PB8774HH 9 #1 Публикувано 25 Февруари, 2009 някои слгал ли е такава лента 4е си купих а в посследствие разбрах 4е не е хубава , или проспиидската е по хубава. аиде колеги вие сте Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pitbuls 21 #2 Отговорено 25 Февруари, 2009 ми колега,като си я взел я навиваи.хубава-лоша това е.изолация ще ти прави със сигурност,въпроса е колко време ще издържи преди да почне да се троши или развива.аз лично съм на мнение,че ще ти върши добра работа.аз лично се сдобих с лента от азбест-2см широка,доста мека и здрава с висока издръжливост на температура и като сменя колектора,ще навивам от нея. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #3 Отговорено 25 Февруари, 2009 Абе колега , как ще сложиш лента с азбест ще се натровиш много яко Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pitbuls 21 #4 Отговорено 25 Февруари, 2009 че хората като бачкаха до скоро всеки ден с азбест,кво им е.и аз няма да я държа в купето или да си я подхвърлям,а я навивам и тва е.от топлината не и става нищо,нито отделя миризма,нито прах.още не е решено напълно,но мисля че няма проблем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prozium 30 #5 Отговорено 25 Февруари, 2009 че хората като бачкаха до скоро всеки ден с азбест,кво им е.и аз няма да я държа в купето или да си я подхвърлям,а я навивам и тва е.от топлината не и става нищо,нито отделя миризма,нито прах.още не е решено напълно,но мисля че няма проблем.Абе изпотровиха се като бачкаха с азбест, далече от канцерогенни материали и без това ни тровят достатъчно отвсякъде, като можем да избегнем поне една отрова е добре да го правим. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #6 Отговорено 25 Февруари, 2009 Тъй като вдишването на някои видове азбестови влакна може да предизвика тежки заболявания, включително рак[1], в много страни употребата на азбест е ограничена. Важното е да се отбележи, че около 125 милиона души в света са изложени на контакт с азбеста в професионалния им живот и 90 000 умират всяка година. .... успех с азбеста.... http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%B7%...%B5%D1%81%D1%82 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pitbuls 21 #7 Отговорено 25 Февруари, 2009 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fatvido 5 #8 Отговорено 25 Февруари, 2009 Здравейте колеги. Има един много лош навик в България кой каквото чуе вярно невярно и си променя мнинието за него та и дори съветва хората без дори да е обеден във вярността му. Неискам да ви обидя саямо да помогна. Азбеста не е отровен(токсичен), а е ракообразуващ и то по точно самине влакна които се образуват при натрошаване или наситняване на естествения матерял "азбес", и при попадене на тези влакна в белите дробове или стомах. Вяро, е че много хора умират в следствие на съприкосновението им с азбест, но това са хора които са в технологични процеси с обработка на азбест или пожарникари които имат контакт със същия повреме на пожарогасене(факт, е че в строителството се е използвало азбест в състава на най- различни: плоскости, тръби, гофрирани покрития за топлоизолация, които все още присъстват дори и в домовете на повечето хора живеещи в панелни блокове). Няма нищо лошо да използваш азбестова лента за колекторите. Тя има добри изолационни качества. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fido Dido 4 #9 Отговорено 25 Февруари, 2009 Не си правете експерименти с азбест. Дори и сложен в моторния отсек - при пускане на парното, частици от азбеста все пак се вдишват. Ето с каква лента увиваме колекторите: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
waterwet 8 #10 Отговорено 25 Февруари, 2009 Не си правете експерименти с азбест.Поздрави за директния начин, по който го "каза". Азбестът е само и единствено канцерогенен, при попадане в белите дробове, тази магнезиева сол предизвиква мутаген, което си е отвсякъде канцерогенно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PB8774HH 9 #11 Отговорено 27 Февруари, 2009 а колеги темата е за стаклената вата а не за азбеста Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове