще ти е нужна микрофибърна кърпа и топла вода. Мокриш кърпата и почваш да стържеш. Налагало ми се е да го правя и ми се чупи ръкара от стъргане ама пада до шушка. Ако някои знае по лесен начин нека го сподели за да не се мъчиш, това е от мен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ШОТЛАНДЕЦ 2 #4 Отговорено 7 Март, 2009 Опитай с кърпа но вместо вода спирт(след като разлепиш каквото можеш на ръка,да остане само лепилото) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Венцо 496 #5 Отговорено 7 Март, 2009 моята беше облепена с 7-8 лепенки като я взех,прегорели бяха от слънцето и нямаха махане,чупеха се като почнех да ги махам.Махнах ги с едно комплектче от Практикер-резци,приличат на скалпели с различни накраиници.Много лесно ги свалих с тях,и лепилото се сваля с тях,е има и малко търкане после де,но са мн удобни за тая цел.Около 7-8 лв мисля,че струваха,може да опиташ.Успех Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ШОТЛАНДЕЦ 2 #6 Отговорено 7 Март, 2009 За лепенки-нагряваш с сашуар(за да не се чупят) и с пинсетата за скубане на вежди от приятелката е супер лесно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kenary 0 #7 Отговорено 7 Март, 2009 Имах такъв проблем преди време. Полицията се заяде с мен и искаха да ме спират от движение. С основание, защото бяха облепени и предните странични прозорци. Свалих ги на ръка доколкото успях. След това остатъците и лепилото паднаха с парцал и спирт. Търпение и става. Спирта не наранява прозорците.Успех. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pagubg 5 #8 Отговорено 7 Март, 2009 (Редактирано) Може спокойно да напоиш парцала и с по-сериозни химикали Разредител за боя, корселин и т.н. Само гледай да не опръскаш нещо друго, че тогава лошо. Иначе пък фолиото пада много бързичко Редактирано 7 Март, 2009 от Radi Dochev Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Нимрод 265 #9 Отговорено 12 Март, 2009 страничният прозорец го изчистих заният неще само се накъса стана ужасно а не мога и да го изтържа фолиото зареди нагревателите хаха Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ZaRRicK 330 #10 Отговорено 12 Март, 2009 Също добър разтворител за лепила и измиване е екстрационният бензин. Почти няма мирис за разлика от нормалния бензин. Ама за самото фолио как да отлепиш не се сещам сега. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
meto'o 3 #11 Отговорено 12 Март, 2009 Значи е така се борихме с 1 бус в гаража. Доиде целя налепен (някакъв рекламен е бил) И тва изглеждаше, че няма махане Обаче ! Взимаш бутилка кореселин и някаква по твърда шпакла ама не желязна по скоро от тия пластмасовите дето ги продават комплект няколко размера за боди кит. Напояваш обилно парцала и мажеш по джама така, че даже леко да стече и после с шпаклата направо сваляш. Действа Мисля, че сега както ти е накъсан задня прозорец ще се справиш за 0 време Най-големия проблем на ситуацята колега обаче, е че кореселина разяжда пластмасата и ако накапеш корите или нещо друго може да стене грозна история. За тва тествай на някое по таино място какъв е ефекта в/у декорациите или наи добре ги покрии с нещо там кърпа или к'во нз да не оплескаме работите Поздрави и успех в начинаниеро. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vwhite 0 #12 Отговорено 12 Март, 2009 Здравейте въпросът ми е следният още от предният собственик на колата ми има фолио по задните прозорци което ме дразни мн и искам да попитам къде да ида да го махнат Мерси предварителноколега аз сам имал такъв казус.. един пистолет за топъл въздух много здрави нерви и си готов за 3 часа.. но задължително специален пистолет за топ. въздух.. иначе не става.. аз сам имал случаи обаче беше лятото и без нищо паднаха нито вода нито спирт нищо.. успех.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gin 43 #13 Отговорено 12 Март, 2009 (Редактирано) някой знае ли къде могат да го махнат така, че да не се повреди реотана, или мисия невъзможнадопълнително се чудя, реотаните продават ли се или вървят с ново стъкло само Редактирано 12 Март, 2009 от gin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pagubg 5 #14 Отговорено 12 Март, 2009 някой знае ли къде могат да го махнат така, че да не се повреди реотана, или мисия невъзможнадопълнително се чудя, реотаните продават ли се или вървят с ново стъкло самоСамо със задното стъкло се продава реотана.Не разбирам само защо не използваш някакъв разредител както те съветваме. Работил съм във фирма в която облепяхме автомобили, съответно и много сме разлепяли. Взимаш разредител, мориш и си в бизнеса. Все пак 2 години по цял ден това правех Вярвай ми, всичко пада с разредител. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gin 43 #15 Отговорено 12 Март, 2009 за реотана ми е грижата, и той да не падне... иначе аз се включвам странично в темата, не ми е супер належащо но не ме кефи как поставиха фолиото отзад т.паците и се чудя дали е жъзможно да бъде подменено или да карам така. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Нимрод 265 #16 Отговорено 12 Март, 2009 пробвах с разредител но уви без резултат утре ще опитам с пистолет за горещ въздух Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
christo 14 #17 Отговорено 20 Март, 2009 пробвах с разредител но уви без резултат утре ще опитам с пистолет за горещ въздухвземи лакочистител кърпа и се зареди с мнооого търпение аз от задния прозорец го свалих за около час малко е шибано шото е на гадно място надявам се твоето да не е успех Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TSX 0 #18 Отговорено 22 Март, 2009 Гледай с пистолета за горещ въздух да не ги запечаташ още пове4е. Най-лесно се свалят, както и най-лесно се слагат. /поне при мен беше така!/С ВОДА! Взимаш една пластмасова бутилка от препарат или нещо подобно но с пулверизатор. Гледаш да отчоплиш някой ъгъл и пръскаш яко с вода по прозореца, където си отлепил /но внимаваш да не си намокриш купето все пак и с една шпакличка от тези които свалят винетки, ГО и т.н. леко, внимателно и упорито. P.S. Преди това може леко да си натоплил прозореца с горещ въздух, но леко и от разстояние!УСПЕХ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TSX 0 #19 Отговорено 22 Март, 2009 "Фатката" е да отчоплиш някой ъгъл! /най-лесно е отгоре, като свалиш малко прозореца! и не забравяй, че нещата ще се получат с ВОДА!P.S. Прекомерната топлина и слънцето го правят фолиото напрактика невъзможно за махане, освен ако не го стопиш с топлина, но това може да има пагубни отпечатъци за прозорците! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове